Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою
Коржі на кефірі – універсальна закуска, яка може бути як доповненням до основного блюда, так і самостійним страв для швидкого перекусу з чашкою чаю. Вироби готуються без наповнення або з начинкою, склад якої визначається наявністю продуктів і смаковими уподобаннями.
Процес створення коржів елементарний і зводиться до замісу тіста, доповнення його порцій начинкою та випікання виробів.
Тісто на кефірі для коржів може бути замішане швидко з додаванням соди, або на дріжджах, вимагаючи додаткової расстойки і підходу.
Порції борошняний основи розгортають за допомогою качалки або розминаючи на припыленном борошном столі руками.
По центру коржі викладають начинку, краї підгинають догори, защипують і акуратно надають виробу руками плоску форму, намагаючись не пошкодити цілісність тесту.
Випікають коржі на кефірі найчастіше на сухий або промасленим сковороді, прикриваючи її в процесі кришкою.
Коржі на кефірі, рецепт яких буде подано далі, готуються з дріжджового швидкого тесту. При замісі не слід перенасичувати основу борошном, дозволяючи їй залишитися м'яким і трохи липким. При бажанні пишні та повітряні вироби можна доповнити сирної, овочевий, грибний, м'ясної чи солодкою начинкою.
Інгредієнти:
кефір – 250 мл;
борошно – 350-400 г;
сухі дріжджі – 15 ст. ложки;
цукор і сіль – по 05 ст. ложки;
масло рослинне – 3 ст. ложки.
Приготування
В теплому кефірі розчиняють цукор і дріжджі, залишають у теплі на 15 хвилин.
Додають масло, сіль і борошно, замішують м'яке тісто, поміщають його на 15 години для підходу в тепло.
Поділяють борошняну основу на порції, формують плоскі вироби за розміром дна сковороди.
Печуть пишні паляниці на кефірі на сухій сковороді під кришкою, підрум'янюючи з двох сторін або в духовці на деку.
Швидкі і смачні коржі на кефірі можна приготувати, додавши в тісто перетертий сир. Начинкою для подібних виробів може бути нарізана або перетерта шинка, варена або копчена ковбаса, сосиски або сардельки, обсмажений фарш, тертий сир або сир з зеленню, інше наповнення на свій вибір.
Інгредієнти:
кефір – 250 мл;
борошно – 350-400 г;
тертий сир і начинка – по 1 склянці;
сода, цукор і сіль – 05 ч. ложки;
масло.
Приготування
В кефірі розчиняють сіль, цукор і соду.
Додають сир, борошно і замішують тісто.
Відокремлюють порції основи і наповнюють начинкою.
Смажать сирні коржики на кефірі, на сковороді під кришкою до рум'янцю з двох сторін, додавши на дно трохи рослинного масла.
Апетитними і ласими будуть смажені коржики на кефірі з начинкою з сиру з зеленню. Для більш цікавого смаку можна додати у склад перетертий твердий сир, бринзу і приправити наповнення для пікантності подрібненим часником, меленим перцем, іншими пряними добавками на свій вибір і смак.
Інгредієнти:
кефір – 250 мл;
борошно – 350-400 г;
сода і сіль – 05 ч. ложки;
масло вершкове – 30 г;
сир – 300 г;
зелень – 1 пучок;
приправи для начинки;
олія рослинна.
Приготування
Розчиняють в кефірі соду, сіль.
Додають розтоплене масло, борошно, вимішують, дають трохи постояти.
Сир перетирають, додають нарізану свіжу зелень, приправи, перемішують.
Формують з тіста і начинки коржики з сиром на кефірі, смажать на промасленим сковороді під кришкою.
Чудовим доповненням обіднього меню або ситним перекусом до чаю стануть картопляні коржі на кефірі. У пюре з картоплі крім масла і тертого сиру можна додати при створенні наповнення подрібнену зелень, обсмажені гриби або цибулю з морквою. Смажити вироби допускається як на сухій сковороді, так і в маслі.
Інгредієнти:
кефір – 250 мл;
борошно – 450 г;
сода і сіль – по 1 ч. ложці;
пюре картопляне – 500 г;
сир – 50 г;
масло вершкове – 30 г;
перець.
Приготування
У кефір додають соду, сіль, борошно, вимішують, поміщають ком в тепло на 30 хвилин.
Картопляне пюре змішують з тертим сиром, маслом і перцем.
З тіста і начинки формують коржики на кефірі з картоплею, які потім смажать під кришкою, підрум'янюючи з двох сторін.
