Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі
Плюшки – рецепт м'якою і пишною дріжджовий випічки, смак якої легко різноманітити, використовуючи всілякі компоненти для посипання тесту при формуванні виробів і варіюючи складовими борошняний основи. Отримане ласощі – найкраще доповнення до склянці молока, какао або чашці чаю.
Будь рецепт створення такої солодкої випічки потрібно виконати правильно. Слід знати деякі секрети і тонкощі виконання технології, і тоді результат порадує незмінно смачним і апетитним ласощами.
Тісто для булочок може бути замішане на воді, молоці, кефірі, сироватці і навіть розсолі. Основу обов'язково підігрівають до 35-40 градусів перед додаванням до неї дріжджів.
Борошно додають в основу невеликими порціями, щоразу вимішуючи і оцінюючи текстуру, яка не повинна бути щільною, а швидше м'якою і злегка липкою. Полегшити заміс допоможе змазування рук маслом.
Расстоявшийся ком розрізають на порції, тонко розкочують до отримання прямокутників, які змащують маслом, посипають цукром або іншим наповнювачем, підвертають долинні краю один на одного і складають навпіл. Залишилося надрізати отриману петлю зверху і розгорнути краю надрізу в протилежні сторони, відкриваючи заготівлю як книгу.
Сформовані булочки з дріжджового тіста залишають на деку для додаткового підходу на 40-50 хвилин, після чого змащують жовтком, змішаним з ложкою молока і щіпка ваніліну.
Плюшки з цукром, рецепт яких представлений далі, при бажанні можна спекти в пісної версії, взявши замість молока воду і замінивши топлене масло додатковою порцією рослинного. Замість яйця для змащування при цьому використовують міцний солодкий чай, який додасть додаткову рум'яність виробами і апетитний колір.
Інгредієнти:
борошно – 450 г;
молоко – 250 мл;
цукор – 100-150 г;
топлене масло – 70 г;
масло рослинне – 40 мл;
дріжджі сухі – 2 ч. ложки;
яйце – 1 шт.;
сіль, ваніль.
Приготування
У теплому молоці розчинити дріжджі і пару ложок цукру, залишають на 15 хвилин.
Додають в опару ще пару ложок цукру, сіль, 40 г топленого масла, олію і борошно, вимішують, залишають в теплі на годину.
Поділяють ком на порції, формують цукрові плюшки, промазавши пласти топленим маслом.
Випікають вироби при 180 градусах, змастити верх жовтком.
Плюшка Московська по ГОСТу, рецепт якої буде викладено наступним, порадує автентичним смаком виробів, які виходять особливо апетитними, якщо спекти їх своїми руками. Замість живих дріжджів підійдуть і сухі, які в залежності від рекомендацій на упаковці додають в борошно або активують в молоці.
Інгредієнти:
борошно – 500 г;
молоко – 150 мл;
вода – 50 г;
цукор – 200 г;
вершкове масло – 70 г;
дріжджі свіжі – 20 г;
яйце – 1 шт.;
сіль, ваніль.
Приготування
В половину суміші з води і молока вмішують 10 г дріжджів, 220 г борошна, залишають для бродіння на 4 години.
Додають інгредієнти для тіста і 1 ч. ложку від збитою яєчною маси, залишають ще на 15 години.
Формують 9 булочок, посипають цукром.
Плюшки Московські рецепт, вимагає випікання виробів при 180 градусах протягом 15 хвилин.
Особливість цього рецепту в тому, що начинкою при формуванні виробів тут виступає не просто цукор і масло, а сирна солодка маса, в яку часто додають ваніль для аромату, а при бажанні родзинки. Булочки з сиром з дріжджового тіста виходять дуже смачними, смачними та поживними.
Інгредієнти:
борошно – 400 г;
молоко – 250 мл;
цукор – 250 г;
вершкове і рослинне масло – 40 г;
дріжджі сухі – 3 ч. ложки;
яйце і жовток – 1 шт.;
сир – 250 г;
сіль, ваніль.
Приготування
Розчиняють в молоці цукор (150 г) і сіль, додають два види масла і дріжджі з борошном.
Вимішують тісто і залишають на 2-25 години.
Розтерти сир з яйцем і цукром, додавши ваніль.
Розкочують ком, розподіляють зверху сир, згортають.
Розрізають згорток на порції, відвертають краю верхнього зрізу, а нижній защипують.
Булочки з сиром – рецепт, вимагає випікання виробів при 190 градусах протягом 20 хвилин.
Плюшки, рецепт яких буде представлений в даному розділі, виходять особливо ароматними і пікантними за смаком за рахунок додавання до складу начинки кориці, а в тісто меленого кардамону. Як і у випадку з виробами з сиру, ласощі оформляють з рулету, защипнувши перед укладанням на деко нижній край.
