» » Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі

Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі

Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі
Плюшки – рецепт м'якою і пишною дріжджовий випічки, смак якої легко різноманітити, використовуючи всілякі компоненти для посипання тесту при формуванні виробів і варіюючи складовими борошняний основи. Отримане ласощі – найкраще доповнення до склянці молока, какао або чашці чаю.

Як робити плюшки?


Будь рецепт створення такої солодкої випічки потрібно виконати правильно. Слід знати деякі секрети і тонкощі виконання технології, і тоді результат порадує незмінно смачним і апетитним ласощами.

  • Тісто для булочок може бути замішане на воді, молоці, кефірі, сироватці і навіть розсолі. Основу обов'язково підігрівають до 35-40 градусів перед додаванням до неї дріжджів.

  • Борошно додають в основу невеликими порціями, щоразу вимішуючи і оцінюючи текстуру, яка не повинна бути щільною, а швидше м'якою і злегка липкою. Полегшити заміс допоможе змазування рук маслом.

  • Расстоявшийся ком розрізають на порції, тонко розкочують до отримання прямокутників, які змащують маслом, посипають цукром або іншим наповнювачем, підвертають долинні краю один на одного і складають навпіл. Залишилося надрізати отриману петлю зверху і розгорнути краю надрізу в протилежні сторони, відкриваючи заготівлю як книгу.

  • Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі

  • Сформовані булочки з дріжджового тіста залишають на деку для додаткового підходу на 40-50 хвилин, після чого змащують жовтком, змішаним з ложкою молока і щіпка ваніліну.


  • Плюшки з цукром з дріжджового тіста – рецепт

    Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі

    Плюшки з цукром, рецепт яких представлений далі, при бажанні можна спекти в пісної версії, взявши замість молока воду і замінивши топлене масло додатковою порцією рослинного. Замість яйця для змащування при цьому використовують міцний солодкий чай, який додасть додаткову рум'яність виробами і апетитний колір.
    Інгредієнти:

  • борошно – 450 г;

  • молоко – 250 мл;

  • цукор – 100-150 г;

  • топлене масло – 70 г;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • дріжджі сухі – 2 ч. ложки;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль, ваніль.


  • Приготування

  • У теплому молоці розчинити дріжджі і пару ложок цукру, залишають на 15 хвилин.

  • Додають в опару ще пару ложок цукру, сіль, 40 г топленого масла, олію і борошно, вимішують, залишають в теплі на годину.

  • Поділяють ком на порції, формують цукрові плюшки, промазавши пласти топленим маслом.

  • Випікають вироби при 180 градусах, змастити верх жовтком.


  • Плюшка Московська – рецепт


    Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі

    Плюшка Московська по ГОСТу, рецепт якої буде викладено наступним, порадує автентичним смаком виробів, які виходять особливо апетитними, якщо спекти їх своїми руками. Замість живих дріжджів підійдуть і сухі, які в залежності від рекомендацій на упаковці додають в борошно або активують в молоці.
    Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;

  • молоко – 150 мл;

  • вода – 50 г;

  • цукор – 200 г;

  • вершкове масло – 70 г;

  • дріжджі свіжі – 20 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль, ваніль.


  • Приготування

  • В половину суміші з води і молока вмішують 10 г дріжджів, 220 г борошна, залишають для бродіння на 4 години.

  • Додають інгредієнти для тіста і 1 ч. ложку від збитою яєчною маси, залишають ще на 15 години.

  • Формують 9 булочок, посипають цукром.

  • Плюшки Московські рецепт, вимагає випікання виробів при 180 градусах протягом 15 хвилин.


  • Булочки з сиром

    Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі

    Особливість цього рецепту в тому, що начинкою при формуванні виробів тут виступає не просто цукор і масло, а сирна солодка маса, в яку часто додають ваніль для аромату, а при бажанні родзинки. Булочки з сиром з дріжджового тіста виходять дуже смачними, смачними та поживними.
    Інгредієнти:

  • борошно – 400 г;

  • молоко – 250 мл;

  • цукор – 250 г;

  • вершкове і рослинне масло – 40 г;

  • дріжджі сухі – 3 ч. ложки;

  • яйце і жовток – 1 шт.;

  • сир – 250 г;

  • сіль, ваніль.


  • Приготування

  • Розчиняють в молоці цукор (150 г) і сіль, додають два види масла і дріжджі з борошном.

  • Вимішують тісто і залишають на 2-25 години.

  • Розтерти сир з яйцем і цукром, додавши ваніль.

  • Розкочують ком, розподіляють зверху сир, згортають.

  • Розрізають згорток на порції, відвертають краю верхнього зрізу, а нижній защипують.

  • Булочки з сиром – рецепт, вимагає випікання виробів при 190 градусах протягом 20 хвилин.


  • Плюшки з корицею

    Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі

    Плюшки, рецепт яких буде представлений в даному розділі, виходять особливо ароматними і пікантними за смаком за рахунок додавання до складу начинки кориці, а в тісто меленого кардамону. Як і у випадку з виробами з сиру, ласощі оформляють з рулету, защипнувши перед укладанням на деко нижній край.