Максимально корисними будуть коржики житні на кефірі. Цінність використовуваної цільнозерновий борошна очевидна, тому отримані вироби можуть без сумнівів включатися в дієтичне меню та в раціон тих, хто дотримується здорового харчування. За бажанням в тісто можна додати зерна коріандру, кмин, інші прянощі.
Інгредієнти:
кефір – 350 мл;
борошно житнє цільнозернові – 300 г;
рослинна олія, сода і сіль – по 1 ч. ложці;
коріандр.
Приготування
Змішують кефір, соду, сіль і масло.
Додають за бажанням коріандр, всипають борошно і вимішують.
Залишають липке тісто на 20-30 хвилин, прикривши плівкою.
Розкочують борошняний ком на припыленном борошном столі, вирізують круглі коржики, переносять їх на деко з пергаментом.
Наколюють житні коржі на кефірі по периметру виделкою, відправляють на 15-20 хвилин в прогріту до 190 градусів духовку.
Коржі на кефірі, приготовані за наступним рецептом, більш відомі як осетинські пироги і можуть бути зроблені з начинкою з сиру з додаванням зелені, з фаршу, гарбуза, іншого наповнення. Після випікання в духовці вироби складають стопкою на тарілку і змащують щедро вершковим маслом. На сковороді ласощі відразу ж смажать з додаванням вершкового масла.
Інгредієнти:
кефір – 200 мл;
борошно – 500 г;
дріжджі сухі – 10 г;
цукор – 10 г;
сіль – 5 р;
масло рослинне – 35 мл;
начинка і масло для смаження.
Приготування
Розчиняють дріжджі в теплому кефірі разом з цукром.
Через 15 хвилин додають сіль, олію і борошно, вимішують, залишають в теплі для підходу, один раз обминають.
Поділяють тісто на порції, формують коржики з начинкою.
Смажать осетинські коржі на кефірі на сковороді, попередньо нагрів її з додаванням вершкового і рослинного масла.
Коржики з кукурудзяної крупи на кефірі можна вживати як доповнення до основних страв замість хліба, подавати з медом, варенням або просто зі сметаною до чаю. За бажанням в тісто можна додати трохи цукру. Смачними вироби виходять з лимонною цедрою, яку при бажанні можна замінити апельсинової або ваніллю.
Інгредієнти:
кефір – 250 мл;
борошно кукурудзяне – 15 склянки;
розпушувач – 10 г;
сіль, лимон, рослинне масло для смаження.
Приготування
Змішують кукурудзяне борошно з розпушувачем і сіллю.
Вливають кефір, вимішують, додавши цедру оного лимона або апельсина.
З отриманої маси формують коржики і смажать вироби в розігрітому маслі, підрум'янюючи на середньому вогні з двох сторін.
Готові кукурудзяні коржі на кефірі, викладають на серветку для вбирання зайвого жиру.
Поживними і поживними вдаються приготовлені коржики з сиром і ковбасою на кефірі. В начинку можна додавати за бажанням будь-яку зелень, замінювати сир іншими добавками або зовсім виключити його зі складу. Замість рослинного масла для замісу тіста можна використовувати розтоплений маргарин або вершкове масло.
Інгредієнти:
кефір – 250 мл;
борошно – 320-350 м;
яйце – 1 шт.;
масло рослинне – 5 ст. ложок;
сіль – 05 ч. ложки;
ковбаса – 200 г;
сир – 150 г;
олія для смаження.
Приготування
Яйце збивають з дрібкою солі, додають кефір, масло, борошно, вимішують.
Протирають на тертці ковбасу і сир змішують, додають за бажанням зелень.
З порцій тіста і начинки формують плоскі коржі, викладають на сковороду з маслом і обсмажують під кришкою на середньому вогні до рум'яності з двох сторін.
Якісним наповненням для коржів може бути зелений лук, який здатний надати закуски приємний, в міру пікантний смак. Процес приготування виробів спрощується тим, що цибульна нарізка просто втручається в тісто при розкочуванні борошняних пластів. При обсмажуванні виробів для ніжності можна додати в сковороду шматочок вершкового масла.
Інгредієнти:
кефір – 150 мл;
борошно – 350 г;
яйце – 1 шт.;
сіль – 05 ч. ложки;
яйце – 1 шт.;
зелена цибуля – 1 пучок;
масло рослинне і вершкове для смаження.
Приготування
Збивають яйце з сіллю.
Додають кефір, а потім порціями борошно, виробляючи заміс.
Поділяють ком на 2 частини, розкочують кожну, посипають нарізаною зеленою цибулею, скачують в щільний рулет.
Розрізати рулет на поперечні бруски, кожен розгортають.