Інгредієнти:
борошно – 400-500 г;
молоко – 250 мл;
цукор – 100 г;
вершкове масло – 100 г;
дріжджі свіжі – 15 г;
жовток – 1 шт.;
кориця – 0.5 ст. ложки;
кардамон – 05 ч. ложки;
сіль, ваніль.
Приготування
Розчиняють в молоці половину цукру і дріжджі, вмішують через 10 хвилин кардамон, половину масла, борошно.
Змішують масло з корицею, цукром, змащують сумішшю розкачане тісто, згортають рулетом, розрізають.
Через 40 хвилин печуть змащені жовтком плюшки з корицею і цукром 15 хвилин при 200 градусах.
Особливо смачні булочки з маком і цукром, якщо їх спекти, скориставшись рекомендаціями цієї рецепта. Існує маса способів приготувати макову начинку, шляхом запарювання або розтирання зерен з усілякими добавками, але простіше за все перемолоти продукт в кавомолці, змішати з цукром.
Інгредієнти:
борошно – 500 г;
молоко – 250 мл;
цукор – 200 г;
масло – 150 г;
дріжджі сухі – 1 ст. ложка;
жовток – 1 шт.;
мак – 3/4 склянки;
сіль, ваніль.
Приготування
Змішують дріжджі з молоком, додавши 50 г цукру і 100 г масла.
Всипають борошно, вимішують, залишають на 2 години.
Розкочують ком, посипають маково-цукровою сумішшю, згортають рулетом, розрізають на порції.
Защипують заготовки знизу, змащують жовтком і випікають при 200 градусах 15 хвилин.
Максимально повітряними, з вологим м'якоттю вдаються приготовані плюшки на кефірі у духовці. Перевага рецепта у відсутності необхідності тривалої расстойки борошняний основи, завдяки чому економиться левова частка часу, і отримати ласу рум'яну випічку вдасться лише за 40-50 хвилин.
Інгредієнти:
борошно – 400 г;
кефір – 250 мл;
цукор – 30 г і для посипання;
рослинне масло – 100 мл;
сода – 2/3 ч. ложки;
жовток – 1 шт.;
сіль, ваніль.
Приготування
Змішують кефір з гашеного содою, сіллю, цукром, олією, ваніллю і борошном, вимішують.
Формують плюшки, змастивши розкатаний пласт маслом і посипавши цукром, випікають при 180 градусах до рум'янцю.
Ще швидше готуються плюшки, рецепт яких передбачає використання в якості борошняної основи готового листкового дріжджового або бездріжджового тіста. Головне вчасно дістати упаковку з напівфабрикатом з морозилки і дати йому розтанути. В якості начинки можна використовувати не лише цукор, а й інші добавки.
Інгредієнти:
листкове тісто – 1 упаковка;
жовток – 1 шт.;
масло, цукор і добавки – за смаком.
Приготування
Розкочують порції листкового тіста, змащують маслом, посипають цукром за смаком.
Сформовані булочки з листкового тіста з цукром поміщають на лист, змащують жовтком, випікають при 200 градусах до рум'янцю.
Наступний рецепт для тих, хто обожнює випічку з родзинками. Пласт тесту після розкочування доповнюється крім цукру, який можна взяти як білий, так і коричневий тростинний, розпареними сушеними ягодами без кісточок. Замість кефіру можна використовувати для тіста молоко, сироватку або просто воду.
Інгредієнти:
борошно – 400 г;
кефір – 250 мл;
дріжджі сухі – 3 ч. ложки;
цукор – 100 г;
масло рослинне та вершкове – 100 г;
ізюм – 100 г;
сіль, ваніль, жовток.
Приготування
Змішують теплий кефір, дріжджі, ложку цукру, сіль, розтоплене масло з борошном і ваніллю, залишають у теплі на 2 години.
Розкочують ком, змазують рослинним маслом, посипають цукром і родзинками.
Формують домашні плюшки, покривають жовтком і випікати при 200 градусах 15-20 хвилин.
Якщо хочеться приготувати пісні плюшки наступний рецепт підійде для виконання задуму в кращому вигляді. Даний варіант для лінивих господинь, які не бажають возитися з розкочуванням тіста, яке просто розділяють на порції. За бажанням в основу можна додати какао або будь-які прянощі для нового смаку.
Інгредієнти:
борошно – 500 г;
розсіл огірковий або помідорний – 250 мл;
цукор – 100-200 г;
масло рослинне – 100 мл;
сода гашене – 05 ч. ложки.
Приготування
Змішують борошно, цукор і соду.
Вливають олію, розтирають масу руками.
Додають розсіл, замішують тісто, поділяють його на порції і посипають цукром.
Випікають вироби при 180 градусах 15-20 хвилин.