    Інгредієнти:

  • борошно – 400-500 г;

  • молоко – 250 мл;

  • цукор – 100 г;

  • вершкове масло – 100 г;

  • дріжджі свіжі – 15 г;

  • жовток – 1 шт.;

  • кориця – 0.5 ст. ложки;

  • кардамон – 05 ч. ложки;

  • сіль, ваніль.


  • Приготування

  • Розчиняють в молоці половину цукру і дріжджі, вмішують через 10 хвилин кардамон, половину масла, борошно.

  • Змішують масло з корицею, цукром, змащують сумішшю розкачане тісто, згортають рулетом, розрізають.

  • Через 40 хвилин печуть змащені жовтком плюшки з корицею і цукром 15 хвилин при 200 градусах.


  • Плюшки з маком

    Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі

    Особливо смачні булочки з маком і цукром, якщо їх спекти, скориставшись рекомендаціями цієї рецепта. Існує маса способів приготувати макову начинку, шляхом запарювання або розтирання зерен з усілякими добавками, але простіше за все перемолоти продукт в кавомолці, змішати з цукром.
    Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;

  • молоко – 250 мл;

  • цукор – 200 г;

  • масло – 150 г;

  • дріжджі сухі – 1 ст. ложка;

  • жовток – 1 шт.;

  • мак – 3/4 склянки;



  • сіль, ваніль.


  • Приготування

  • Змішують дріжджі з молоком, додавши 50 г цукру і 100 г масла.

  • Всипають борошно, вимішують, залишають на 2 години.

  • Розкочують ком, посипають маково-цукровою сумішшю, згортають рулетом, розрізають на порції.

  • Защипують заготовки знизу, змащують жовтком і випікають при 200 градусах 15 хвилин.


  • Плюшки на кефірі

    Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі

    Максимально повітряними, з вологим м'якоттю вдаються приготовані плюшки на кефірі у духовці. Перевага рецепта у відсутності необхідності тривалої расстойки борошняний основи, завдяки чому економиться левова частка часу, і отримати ласу рум'яну випічку вдасться лише за 40-50 хвилин.
    Інгредієнти:

  • борошно – 400 г;

  • кефір – 250 мл;

  • цукор – 30 г і для посипання;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • сода – 2/3 ч. ложки;

  • жовток – 1 шт.;

  • сіль, ваніль.


  • Приготування

  • Змішують кефір з гашеного содою, сіллю, цукром, олією, ваніллю і борошном, вимішують.

  • Формують плюшки, змастивши розкатаний пласт маслом і посипавши цукром, випікають при 180 градусах до рум'янцю.


  • Булочки з листкового тіста

    Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі

    Ще швидше готуються плюшки, рецепт яких передбачає використання в якості борошняної основи готового листкового дріжджового або бездріжджового тіста. Головне вчасно дістати упаковку з напівфабрикатом з морозилки і дати йому розтанути. В якості начинки можна використовувати не лише цукор, а й інші добавки.
    Інгредієнти:

  • листкове тісто – 1 упаковка;

  • жовток – 1 шт.;

  • масло, цукор і добавки – за смаком.


  • Приготування

  • Розкочують порції листкового тіста, змащують маслом, посипають цукром за смаком.

  • Сформовані булочки з листкового тіста з цукром поміщають на лист, змащують жовтком, випікають при 200 градусах до рум'янцю.


  • Булочки з родзинками

    Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі

    Наступний рецепт для тих, хто обожнює випічку з родзинками. Пласт тесту після розкочування доповнюється крім цукру, який можна взяти як білий, так і коричневий тростинний, розпареними сушеними ягодами без кісточок. Замість кефіру можна використовувати для тіста молоко, сироватку або просто воду.
    Інгредієнти:

  • борошно – 400 г;

  • кефір – 250 мл;

  • дріжджі сухі – 3 ч. ложки;

  • цукор – 100 г;

  • масло рослинне та вершкове – 100 г;

  • ізюм – 100 г;

  • сіль, ваніль, жовток.


  • Приготування

  • Змішують теплий кефір, дріжджі, ложку цукру, сіль, розтоплене масло з борошном і ваніллю, залишають у теплі на 2 години.

  • Розкочують ком, змазують рослинним маслом, посипають цукром і родзинками.

  • Формують домашні плюшки, покривають жовтком і випікати при 200 градусах 15-20 хвилин.


  • Плюшки на розсолі – рецепт

    Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі

    Якщо хочеться приготувати пісні плюшки наступний рецепт підійде для виконання задуму в кращому вигляді. Даний варіант для лінивих господинь, які не бажають возитися з розкочуванням тіста, яке просто розділяють на порції. За бажанням в основу можна додати какао або будь-які прянощі для нового смаку.
    Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;

  • розсіл огірковий або помідорний – 250 мл;

  • цукор – 100-200 г;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • сода гашене – 05 ч. ложки.


  • Приготування

  • Змішують борошно, цукор і соду.

  • Вливають олію, розтирають масу руками.

  • Додають розсіл, замішують тісто, поділяють його на порції і посипають цукром.

  • Випікають вироби при 180 градусах 15-20 хвилин.
    Додав: admin | 12-03-2018, 08:06
    Переглядів: 169