» » Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою
Коржі на кефірі – універсальна закуска, яка може бути як доповненням до основного блюда, так і самостійним страв для швидкого перекусу з чашкою чаю. Вироби готуються без наповнення або з начинкою, склад якої визначається наявністю продуктів і смаковими уподобаннями.

Як приготувати коржі на кефірі?


Процес створення коржів елементарний і зводиться до замісу тіста, доповнення його порцій начинкою та випікання виробів.

  • Тісто на кефірі для коржів може бути замішане швидко з додаванням соди, або на дріжджах, вимагаючи додаткової расстойки і підходу.

  • Порції борошняний основи розгортають за допомогою качалки або розминаючи на припыленном борошном столі руками.

  • По центру коржі викладають начинку, краї підгинають догори, защипують і акуратно надають виробу руками плоску форму, намагаючись не пошкодити цілісність тесту.

  • Випікають коржі на кефірі найчастіше на сухий або промасленим сковороді, прикриваючи її в процесі кришкою.


  • Дріжджові коржі на кефірі

    Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

    Коржі на кефірі, рецепт яких буде подано далі, готуються з дріжджового швидкого тесту. При замісі не слід перенасичувати основу борошном, дозволяючи їй залишитися м'яким і трохи липким. При бажанні пишні та повітряні вироби можна доповнити сирної, овочевий, грибний, м'ясної чи солодкою начинкою.
    Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;

  • борошно – 350-400 г;

  • сухі дріжджі – 15 ст. ложки;

  • цукор і сіль – по 05 ст. ложки;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки.


  • Приготування

  • В теплому кефірі розчиняють цукор і дріжджі, залишають у теплі на 15 хвилин.

  • Додають масло, сіль і борошно, замішують м'яке тісто, поміщають його на 15 години для підходу в тепло.

  • Поділяють борошняну основу на порції, формують плоскі вироби за розміром дна сковороди.

  • Печуть пишні паляниці на кефірі на сухій сковороді під кришкою, підрум'янюючи з двох сторін або в духовці на деку.


  • Сирні коржики на кефірі


    Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

    Швидкі і смачні коржі на кефірі можна приготувати, додавши в тісто перетертий сир. Начинкою для подібних виробів може бути нарізана або перетерта шинка, варена або копчена ковбаса, сосиски або сардельки, обсмажений фарш, тертий сир або сир з зеленню, інше наповнення на свій вибір.
    Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;

  • борошно – 350-400 г;

  • тертий сир і начинка – по 1 склянці;

  • сода, цукор і сіль – 05 ч. ложки;

  • масло.


  • Приготування

  • В кефірі розчиняють сіль, цукор і соду.

  • Додають сир, борошно і замішують тісто.

  • Відокремлюють порції основи і наповнюють начинкою.

  • Смажать сирні коржики на кефірі, на сковороді під кришкою до рум'янцю з двох сторін, додавши на дно трохи рослинного масла.


  • Коржики з сиром на кефірі на сковороді

    Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

    Апетитними і ласими будуть смажені коржики на кефірі з начинкою з сиру з зеленню. Для більш цікавого смаку можна додати у склад перетертий твердий сир, бринзу і приправити наповнення для пікантності подрібненим часником, меленим перцем, іншими пряними добавками на свій вибір і смак.
    Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;

  • борошно – 350-400 г;

  • сода і сіль – 05 ч. ложки;

  • масло вершкове – 30 г;

  • сир – 300 г;

  • зелень – 1 пучок;

  • приправи для начинки;

  • олія рослинна.


  • Приготування

  • Розчиняють в кефірі соду, сіль.

  • Додають розтоплене масло, борошно, вимішують, дають трохи постояти.

  • Сир перетирають, додають нарізану свіжу зелень, приправи, перемішують.

  • Формують з тіста і начинки коржики з сиром на кефірі, смажать на промасленим сковороді під кришкою.


  • Картопляні коржі на кефірі

    Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

    Чудовим доповненням обіднього меню або ситним перекусом до чаю стануть картопляні коржі на кефірі. У пюре з картоплі крім масла і тертого сиру можна додати при створенні наповнення подрібнену зелень, обсмажені гриби або цибулю з морквою. Смажити вироби допускається як на сухій сковороді, так і в маслі.
    Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;

  • борошно – 450 г;

  • сода і сіль – по 1 ч. ложці;

  • пюре картопляне – 500 г;

  • сир – 50 г;

  • масло вершкове – 30 г;

  • перець.