Як робити плюшки?
Будь рецепт створення такої солодкої випічки потрібно виконати правильно. Слід знати деякі секрети і тонкощі виконання технології, і тоді результат порадує незмінно смачним і апетитним ласощами.
Плюшки з цукром з дріжджового тіста – рецепт
Плюшки з цукром, рецепт яких представлений далі, при бажанні можна спекти в пісної версії, взявши замість молока воду і замінивши топлене масло додатковою порцією рослинного. Замість яйця для змащування при цьому використовують міцний солодкий чай, який додасть додаткову рум'яність виробами і апетитний колір.
Інгредієнти:
Приготування
Плюшка Московська – рецепт
Плюшка Московська по ГОСТу, рецепт якої буде викладено наступним, порадує автентичним смаком виробів, які виходять особливо апетитними, якщо спекти їх своїми руками. Замість живих дріжджів підійдуть і сухі, які в залежності від рекомендацій на упаковці додають в борошно або активують в молоці.
Інгредієнти:
Приготування
Булочки з сиром
Особливість цього рецепту в тому, що начинкою при формуванні виробів тут виступає не просто цукор і масло, а сирна солодка маса, в яку часто додають ваніль для аромату, а при бажанні родзинки. Булочки з сиром з дріжджового тіста виходять дуже смачними, смачними та поживними.
Інгредієнти:
Приготування
Плюшки з корицею
Плюшки, рецепт яких буде представлений в даному розділі, виходять особливо ароматними і пікантними за смаком за рахунок додавання до складу начинки кориці, а в тісто меленого кардамону. Як і у випадку з виробами з сиру, ласощі оформляють з рулету, защипнувши перед укладанням на деко нижній край.
Інгредієнти:
Приготування
Плюшки з маком
Особливо смачні булочки з маком і цукром, якщо їх спекти, скориставшись рекомендаціями цієї рецепта. Існує маса способів приготувати макову начинку, шляхом запарювання або розтирання зерен з усілякими добавками, але простіше за все перемолоти продукт в кавомолці, змішати з цукром.
Інгредієнти:
Приготування
Плюшки на кефірі
Максимально повітряними, з вологим м'якоттю вдаються приготовані плюшки на кефірі у духовці. Перевага рецепта у відсутності необхідності тривалої расстойки борошняний основи, завдяки чому економиться левова частка часу, і отримати ласу рум'яну випічку вдасться лише за 40-50 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Булочки з листкового тіста
Ще швидше готуються плюшки, рецепт яких передбачає використання в якості борошняної основи готового листкового дріжджового або бездріжджового тіста. Головне вчасно дістати упаковку з напівфабрикатом з морозилки і дати йому розтанути. В якості начинки можна використовувати не лише цукор, а й інші добавки.
Інгредієнти:
Приготування
Булочки з родзинками
Наступний рецепт для тих, хто обожнює випічку з родзинками. Пласт тесту після розкочування доповнюється крім цукру, який можна взяти як білий, так і коричневий тростинний, розпареними сушеними ягодами без кісточок. Замість кефіру можна використовувати для тіста молоко, сироватку або просто воду.
Інгредієнти:
Приготування
Плюшки на розсолі – рецепт
Якщо хочеться приготувати пісні плюшки наступний рецепт підійде для виконання задуму в кращому вигляді. Даний варіант для лінивих господинь, які не бажають возитися з розкочуванням тіста, яке просто розділяють на порції. За бажанням в основу можна додати какао або будь-які прянощі для нового смаку.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з яйцем в духовці на сковороді - рецепти начинки з капустою, цибулею, рисом і зеленню
Пиріжки з яйцем легко приготувати вдома своїми руками, забезпечивши тим самим свою сім'ю смачною домашньою випічкою. Наявність численних варіацій
Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре
Пончики на кефірі будуть на порядок пишніше і повітряніше, ніж на воді або іншій основі. Вироби можна приготувати традиційним способом - шляхом
Булочки з маком з дріжджового тіста
Булочки з маком - незрівнянний варіант домашнього ласощі, який зачарує кожного, навіть того, хто не особливо жалує подібні десерти. Далі опишемо, як
Плюшки з маком
Чудовий варіант домашньої випічки - плюшки. Але сьогодні розповімо, як зробити їх ще більш ефектними, наповнивши маком і цукром. Таке «сердечне»
Плюшки з корицею
Серед достатку рецептів солодкої випічки, булочки залишаються в пріоритеті. Адже з ними набагато менше клопоту у формуванні самого виробу. Одним з
Плюшки з цукром з дріжджового тіста
У цій статті розповімо, як зробити справжню «серцеву» випічку. Пропонуємо вам рецепт здобних булочок з цукром. Це чудове ласощі підкорить кожного