Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре
Пончики на кефірі завжди виходять м'якими, повітряними і рум'яними. Використовуючи подібну основу, вийде приготувати ласощі навіть без участі дріжджів, не чекаючи на тривалу розстоювання тіста і тим самим заощадивши значну частку часу.
Існує не один спосіб приготувати улюблене рум'яне і повітряне ласощі, кожен з яких вартий уваги і застосування на практиці.
Тісто для пампушок на кефірі може бути замішане на дріжджах або з додаванням харчової соди, яка не менш якісно разрыхлит структуру виробів і зробить їх повітряними.
Для смаження пончиків використовують сковороду, сотейник або казан з товстим дном, в який наливають олію шаром не менш сантиметра.
Інтенсивність вогню під спудом при термічній обробці виробів повинна бути середньої, щоб ласощі встиг приготуватися всередині і добре підрум'янитися зовні.
Після смаження готові смажені пончики на кефірі викладають на паперові рушники або серветки для вбирання надлишків жиру, після чого посипають цукровою пудрою.
Скориставшись рекомендаціями даного розділу, вдасться приготувати швидкі пончики на кефірі, витративши на все не більше 15 хвилин. Наявність в основі цукру дозволить отримати насичену рум'яну і хрустку скоринку на поверхні виробів. Ванілін в складі можна за бажанням замінити меленою корицею.
Інгредієнти:
яйце – 1 шт.;
борошно – 400 г;
кефір – 250 мл;
цукор – 50-100 г;
сода – 05 ч. ложки;
масло рослинне – 40 мл;
сіль, ваніль;
олія для фритюру пудра цукрова.
Приготування
Збивають трохи яйце з сіллю, цукром і ваніліном.
Додають масло і кефір із содою.
Всипають борошно, вимішують, поділяють ком на порції, скачують кульки.
Пальцем роблять по центру отвір і трохи розтягують краю.
Смажать пампушки швидкі на кефірі до рум'янцю з двох сторін на середньому вогні.
Ще більш повітряними і пишними виходять дріжджові пончики на кефірі. Важливо не перенаситити тісто борошном, залишивши його м'яким і трохи липким. При формуванні виробів для зручності слід змащувати руки рослинним маслом. В тісто при замісі або цукрову пудру при посипання виробів можна приправити ваніллю.
Інгредієнти:
яйце – 1 шт.;
борошно – 350-400 г;
кефір – 250 мл;
дріжджі сухі – 10 г;
цукор – 50-100 г;
масло вершкове – 30 г;
сіль, ваніль;
олія для фритюру, цукрова пудра.
Приготування
В теплому кефірі розчиняють дріжджі, ложку цукру і три ложки борошна, залишають на годину.
Вмішують залишився цукор, масло, яйце, борошно.
Дають основі постояти ще 30 хвилин і приступають до формування виробів.
Відщипують порції тіста, скачують з них кульки, після чого проколюють пальцем по центру отвір і розтягують.
Смажать пампушки на кефірі у фритюрі, після остигання посипають пудрою.
Поданий далі рецепт смачних пончиків на кефірі дозволить приготувати ласі рум'яні вироби без стомлюючого тривалого замішування тіста або його тривалої расстойки. Важливе необхідна умова для отримання очікуваного результату – забезпечити товщину шару фритюру не менше 5 див.
Інгредієнти:
яйце – 2 шт.;
борошно – 400-500 г;
кефір – 250 мл;
цукор – 200 г;
сода – 10 г;
сіль, ваніль;
олія для фритюру, пудра.
Приготування
Збивають яйця з цукром і дрібкою солі до пишної піни.
Додають ваніль, кефір і борошно з содою до отримання текстури трохи густіше, ніж на оладки.
Зволоженою ложкою викладають порції тіста у гарячий фритюр і смажать до рум'янцю з усіх боків.
Готові охолоджені пончики на кефірі без дріжджів посипають пудрою.
Особливо смачні пончики з начинкою на кефірі. Далі представлений варіант ласощі з повидлом, замість якого можна успішно використовувати джем, варене згущене молоко, заварний крем. Сухі дріжджі в рецепті допускається заміняти свіжими пресованими, додавши на вказану кількість інгредієнтів 50 г продукту.
Інгредієнти:
яйце – 2 шт.;
борошно – 800 г;
кефір – 500 мл;
вода – 100 мл;
дріжджі сухі – 11 г;
цукор – 60 г;
масло вершкове – 130 г;
сіль;
олія для фритюру, повидло, цукрова пудра.
Приготування
У теплій воді активують дріжджі протягом 15 хвилин, додавши цукор.
Вмішують в опару яйця, сіль, розтоплене масло і борошно.
Залишають ком для підйому на 15-2 години.
Обминають основу, розкачують до отримання шару товщиною 1 см, вирізати склянкою заготовки, залишають їх на столі на 40 хвилин.
Смажать вироби в розігрітому фритюрі, викладають на серветки, після чого наповнюють за допомогою шприца повидлом.
Перед подаванням посипають пончики з повидлом на кефірі пудрою.
