Коржі з кукурудзяного борошна
У багатьох кухнях, наприклад, грузинської, прийнято пекти коржі з кукурудзяного борошна і подавати їх до столу, доповнюючи інші страви або просто для перекусу. Вироби, незважаючи на простоту виконання, виходять неймовірно смачними і корисними. Запорука успіху в приготуванні кукурудзяних коржів криється в якості кукурудзяного борошна. Вона повинна бути неодмінно дрібного помелу, вищого сорту і в ідеалі з білої породи кукурудзи.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно кукурудзяне – 485 г;
вода – 290 мл;
розпушувач – 1 щіпка;
кам'яна сіль – 1 щіпка.
Приготування
Грузинські коржі, або як їх ще називають у Грузії - мчаді, готуються просто, можна навіть сказати примітивно. Класичний рецепт припускає використання тільки кукурудзяного борошна і води без додавання солі. Але на практиці господині для поліпшення смаку і надання виробам пухкості додають при замішуванні тіста трохи солі і розпушувача (соди гашеного).
Кукурудзяне борошно спочатку просівають, змішують з сіллю і розпушувачем, додають воду і ретельно вимішують і довго. Смажать мчаді на сухій сковороді або тільки трохи промаслівают її. Далі влажноватое кукурудзяна тісто набирають зволоженими руками, формуючи коржі, і викладають їх на суху сковороду. Після підрум'янення виробів під кришкою з двох сторін перекладають їх на блюдо і подають гарячими. Дуже смачні такі коржі вприкуску з сиром (імеретинським або сулугуні ).
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно кукурудзяне – 145 г;
кефір – 110 мл;
яйце відбірне – 1 шт.;
розпушувач – 10 г;
кам'яна сіль – 1 щіпка;
олія оливкова – 10 мл;
кунжут і мак – по 10 р.
Приготування
Ще смачніше і корисніше вийдуть коржі на кефірі в духовці. Для їх приготування змішати просіяне борошно кукурудзяне з яйцем і кефіром, додавши в процесі кам'яну сіль і розпушувач. В залежності від властивостей борошна кукурудзяного її може знадобитися трохи більше або менше, але тісто має вийти вологою і щільної консистенції, щоб з нього можна було зліпити коржі. Для цього поділяємо його на шість порцій і викладаємо на кожну силіконовий килимок або промаслений пергамент на деко. Надаємо виробів плоску форму, промазуємо зверху оливковою олією, посипаємо кунжутом і маком і ставимо в розігріту до 185 градусів духовку хвилин на двадцять.
Такі коржі з кукурудзяного борошна можна зробити і солодкими, додавши в тісто трохи цукрового піску при замісі.
Коржі з кукурудзяного борошна по-грузинськи на сковороді - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Грузинські коржі, або як їх ще називають у Грузії - мчаді, готуються просто, можна навіть сказати примітивно. Класичний рецепт припускає використання тільки кукурудзяного борошна і води без додавання солі. Але на практиці господині для поліпшення смаку і надання виробам пухкості додають при замішуванні тіста трохи солі і розпушувача (соди гашеного).
Кукурудзяне борошно спочатку просівають, змішують з сіллю і розпушувачем, додають воду і ретельно вимішують і довго. Смажать мчаді на сухій сковороді або тільки трохи промаслівают її. Далі влажноватое кукурудзяна тісто набирають зволоженими руками, формуючи коржі, і викладають їх на суху сковороду. Після підрум'янення виробів під кришкою з двох сторін перекладають їх на блюдо і подають гарячими. Дуже смачні такі коржі вприкуску з сиром (імеретинським або сулугуні ).
Коржики з кукурудзяної муки на кефірі в духовці
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Ще смачніше і корисніше вийдуть коржі на кефірі в духовці. Для їх приготування змішати просіяне борошно кукурудзяне з яйцем і кефіром, додавши в процесі кам'яну сіль і розпушувач. В залежності від властивостей борошна кукурудзяного її може знадобитися трохи більше або менше, але тісто має вийти вологою і щільної консистенції, щоб з нього можна було зліпити коржі. Для цього поділяємо його на шість порцій і викладаємо на кожну силіконовий килимок або промаслений пергамент на деко. Надаємо виробів плоску форму, промазуємо зверху оливковою олією, посипаємо кунжутом і маком і ставимо в розігріту до 185 градусів духовку хвилин на двадцять.
Такі коржі з кукурудзяного борошна можна зробити і солодкими, додавши в тісто трохи цукрового піску при замісі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з кукурудзяного борошна
Перше, що хочеться зробити з кукурудзяного борошна - звичайно випічка. Вироби з не виходять неймовірно смачними, хрусткими. У цьому матеріалі
Випічка з кукурудзяного борошна
З кукурудзяного борошна готують безліч різноманітних страв, але найбільш вдалою все ж виходить випічка. Далі поділимося цікавими рецептами шалено
Хліб з кукурудзяного борошна
Кукурудзяний хліб завжди виходить смачною, пишною, і неймовірно яскравим. Така домашня випічка, напевно, всім сподобається, навіть дітям. Крім того,
Оладки з кукурудзяного борошна
Оладки - відмінний сніданок для всієї родини. Приготувати їх дуже просто, на смак вони дивовижні, та і подати до них можна будь-яку добавку, будь то
Млинці з кукурудзяного борошна
Млинці - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють і дорослі, і діти. Готують їх різними способами і подають з соусами, варенням, сметаною. І
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І