Смажать цибульні коржі на кефірі в розігрітій промасленим сковороді, підрум'янюючи з двох сторін.
Любителям сирних наповнень у випічці припадуть до душі приготовані коржі з бринзою і зеленню на кефірі. Вироби виходять ніжніше, якщо в начинку додати трохи м'якого сиру або замінити його вершковим маслом. З свіжої зелені можна використовувати крім кропу і зеленої цибулі петрушку, базилік, кінзу.
Інгредієнти:
кефір – 200 мл;
борошно – 300-350 м;
масло вершкове – 30 г;
сіль і сода – по 025 ч. ложки;
бринза і сир – 100 г;
зелену цибулю і кріп – по 1 пучку;
олія для смаження.
Приготування
Борошно просівають з сіллю і содою.
Розтоплюють масло, змішують з кефіром, вливають до борошні, виробляють заміс.
Поділяють тісто на 10 порцій, розкочують кожну.
Розминають бринзу з сиром, змішують з нарізаним кропом і зеленою цибулею.
Наповнюють отриманою начинкою коржі, защипують краї і знову розкачують.
Випікають вироби в прогрітій сковороді під кришкою.
Зробити солодкі коржі на кефірі на сковороді простіше простого особливо, коли залишилося не у справ трохи борошняний основи, приготовленої для іншої кефірної випічки. При бажанні цукор для посипання можна змішати з меленою корицею, ванільним цукром або замінити його тростинним коричневим продуктом.
Інгредієнти:
кефір – 200 мл;
яйця – 2 шт.;
борошно – 350-400 г;
масло вершкове або рослинне – 100 г;
сіль і сода – 05 ч. ложки;
цукор – за смаком;
олія для смаження.
Приготування
Збивають яйця з сіллю, змішують з кефіром, содою і борошном, виробляють заміс.
Поділяють ком на порції, розкочують кожну, змащують маслом і посипають цукром.
Складають пласт вчетверо, знову промаслівают, підсолоджують, розгортають.
Востаннє змащують заготівлю маслом, сахарят, складають вчетверо й трохи притискають.
Обсмажують вироби до рум'янцю на олії.
Прості коржі на кефірі з начинкою з м'ясного фаршу можна зробити, спираючись на пропорції інгредієнтів і рекомендації, представлені в даному розділі. Вироби можна спекти на деку в духовці до рум'янцю або посмажити на сковороді з товстим дном на середньому вогні, змастивши посудину попередньо маслом.
Інгредієнти:
кефір – 250 мл;
борошно – 450 г;
сіль і сода – 05 ч. ложки;
фарш – 350 г;
цибуля – 1 шт.;
сіль, перець, олія.
Приготування
Змішують кефір із содою, сіллю і борошном, замішують тісто, розділяють на порції.
У фарш додають дрібно нарізану цибулю, перець, сіль і трохи води, перемішують.
Наповнюють начинкою розкачані коржі, розкочують, обсмажують на промасленим сковороді під кришкою 5-7 хвилин з кожного боку.
Як приготувати коржі на кефірі?
Процес створення коржів елементарний і зводиться до замісу тіста, доповнення його порцій начинкою та випікання виробів.
Дріжджові коржі на кефірі
Коржі на кефірі, рецепт яких буде подано далі, готуються з дріжджового швидкого тесту. При замісі не слід перенасичувати основу борошном, дозволяючи їй залишитися м'яким і трохи липким. При бажанні пишні та повітряні вироби можна доповнити сирної, овочевий, грибний, м'ясної чи солодкою начинкою.
Інгредієнти:
Приготування
Сирні коржики на кефірі
Швидкі і смачні коржі на кефірі можна приготувати, додавши в тісто перетертий сир. Начинкою для подібних виробів може бути нарізана або перетерта шинка, варена або копчена ковбаса, сосиски або сардельки, обсмажений фарш, тертий сир або сир з зеленню, інше наповнення на свій вибір.
Інгредієнти:
Приготування
Коржики з сиром на кефірі на сковороді
Апетитними і ласими будуть смажені коржики на кефірі з начинкою з сиру з зеленню. Для більш цікавого смаку можна додати у склад перетертий твердий сир, бринзу і приправити наповнення для пікантності подрібненим часником, меленим перцем, іншими пряними добавками на свій вибір і смак.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні коржі на кефірі
Чудовим доповненням обіднього меню або ситним перекусом до чаю стануть картопляні коржі на кефірі. У пюре з картоплі крім масла і тертого сиру можна додати при створенні наповнення подрібнену зелень, обсмажені гриби або цибулю з морквою. Смажити вироби допускається як на сухій сковороді, так і в маслі.
