Багато хто, напевно, пам'ятають смак тих самих коржів з начинкою, якими тішили нас наші бабусі і мами в дитинстві. І як це було смачно! Давайте приготуємо такі ж для себе і своєї родини і насолодитись божественним смаком улюбленого ласощі.
Коржі з ковбасою, зеленню і сиром на кефірі - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно просеянная вищого сорту – 310-330 г; кефір (краще домашній) – 245 мл; цукровий пісок – 15 г; яйце відбірне – 1 шт.; маргарин або масло вершкове – 120 г; сода гашене або розпушувач – 1/2 або 1 ч. ложка відповідно; кам'яна сіль – 1/2 ч. ложки; Для начинки:
сир твердий – 170 г; ковбаса – 170 г; зелень свіжа нарізана – 2 ст. ложки; мелений перець і кам'яна сіль – за смаком; олія рафінована соняшникова або оливкова – 45 мл Приготування Тісто для коржів готується неймовірно швидко. Досить змішати кефір з цукром, додати погашену соду або розпушувач, влити розтоплений маргарин або масло і вимішати після цього борошно з сіллю. Правильно приготовлений борошняний кого не липне до рук, але залишається м'яким. Не варто додавати занадто багато борошна, інакше вироби вийдуть гумовими і несмачними.
Поки тісто відпочиває (протягом десяти хвилин), підготуємо начинку. Ріжемо дрібненькими кубиками ковбаску, перетираємо на тертці сир і нарізаємо свіжу зелень. Перемішуємо компоненти начинки, і беремося за оформлення виробів. В залежності від розміру сковороди поділяємо ком на дві або три порції і розкачуємо кожну або просто розминаємо руками до отримання плоскої коржі. По центру викладаємо начинку, а потім
піднімаємо краю і защипуємо зверху. Тепер перевертаємо виріб швом вниз і розрівнюємо до отримання коржі за розміром дна сковорідки. Викладаємо заготовку в промаслений, прогріту грунтовно ємність, чекаємо підрум'янення коржі з одного боку, збавивши вогонь. Після цього перевертаємо на інший бік і даємо обсмажитися вже під кришкою до готовності.
Даємо готовим виробам трохи полежати, прикривши мискою або тарілкою, і можемо пробувати.
Використовуючи даний рецепт як базовий, можна приготувати коржі на кефірі з сиром, зеленню і картоплею або шинкою , замінивши ними ковбасу або посмажити вироби просто з сиром і зеленню. Буде не менш смачно, ароматно і апетитно.
Для отримання більш корисного варіанти страви можна спекти коржі на кефірі з сиром в духовці. Для цього після формування виробів поміщаємо їх на деко, трохи притрушений борошном, і запікаємо при температурі 195 градусів протягом п'ятнадцяти хвилин.