» » Коржики з сиром на кефірі

Коржики з сиром на кефірі

Коржики з сиром на кефірі
Багато хто, напевно, пам'ятають смак тих самих коржів з начинкою, якими тішили нас наші бабусі і мами в дитинстві. І як це було смачно! Давайте приготуємо такі ж для себе і своєї родини і насолодитись божественним смаком улюбленого ласощі.

Коржі з ковбасою, зеленню і сиром на кефірі - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно просеянная вищого сорту – 310-330 г;

  • кефір (краще домашній) – 245 мл;

  • цукровий пісок – 15 г;

  • яйце відбірне – 1 шт.;

  • маргарин або масло вершкове – 120 г;

  • сода гашене або розпушувач – 1/2 або 1 ч. ложка відповідно;

  • кам'яна сіль – 1/2 ч. ложки;


  • Для начинки:

  • сир твердий – 170 г;

  • ковбаса – 170 г;

  • зелень свіжа нарізана – 2 ст. ложки;

  • мелений перець і кам'яна сіль – за смаком;

  • олія рафінована соняшникова або оливкова – 45 мл


  • Приготування
    Тісто для коржів готується неймовірно швидко. Досить змішати кефір з цукром, додати погашену соду або розпушувач, влити розтоплений маргарин або масло і вимішати після цього борошно з сіллю. Правильно приготовлений борошняний кого не липне до рук, але залишається м'яким. Не варто додавати занадто багато борошна, інакше вироби вийдуть гумовими і несмачними.
    Поки тісто відпочиває (протягом десяти хвилин), підготуємо начинку. Ріжемо дрібненькими кубиками ковбаску, перетираємо на тертці сир і нарізаємо свіжу зелень. Перемішуємо компоненти начинки, і беремося за оформлення виробів. В залежності від розміру сковороди поділяємо ком на дві або три порції і розкачуємо кожну або просто розминаємо руками до отримання плоскої коржі. По центру викладаємо начинку, а потім
    Коржики з сиром на кефірі
    піднімаємо краю і защипуємо зверху. Тепер перевертаємо виріб швом вниз і розрівнюємо до отримання коржі за розміром дна сковорідки. Викладаємо заготовку в промаслений, прогріту грунтовно ємність, чекаємо підрум'янення коржі з одного боку, збавивши вогонь. Після цього перевертаємо на інший бік і даємо обсмажитися вже під кришкою до готовності.
    Даємо готовим виробам трохи полежати, прикривши мискою або тарілкою, і можемо пробувати.
    Використовуючи даний рецепт як базовий, можна приготувати коржі на кефірі з сиром, зеленню і картоплею або шинкою , замінивши ними ковбасу або посмажити вироби просто з сиром і зеленню. Буде не менш смачно, ароматно і апетитно.
    Для отримання більш корисного варіанти страви можна спекти коржі на кефірі з сиром в духовці. Для цього після формування виробів поміщаємо їх на деко, трохи притрушений борошном, і запікаємо при температурі 195 градусів протягом п'ятнадцяти хвилин.
    Додав: admin | 21-09-2016, 10:11
    Переглядів: 291