Інгредієнти:
Приготування
Коржі з житнього борошна на кефірі
Максимально корисними будуть коржики житні на кефірі. Цінність використовуваної цільнозерновий борошна очевидна, тому отримані вироби можуть без сумнівів включатися в дієтичне меню та в раціон тих, хто дотримується здорового харчування. За бажанням в тісто можна додати зерна коріандру, кмин, інші прянощі.
Інгредієнти:
Приготування
Осетинські коржі на кефірі
Коржі на кефірі, приготовані за наступним рецептом, більш відомі як осетинські пироги і можуть бути зроблені з начинкою з сиру з додаванням зелені, з фаршу, гарбуза, іншого наповнення. Після випікання в духовці вироби складають стопкою на тарілку і змащують щедро вершковим маслом. На сковороді ласощі відразу ж смажать з додаванням вершкового масла.
Інгредієнти:
Приготування
Кукурудзяні коржі на кефірі
Коржики з кукурудзяної крупи на кефірі можна вживати як доповнення до основних страв замість хліба, подавати з медом, варенням або просто зі сметаною до чаю. За бажанням в тісто можна додати трохи цукру. Смачними вироби виходять з лимонною цедрою, яку при бажанні можна замінити апельсинової або ваніллю.
Інгредієнти:
Приготування
Коржі на кефірі з ковбасою
Поживними і поживними вдаються приготовлені коржики з сиром і ковбасою на кефірі. В начинку можна додавати за бажанням будь-яку зелень, замінювати сир іншими добавками або зовсім виключити його зі складу. Замість рослинного масла для замісу тіста можна використовувати розтоплений маргарин або вершкове масло.
Інгредієнти:
Приготування
Коржі на кефірі з цибулею
Якісним наповненням для коржів може бути зелений лук, який здатний надати закуски приємний, в міру пікантний смак. Процес приготування виробів спрощується тим, що цибульна нарізка просто втручається в тісто при розкочуванні борошняних пластів. При обсмажуванні виробів для ніжності можна додати в сковороду шматочок вершкового масла.
Інгредієнти:
Приготування
Коржі з бринзою на кефірі
Любителям сирних наповнень у випічці припадуть до душі приготовані коржі з бринзою і зеленню на кефірі. Вироби виходять ніжніше, якщо в начинку додати трохи м'якого сиру або замінити його вершковим маслом. З свіжої зелені можна використовувати крім кропу і зеленої цибулі петрушку, базилік, кінзу.
Інгредієнти:
Приготування
Солодкі коржі на кефірі
Зробити солодкі коржі на кефірі на сковороді простіше простого особливо, коли залишилося не у справ трохи борошняний основи, приготовленої для іншої кефірної випічки. При бажанні цукор для посипання можна змішати з меленою корицею, ванільним цукром або замінити його тростинним коричневим продуктом.
Інгредієнти:
Приготування
Коржики з м'ясом на кефірі
Прості коржі на кефірі з начинкою з м'ясного фаршу можна зробити, спираючись на пропорції інгредієнтів і рекомендації, представлені в даному розділі. Вироби можна спекти на деку в духовці до рум'янцю або посмажити на сковороді з товстим дном на середньому вогні, змастивши посудину попередньо маслом.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі
Плюшки – рецепт домашньої випічки, яку легко приготувати своїми руками завжди з доступних і простих продуктів. Кожна хазяйка зможе підібрати для себе
Пиріжки з яйцем в духовці на сковороді - рецепти начинки з капустою, цибулею, рисом і зеленню
Пиріжки з яйцем легко приготувати вдома своїми руками, забезпечивши тим самим свою сім'ю смачною домашньою випічкою. Наявність численних варіацій
Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре
Пончики на кефірі будуть на порядок пишніше і повітряніше, ніж на воді або іншій основі. Вироби можна приготувати традиційним способом - шляхом
Сирні коржики на кефірі на сковороді - рецепти з шинкою, сиром і зеленню
Сирні коржики на кефірі на сковороді славляться швидкістю в готуванні і неповторним смаком. Зробити заміс тіста і обсмажити їх можна за лічені
Житні коржі без дріжджів - рецепт
Прекрасний варіант доповнити домашню обідню трапезу - напекти смачних житніх коржів. Таке частування неодмінно кожному сподобається і зможе замінити
Коржики з сиром на кефірі
Побалувати рідних смачними коржиками з цікавим наповненням зовсім не складно. Далі розповімо, як зробити це дивно смачне частування з начинкою з сиру