  • Приготування

  • У кефір додають соду, сіль, борошно, вимішують, поміщають ком в тепло на 30 хвилин.

  • Картопляне пюре змішують з тертим сиром, маслом і перцем.

  • З тіста і начинки формують коржики на кефірі з картоплею, які потім смажать під кришкою, підрум'янюючи з двох сторін.


  • Коржі з житнього борошна на кефірі

    Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

    Максимально корисними будуть коржики житні на кефірі. Цінність використовуваної цільнозерновий борошна очевидна, тому отримані вироби можуть без сумнівів включатися в дієтичне меню та в раціон тих, хто дотримується здорового харчування. За бажанням в тісто можна додати зерна коріандру, кмин, інші прянощі.
    Інгредієнти:

  • кефір – 350 мл;

  • борошно житнє цільнозернові – 300 г;

  • рослинна олія, сода і сіль – по 1 ч. ложці;

  • коріандр.


  • Приготування

  • Змішують кефір, соду, сіль і масло.

  • Додають за бажанням коріандр, всипають борошно і вимішують.

  • Залишають липке тісто на 20-30 хвилин, прикривши плівкою.

  • Розкочують борошняний ком на припыленном борошном столі, вирізують круглі коржики, переносять їх на деко з пергаментом.

  • Наколюють житні коржі на кефірі по периметру виделкою, відправляють на 15-20 хвилин в прогріту до 190 градусів духовку.


  • Осетинські коржі на кефірі

    Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

    Коржі на кефірі, приготовані за наступним рецептом, більш відомі як осетинські пироги і можуть бути зроблені з начинкою з сиру з додаванням зелені, з фаршу, гарбуза, іншого наповнення. Після випікання в духовці вироби складають стопкою на тарілку і змащують щедро вершковим маслом. На сковороді ласощі відразу ж смажать з додаванням вершкового масла.


    Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • борошно – 500 г;

  • дріжджі сухі – 10 г;

  • цукор – 10 г;

  • сіль – 5 р;

  • масло рослинне – 35 мл;

  • начинка і масло для смаження.


  • Приготування

  • Розчиняють дріжджі в теплому кефірі разом з цукром.

  • Через 15 хвилин додають сіль, олію і борошно, вимішують, залишають в теплі для підходу, один раз обминають.

  • Поділяють тісто на порції, формують коржики з начинкою.

  • Смажать осетинські коржі на кефірі на сковороді, попередньо нагрів її з додаванням вершкового і рослинного масла.


  • Кукурудзяні коржі на кефірі

    Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

    Коржики з кукурудзяної крупи на кефірі можна вживати як доповнення до основних страв замість хліба, подавати з медом, варенням або просто зі сметаною до чаю. За бажанням в тісто можна додати трохи цукру. Смачними вироби виходять з лимонною цедрою, яку при бажанні можна замінити апельсинової або ваніллю.
    Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;

  • борошно кукурудзяне – 15 склянки;

  • розпушувач – 10 г;

  • сіль, лимон, рослинне масло для смаження.


  • Приготування

  • Змішують кукурудзяне борошно з розпушувачем і сіллю.

  • Вливають кефір, вимішують, додавши цедру оного лимона або апельсина.

  • З отриманої маси формують коржики і смажать вироби в розігрітому маслі, підрум'янюючи на середньому вогні з двох сторін.

  • Готові кукурудзяні коржі на кефірі, викладають на серветку для вбирання зайвого жиру.


  • Коржі на кефірі з ковбасою

    Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

    Поживними і поживними вдаються приготовлені коржики з сиром і ковбасою на кефірі. В начинку можна додавати за бажанням будь-яку зелень, замінювати сир іншими добавками або зовсім виключити його зі складу. Замість рослинного масла для замісу тіста можна використовувати розтоплений маргарин або вершкове масло.
    Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;

  • борошно – 320-350 м;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло рослинне – 5 ст. ложок;

  • сіль – 05 ч. ложки;

  • ковбаса – 200 г;

  • сир – 150 г;

  • олія для смаження.


  • Приготування

  • Яйце збивають з дрібкою солі, додають кефір, масло, борошно, вимішують.

