Випічка з кукурудзяного борошна
Випічка з кукурудзяного борошна виходить дуже смачною. Що можна приготувати з кукурудзяного борошна, читайте нижче.
Інгредієнти:
вершкове натуральне масло — 170 г;
розпушувач — 10 г;
цедра апельсинова — 30 г;
борошно вищого сорту пшеничне — 100 г;
кукурудзяне борошно — 260 г;
яйця — 2 шт.;
пісок цукровий — 160 г;
ванільний цукор — 10 р.
Приготування
Яйця ретельно збиваємо з додаванням цукрового піску і ванільного цукру. Додаємо мягенькое вершкове масло і апельсинову цедру, пропущену через дрібну тертку. Знову добре розмішуємо, додаємо кукурудзяне борошно, перемішуємо, потім додаємо пшеничне борошно і знову добре перемішуємо. Кладемо тісто на харчову плівку і на годинку ховаємо в холод. З готового тіста формуємо печиво і при помірній температурі випікаємо чверть години або трохи більше.
Інгредієнти:
борошно пшеничне — 80 г;
жовтки — 2 шт.;
мигдальна борошно — 70 г;
цукровий пісок — 130 г;
борошно кукурудзяне — 110 г;
лікер або ром — 50 мл;
яйця — 2 шт.;
вершкове м'яке масло — 100 г;
розпушувач — 10 р.
Приготування
Спочатку збиваємо мягенькое масло з цукром. В отриману масу додаємо жовтки і яйця. Знову все це збиваємо. Потім підсипаємо попередньо просіяне пшеничне борошно, потім додаємо кукурудзяну, ванілін і розпушувач. Знову все добре перемішуємо. В кінці додаємо мигдалеву борошно, за бажанням вливаємо ром або лікер. Форму гарненько змащуємо олією, викладаємо в неї тісто і розрівнюємо поверхню. Випікаємо 35-40 хвилин при 180 градусах. Готовий кекс охолодити прямо у формі, а потім перевертаємо і витягаємо з неї. Готовий виріб можна притрусити цукровою пудрою при подачі.
Інгредієнти:
яблука кисло-солодкі — 600 г;
пісок цукровий — 150 г;
борошно кукурудзяне — 80 г;
розпушувач для тіста — 10 г;
борошно просеянная пшеничне — 80 г;
кориця — щіпка;
яйця великі — 3 шт.;
цукрова пудра для посипання.
Приготування
Форму ретельно промазуємо вершковим маслом і притрушиваем борошном. Ретельно вимиті яблучка чистимо, подрібнюємо кубиками і кладемо у форму. За бажанням зверху злегка притрушиваем корицею. Прогріваємо до 200 градусів духовку. Далі вже готуємо тісто для шарлотки. Для цього ретельно збиваємо яйця з додаванням цукру, в отриману масу частинами вводимо борошно пшеничне і кукурудзяне, розпушувач і ретельно вимішуємо. Отриманим тестом заливаємо яблука у формі і розрівнюємо верх. Кукурудзяну шарлотку випікаємо близько півгодини. Потім вимикаємо вогонь і даємо шарлотці настоятися хвилин 10-15 в вже не гарячою, а теплою духовці. Потім акуратно витягаємо і через ситечко посипаємо цукровою пудрою.
Печиво з кукурудзяного борошна — рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Яйця ретельно збиваємо з додаванням цукрового піску і ванільного цукру. Додаємо мягенькое вершкове масло і апельсинову цедру, пропущену через дрібну тертку. Знову добре розмішуємо, додаємо кукурудзяне борошно, перемішуємо, потім додаємо пшеничне борошно і знову добре перемішуємо. Кладемо тісто на харчову плівку і на годинку ховаємо в холод. З готового тіста формуємо печиво і при помірній температурі випікаємо чверть години або трохи більше.
Кекс з кукурудзяного борошна
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку збиваємо мягенькое масло з цукром. В отриману масу додаємо жовтки і яйця. Знову все це збиваємо. Потім підсипаємо попередньо просіяне пшеничне борошно, потім додаємо кукурудзяну, ванілін і розпушувач. Знову все добре перемішуємо. В кінці додаємо мигдалеву борошно, за бажанням вливаємо ром або лікер. Форму гарненько змащуємо олією, викладаємо в неї тісто і розрівнюємо поверхню. Випікаємо 35-40 хвилин при 180 градусах. Готовий кекс охолодити прямо у формі, а потім перевертаємо і витягаємо з неї. Готовий виріб можна притрусити цукровою пудрою при подачі.
Шарлотка з кукурудзяного борошна
Інгредієнти:
Приготування
Форму ретельно промазуємо вершковим маслом і притрушиваем борошном. Ретельно вимиті яблучка чистимо, подрібнюємо кубиками і кладемо у форму. За бажанням зверху злегка притрушиваем корицею. Прогріваємо до 200 градусів духовку. Далі вже готуємо тісто для шарлотки. Для цього ретельно збиваємо яйця з додаванням цукру, в отриману масу частинами вводимо борошно пшеничне і кукурудзяне, розпушувач і ретельно вимішуємо. Отриманим тестом заливаємо яблука у формі і розрівнюємо верх. Кукурудзяну шарлотку випікаємо близько півгодини. Потім вимикаємо вогонь і даємо шарлотці настоятися хвилин 10-15 в вже не гарячою, а теплою духовці. Потім акуратно витягаємо і через ситечко посипаємо цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з кукурудзяного борошна
Перше, що хочеться зробити з кукурудзяного борошна - звичайно випічка. Вироби з не виходять неймовірно смачними, хрусткими. У цьому матеріалі
Паска в мультиварці
Не маючи особливих навичок у приготуванні традиційної великодньої випічки, завжди можна довіритися старими перевіреними рецептами і адаптувати їх під
Мафіни на сметані
Відмінний варіант швидкого перекусу - чудові маффіни, які зробити дуже просто. Навіть з підручних продуктів десерт завжди вийде вдалим. Далі опишемо
Коржі з кукурудзяного борошна
Спробуйте урізноманітнити обідню трапезу, подавши замість хліба шалено смачні, яскраві коржі з кукурудзяного борошна. Далі підкажемо, як зробити
Оладки з кукурудзяного борошна
Оладки - відмінний сніданок для всієї родини. Приготувати їх дуже просто, на смак вони дивовижні, та і подати до них можна будь-яку добавку, будь то
Млинці з кукурудзяного борошна
Млинці - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють і дорослі, і діти. Готують їх різними способами і подають з соусами, варенням, сметаною. І