» » Страви з кукурудзяного борошна

Страви з кукурудзяного борошна

Кожен з нас частенько на прилавках магазинів зустрічає кукурудзяне борошно, але, на жаль, не всі знають, що з неї можна приготувати, адже існує величезна кількість рецептів випічки.

Коржі з кукурудзяного борошна – рецепт

Страви з кукурудзяного борошна

Інгредієнти:

  • борошно кукурудзяне – 300 г;

  • борошно пшеничне – 80 г;

  • тепла вода – 150 мл;

  • куряче яйце (велике) – 1 шт.;

  • кухонна сіль – 05 ч. ложки;

  • свіже сало – 50-70 р.


  • Приготування
    У миску з кукурудзяним борошном наливаємо добре теплу питну воду, перемішуємо, накриваємо кришкою і відставляємо все в сторону десь на 35-40 хвилин. Тепер вводимо в цю миску куряче яйце, сюди ж просіваємо борошно з пшениці, присипаємо все сіллю і замішуємо щільне тісто. Робимо з нього ковбаску і нарізаємо її не сильно великими гуртками, які потім трохи приплющиваем і отримуємо акуратні коржі. Дно прогрітій тефлонової сковорідки рясно промазуємо шматком хорошого, свіжого сала. Поміщаємо сюди коржі і звівши вогонь до мінімуму випікаємо їх під закритою кришкою, не забувши перевернути при утворенні золотої скоринки.

    Печиво з кукурудзяного борошна – рецепт

    Страви з кукурудзяного борошна

    Інгредієнти:

  • кукурудзяна мука (дрібний помел) – 220 г;

  • картопляний крохмаль – 3 ч. ложки;

  • пшеничне борошно – 70 г;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • маргарин – 50 г;

  • вершкове масло – 50 р.


  • Приготування
    Масло разом з маргарином розтоплюємо в мікрохвильовій печі і вводимо його в ємність з яйцями, які ми попередньо розтираємо (до білого) з цукровим піском. Збиваємо все віночком і перелити в миску з з'єднаними разом двома видами борошна і картопляним крохмалем. Приступаємо до вымешиванию тіста і отримуємо на виході пружний, гладкий грудку. Тоненько розкачуємо його дерев'яною качалкою і з допомогою спеціальних формочок продавлюємо печеньки, які потім переміщаємо на покритий пергаментом пекарський лист. Випікаємо це чудове печиво в духовці, прогрітій до 200 градусної температури не більше 25 хвилин.

    Пиріг з кукурудзяного борошна – рецепт

    Страви з кукурудзяного борошна

    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 130 г;

  • борошно кукурудзяне – 230 г;

  • кип'ячене молоко – 2/3 ст.;

  • куряче яйце – 1 шт.;

  • дрібний цукор – 100 г;

  • розпушувач – 2 ч. ложки;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Кукурудзяне борошно з'єднуємо в одній глибокій мисці з пшеничним борошном і при їх перемішуванні додаємо сюди розпушувач. У теплому кип'яченому молоці розмішуємо до повного розчинення потрібну кількість цукру. Потім вводимо сюди яйце, збовтуємо і вливаємо в миску з підготовленими сухими інгредієнтами. Швидко-швидко все перемішуємо і переміщаємо тісто в глибоку, промаслений маслом форму. Виставляємо її по центру прогрітій до 195 градусів духовки і через 30 хвилин виймаємо з неї ароматний пиріг.
    Експериментуйте і готуйте з кукурудзяного борошна чудові страви, від яких будуть в захваті всі члени вашої родини!
    Додав: admin | 22-09-2016, 15:07
    Переглядів: 169