Вернуться назад Распечатать

Випічка з кукурудзяного борошна

Випічка з кукурудзяного борошна виходить дуже смачною. Що можна приготувати з кукурудзяного борошна, читайте нижче.

Печиво з кукурудзяного борошна — рецепт

Випічка з кукурудзяного борошна

Інгредієнти:

  • вершкове натуральне масло — 170 г;

  • розпушувач — 10 г;

  • цедра апельсинова — 30 г;

  • борошно вищого сорту пшеничне — 100 г;

  • кукурудзяне борошно — 260 г;

  • яйця — 2 шт.;

  • пісок цукровий — 160 г;

  • ванільний цукор — 10 р.


  • Приготування
    Яйця ретельно збиваємо з додаванням цукрового піску і ванільного цукру. Додаємо мягенькое вершкове масло і апельсинову цедру, пропущену через дрібну тертку. Знову добре розмішуємо, додаємо кукурудзяне борошно, перемішуємо, потім додаємо пшеничне борошно і знову добре перемішуємо. Кладемо тісто на харчову плівку і на годинку ховаємо в холод. З готового тіста формуємо печиво і при помірній температурі випікаємо чверть години або трохи більше.

    Кекс з кукурудзяного борошна

    Випічка з кукурудзяного борошна

    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 80 г;

  • жовтки — 2 шт.;

  • мигдальна борошно — 70 г;

  • цукровий пісок — 130 г;

  • борошно кукурудзяне — 110 г;

  • лікер або ром — 50 мл;

  • яйця — 2 шт.;

  • вершкове м'яке масло — 100 г;

  • розпушувач — 10 р.


  • Приготування
    Спочатку збиваємо мягенькое масло з цукром. В отриману масу додаємо жовтки і яйця. Знову все це збиваємо. Потім підсипаємо попередньо просіяне пшеничне борошно, потім додаємо кукурудзяну, ванілін і розпушувач. Знову все добре перемішуємо. В кінці додаємо мигдалеву борошно, за бажанням вливаємо ром або лікер. Форму гарненько змащуємо олією, викладаємо в неї тісто і розрівнюємо поверхню. Випікаємо 35-40 хвилин при 180 градусах. Готовий кекс охолодити прямо у формі, а потім перевертаємо і витягаємо з неї. Готовий виріб можна притрусити цукровою пудрою при подачі.

    Шарлотка з кукурудзяного борошна

    Випічка з кукурудзяного борошна

    Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкі — 600 г;

  • пісок цукровий — 150 г;

  • борошно кукурудзяне — 80 г;

  • розпушувач для тіста — 10 г;

  • борошно просеянная пшеничне — 80 г;

  • кориця — щіпка;

  • яйця великі — 3 шт.;

  • цукрова пудра для посипання.


  • Приготування
    Форму ретельно промазуємо вершковим маслом і притрушиваем борошном. Ретельно вимиті яблучка чистимо, подрібнюємо кубиками і кладемо у форму. За бажанням зверху злегка притрушиваем корицею. Прогріваємо до 200 градусів духовку. Далі вже готуємо тісто для шарлотки. Для цього ретельно збиваємо яйця з додаванням цукру, в отриману масу частинами вводимо борошно пшеничне і кукурудзяне, розпушувач і ретельно вимішуємо. Отриманим тестом заливаємо яблука у формі і розрівнюємо верх. Кукурудзяну шарлотку випікаємо близько півгодини. Потім вимикаємо вогонь і даємо шарлотці настоятися хвилин 10-15 в вже не гарячою, а теплою духовці. Потім акуратно витягаємо і через ситечко посипаємо цукровою пудрою.