  • Протирають на тертці ковбасу і сир змішують, додають за бажанням зелень.

  • З порцій тіста і начинки формують плоскі коржі, викладають на сковороду з маслом і обсмажують під кришкою на середньому вогні до рум'яності з двох сторін.


  • Коржі на кефірі з цибулею

    Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

    Якісним наповненням для коржів може бути зелений лук, який здатний надати закуски приємний, в міру пікантний смак. Процес приготування виробів спрощується тим, що цибульна нарізка просто втручається в тісто при розкочуванні борошняних пластів. При обсмажуванні виробів для ніжності можна додати в сковороду шматочок вершкового масла.
    Інгредієнти:

  • кефір – 150 мл;

  • борошно – 350 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль – 05 ч. ложки;

  • яйце – 1 шт.;

  • зелена цибуля – 1 пучок;

  • масло рослинне і вершкове для смаження.


  • Приготування

  • Збивають яйце з сіллю.

  • Додають кефір, а потім порціями борошно, виробляючи заміс.

  • Поділяють ком на 2 частини, розкочують кожну, посипають нарізаною зеленою цибулею, скачують в щільний рулет.

  • Розрізати рулет на поперечні бруски, кожен розгортають.

  • Смажать цибульні коржі на кефірі в розігрітій промасленим сковороді, підрум'янюючи з двох сторін.


  • Коржі з бринзою на кефірі

    Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

    Любителям сирних наповнень у випічці припадуть до душі приготовані коржі з бринзою і зеленню на кефірі. Вироби виходять ніжніше, якщо в начинку додати трохи м'якого сиру або замінити його вершковим маслом. З свіжої зелені можна використовувати крім кропу і зеленої цибулі петрушку, базилік, кінзу.
    Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • борошно – 300-350 м;

  • масло вершкове – 30 г;

  • сіль і сода – по 025 ч. ложки;

  • бринза і сир – 100 г;

  • зелену цибулю і кріп – по 1 пучку;

  • олія для смаження.


  • Приготування

  • Борошно просівають з сіллю і содою.

  • Розтоплюють масло, змішують з кефіром, вливають до борошні, виробляють заміс.

  • Поділяють тісто на 10 порцій, розкочують кожну.

  • Розминають бринзу з сиром, змішують з нарізаним кропом і зеленою цибулею.

  • Наповнюють отриманою начинкою коржі, защипують краї і знову розкачують.

  • Випікають вироби в прогрітій сковороді під кришкою.


  • Солодкі коржі на кефірі

    Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

    Зробити солодкі коржі на кефірі на сковороді простіше простого особливо, коли залишилося не у справ трохи борошняний основи, приготовленої для іншої кефірної випічки. При бажанні цукор для посипання можна змішати з меленою корицею, ванільним цукром або замінити його тростинним коричневим продуктом.
    Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 350-400 г;

  • масло вершкове або рослинне – 100 г;

  • сіль і сода – 05 ч. ложки;

  • цукор – за смаком;

  • олія для смаження.


  • Приготування

  • Збивають яйця з сіллю, змішують з кефіром, содою і борошном, виробляють заміс.

  • Поділяють ком на порції, розкочують кожну, змащують маслом і посипають цукром.

  • Складають пласт вчетверо, знову промаслівают, підсолоджують, розгортають.

  • Востаннє змащують заготівлю маслом, сахарят, складають вчетверо й трохи притискають.

  • Обсмажують вироби до рум'янцю на олії.


  • Коржики з м'ясом на кефірі

    Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою

    Прості коржі на кефірі з начинкою з м'ясного фаршу можна зробити, спираючись на пропорції інгредієнтів і рекомендації, представлені в даному розділі. Вироби можна спекти на деку в духовці до рум'янцю або посмажити на сковороді з товстим дном на середньому вогні, змастивши посудину попередньо маслом.
    Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;

  • борошно – 450 г;

  • сіль і сода – 05 ч. ложки;

  • фарш – 350 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Змішують кефір із содою, сіллю і борошном, замішують тісто, розділяють на порції.

  • У фарш додають дрібно нарізану цибулю, перець, сіль і трохи води, перемішують.

  • Наповнюють начинкою розкачані коржі, розкочують, обсмажують на промасленим сковороді під кришкою 5-7 хвилин з кожного боку.
    Додав: admin | 15-03-2018, 12:02
    Переглядів: 260