Рецепт пончиків на кефірі без яєць дозволить без зайвого клопоту приготувати дуже смачне ніжне і м'яке ласощі, яке при бажанні можна наповнити начинкою перед випіканням. Для наповнення підійде як густий джем, так і варена згущене молоко. Отримані вироби тривалий час залишаються м'якими і не черствіють.
Інгредієнти:
борошно – 400 г;
кефір – 250 мл;
дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
цукор – 50 г;
масло рослинне – 20 мл;
сіль;
олія для фритюру, джем або згущене молоко, цукрова пудра.
Приготування
Розчиняють в теплому кефірі дріжджі і цукор, залишають на 15-20 хвилин.
Додають сіль, рослинне масло, борошно, вимішують і залишають на годину-півтора.
Поділяють ком на 16 порцій, перетворюють їх у коржі, наповнюють порціями джему або згущеного молока, щільно з'єднують краї.
Смажать вироби у фритюрі, посипають пудрою.
Незвичайний насичений смак набувають вироби, якщо доповнити тісто при замісі сиром. Продукт перед використанням перетирають через сито або пробивають до кремовою текстури блендером. Заготовки можна формувати з отвором по центру або у вигляді кульок, якщо планується наповнювати готове ласощі начинкою.
Інгредієнти:
борошно – 750 г;
сир – 250 г;
кефір – 500 мл;
сода – 1 ч. ложка;
яйце – 1 шт.;
цукор – 100 г;
масло рослинне – 40 мл;
сіль;
олія для фритюру, начинка за бажанням, пудра.
Приготування
Кефір змішують з содою.
Через 15 хвилин додають яйце, сіль, цукор, сир і масло.
Всипають борошно, вимішують, розкачують до 1 см і вирізати заготовки.
Смажать пончики на кефірі з сиром в розігрітому фритюрі, наповнюють кондитерським шприцом начинкою.
Пончики на кефірі, рецепт яких буде представлений далі, набуває особливі смакові ноти за рахунок додавання в тісто меду і молока. Вироби будуть ще смачніші з начинкою із заварного крему або кисло-солодкого джему, яку розташовують між двома розкатаними шарами тіста. Залишиться тільки вирізати вироби склянкою і підрум'янити в олії.
Інгредієнти:
борошно – 350 г;
мед – 40 г;
кефір і молоко – 100 мл;
яйце – 1 шт.;
цукор – 20 г;
масло вершкове – 30 г;
ваніль;
олія для фритюру, начинка, пудра.
Приготування
Змішують в одній мисці всі складові для тіста, додавши ваніль.
Поділяють ком на 2 частини, розгортають.
На один пласт викладають начинку, накривають другим пластом і вирізують вироби склянкою.
Смажать повітряні пончики на кефірі в маслі, посипають пудрою.
Щоб приготувати пишні і повітряні пончики на кефірі, можна скористатися наступним швидким рецептом, передбачає заміс тесту з додаванням згущеного молока. Солодкість основи можна підкоригувати, додавши більше або менше цукрового піску, а при бажанні і зовсім виключити його зі складу.
Інгредієнти:
борошно – 400-500 г;
сода – 5 г;
кефір – 200 мл;
згущене молоко – 200 г;
яйця – 3 шт.;
цукор – 50 г;
олія для фритюру, пудра.
Приготування
Яйця змішують із згущеним молоком і цукром.
Додають кефір із содою і борошно.
Тісто набирають змащеній маслом ложкою, кладуть у розігрітий фритюр, смажать до рум'янцю.
Приготовлені пончики на кефірі в духовці після остигання змащують зверху шоколадною, карамельної, молочною глазур'ю або просто вареним згущеним молоком, після чого притрушують зверху горіхами, кокосовою стружкою. Отримане ласощі буде не тільки шалено смачним, але і більш корисним, ніж смажені аналоги.
Інгредієнти:
борошно – 300 г;
кефір – 160 г;
жовтки – 2 шт.;
цукор – 150 г;
дріжджі сухі – 7 г;
олія – 50 мл;
розпушувач – 5 г;
глазур, посипання.
Приготування
Розчиняють в теплому кефірі дріжджі і цукор.
Через 10 хвилин додають інші компоненти для тіста, вимішують, дають підійти 15 години.
Розкочують борошняний ком, вирізують круглі заготовки з отвором по центру і випікають на пергаменті до рум'янцю.
Доповнюють вироби глазур'ю і посипкою.
Виконати рецепт пончиків на кефірі в домашніх умовах особливо просто за допомогою мультипекаря. Перевага способу в відсутності необхідності смаження виробів у великій кількості масла, що позитивно позначається на характеристиках солодощі. Отримане ласощі, як і після духовки, покривають глазур'ю на вибір.
Інгредієнти:
борошно – 5 ст. ложок;
кефір – 5 ст. ложок;
крохмаль – 2 ст. ложки;
жовток – 1 шт.;
масло – 30 г;
цукор – 100 г;
розпушувач – 5 г;
ваніль, сіль;
глазур для декору.
