Хліб з кукурудзяного борошна
З кукурудзяного борошна тонкого помелу можна спекти хліб, смачний і корисний.
Розповімо, як домашніх умовах приготувати хліб з кукурудзяного борошна в духовці.
Деякі печуть дріжджовий хліб з суміші кукурудзяної і пшеничної муки, він, звичайно ж, корисний, але не всім підходить.
Бездріжджовий хліб з кукурудзяного борошна більш корисний, він у вас вийде обов'язково, печуть ж жителі Латинської Америки відомі з найдавніших часів тортильї – кукурудзяні коржі.
Інгредієнти:
мука кукурудзяна – 2 склянки;
кефір – 1 склянка;
яйце куряче – 1 шт.;
сіль – 1 щіпка;
сода харчова – 1 щіпка;
мелені спеції ( мускатний горіх , куркума, імбир, кмин, коріандр, фенхель);
жир для змащування форми (вершкове масло або шматочок свинячого сала).
Приготування
Буде краще, якщо ми візьмемо 1 склянка кукурудзяного борошна дрібного помелу і 1 стакан – трохи більшого. Також ви можете замінити половину порції кукурудзяного борошна – ячмінної, гречаної або вівсяної. Якщо ви не знайшли такі види борошна у продажу, їх можна легко отримати промалывая крупу на маленькій домашній млинку. Для отримання ячмінної крупи потрібна знайома нам перловка, для вівсяної – непропаренные пластівці.
Змішаємо кукурудзяну муку (або в суміші з борошном з іншого злаку) з кефіром, содою, сіллю і яйцем. Можна замісити тісто і на воді або молоці, в цьому випадку треба погасити соду декількома краплями лимонного соку. Яйце теж можна не включати до складу, якщо для дотримання дієти так потрібно. Додамо в тісто трохи спецій для поліпшення смаку і аромату. Якщо хочете, додайте 1-2 столових ложки насіння кунжуту, це поліпшить структуру тесту, а також загальну корисність випічки. Тісто має вийти не занадто крутим, злегка промесим його, скачаємо в кому і дамо підійти хвилин 20. За цей час розігріємо духовку приблизно до 200 градусів.
Змастимо форму жиром, заповнимо тестом на 3/4 глибини і помістимо в духовку. Можна зверху присипати кунжутним насінням. Випікаємо кукурудзяний хліб протягом 25-30 хвилин.
Такого хліба не слід піч багато, він смачніший свіжим, розраховуйте на 1-3 трапези.
Розповімо, як домашніх умовах приготувати хліб з кукурудзяного борошна в духовці.
Деякі печуть дріжджовий хліб з суміші кукурудзяної і пшеничної муки, він, звичайно ж, корисний, але не всім підходить.
Бездріжджовий хліб з кукурудзяного борошна більш корисний, він у вас вийде обов'язково, печуть ж жителі Латинської Америки відомі з найдавніших часів тортильї – кукурудзяні коржі.
Кукурудзяний дієтичний хліб без пшеничного борошна і дріжджів – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Буде краще, якщо ми візьмемо 1 склянка кукурудзяного борошна дрібного помелу і 1 стакан – трохи більшого. Також ви можете замінити половину порції кукурудзяного борошна – ячмінної, гречаної або вівсяної. Якщо ви не знайшли такі види борошна у продажу, їх можна легко отримати промалывая крупу на маленькій домашній млинку. Для отримання ячмінної крупи потрібна знайома нам перловка, для вівсяної – непропаренные пластівці.
Змішаємо кукурудзяну муку (або в суміші з борошном з іншого злаку) з кефіром, содою, сіллю і яйцем. Можна замісити тісто і на воді або молоці, в цьому випадку треба погасити соду декількома краплями лимонного соку. Яйце теж можна не включати до складу, якщо для дотримання дієти так потрібно. Додамо в тісто трохи спецій для поліпшення смаку і аромату. Якщо хочете, додайте 1-2 столових ложки насіння кунжуту, це поліпшить структуру тесту, а також загальну корисність випічки. Тісто має вийти не занадто крутим, злегка промесим його, скачаємо в кому і дамо підійти хвилин 20. За цей час розігріємо духовку приблизно до 200 градусів.
Змастимо форму жиром, заповнимо тестом на 3/4 глибини і помістимо в духовку. Можна зверху присипати кунжутним насінням. Випікаємо кукурудзяний хліб протягом 25-30 хвилин.
Такого хліба не слід піч багато, він смачніший свіжим, розраховуйте на 1-3 трапези.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кукурудзяні коржі - рецепт
Балабушки - це хлібобулочний виріб, який обожнюють багато хто з нас. Способів їх смаження досить багато. І сьогодні ми розповімо про те, як
Оладки з кукурудзяного борошна
Оладки - відмінний сніданок для всієї родини. Приготувати їх дуже просто, на смак вони дивовижні, та і подати до них можна будь-яку добавку, будь то
Кукурудзяний хліб в хлібопічці
Якщо ви є володаркою такого чудового приладу як хлібопічка, то пропонуємо вам спекти незвичайний хлібець - кукурудзяний. Він дуже корисний, та й смак
Кукурудзяний хліб
Якщо ви любите свіжоспечений хліб, але звичайний пшеничний вже трохи набрид, то пропонуємо вам новий рецепт - кукурудзяний хліб. Його можна
Хліб з житнього борошна
Житній хліб набагато корисніше білого пшеничного та інших видів хлібобулочних виробів, тому що в ньому міститься набагато більше вітамінів і