Приготування
Окремо змішують сухі і вологі інгредієнти, після чого з'єднують воєдино, перетворюють в однорідне тісто за допомогою віночка.
Включають пристрій і дають нагрітися до включення зеленої лампочки.
Наливають ложкою тісто у формочки і печуть вироби 4-5 хвилин або до легкого рум'янцю.
Покривають пончики глазур'ю.
Як приготувати пончики на кефірі?
Існує не один спосіб приготувати улюблене рум'яне і повітряне ласощі, кожен з яких вартий уваги і застосування на практиці.
Пончики на кефірі за 15 хвилин
Скориставшись рекомендаціями даного розділу, вдасться приготувати швидкі пончики на кефірі, витративши на все не більше 15 хвилин. Наявність в основі цукру дозволить отримати насичену рум'яну і хрустку скоринку на поверхні виробів. Ванілін в складі можна за бажанням замінити меленою корицею.
Інгредієнти:
Приготування
Пончики на кефірі і дріжджах
Ще більш повітряними і пишними виходять дріжджові пончики на кефірі. Важливо не перенаситити тісто борошном, залишивши його м'яким і трохи липким. При формуванні виробів для зручності слід змащувати руки рослинним маслом. В тісто при замісі або цукрову пудру при посипання виробів можна приправити ваніллю.
Інгредієнти:
Приготування
Пампушки без дріжджів на кефірі – рецепт
Поданий далі рецепт смачних пончиків на кефірі дозволить приготувати ласі рум'яні вироби без стомлюючого тривалого замішування тіста або його тривалої расстойки. Важливе необхідна умова для отримання очікуваного результату – забезпечити товщину шару фритюру не менше 5 див.
Інгредієнти:
Приготування
Пончики на кефірі з начинкою
Особливо смачні пончики з начинкою на кефірі. Далі представлений варіант ласощі з повидлом, замість якого можна успішно використовувати джем, варене згущене молоко, заварний крем. Сухі дріжджі в рецепті допускається заміняти свіжими пресованими, додавши на вказану кількість інгредієнтів 50 г продукту.
Інгредієнти:
Приготування
Пончики на кефірі без яєць
Рецепт пончиків на кефірі без яєць дозволить без зайвого клопоту приготувати дуже смачне ніжне і м'яке ласощі, яке при бажанні можна наповнити начинкою перед випіканням. Для наповнення підійде як густий джем, так і варена згущене молоко. Отримані вироби тривалий час залишаються м'якими і не черствіють.
Інгредієнти:
Приготування
Сирні пончики на кефірі
Незвичайний насичений смак набувають вироби, якщо доповнити тісто при замісі сиром. Продукт перед використанням перетирають через сито або пробивають до кремовою текстури блендером. Заготовки можна формувати з отвором по центру або у вигляді кульок, якщо планується наповнювати готове ласощі начинкою.
Інгредієнти:
Приготування
Медові пончики на кефірі
Пончики на кефірі, рецепт яких буде представлений далі, набуває особливі смакові ноти за рахунок додавання в тісто меду і молока. Вироби будуть ще смачніші з начинкою із заварного крему або кисло-солодкого джему, яку розташовують між двома розкатаними шарами тіста. Залишиться тільки вирізати вироби склянкою і підрум'янити в олії.
Інгредієнти:
Приготування
Пончики на кефірі і згущеному молоці
Щоб приготувати пишні і повітряні пончики на кефірі, можна скористатися наступним швидким рецептом, передбачає заміс тесту з додаванням згущеного молока. Солодкість основи можна підкоригувати, додавши більше або менше цукрового піску, а при бажанні і зовсім виключити його зі складу.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт пончиків на кефірі в духовці
Приготовлені пончики на кефірі в духовці після остигання змащують зверху шоколадною, карамельної, молочною глазур'ю або просто вареним згущеним молоком, після чого притрушують зверху горіхами, кокосовою стружкою. Отримане ласощі буде не тільки шалено смачним, але і більш корисним, ніж смажені аналоги.
Інгредієнти:
Приготування
Пончики на кефірі мультипекаре
Виконати рецепт пончиків на кефірі в домашніх умовах особливо просто за допомогою мультипекаря. Перевага способу в відсутності необхідності смаження виробів у великій кількості масла, що позитивно позначається на характеристиках солодощі. Отримане ласощі, як і після духовки, покривають глазур'ю на вибір.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пампушки на кефірі, смажені на сковороді
Будь-які рецепти випічки на швидку руку користуються великою популярністю у багатьох господинь. Адже це найкращий і безклопітну варіант, щоб
Пончики на кефірі за 15 хвилин
Пишні, з хрусткою скоринкою і повітряної серединкою пончики, нікого не залишать байдужим. Проте всі знають, як клопітно ними займатися. Пропонуємо
Пончики на кефірі - рецепт
Пончики на кефірі - чудова солодкість, нехай і калорійна. Якщо ви любите іноді побалувати себе, то візьміться за приготування даного ласощі. А
Тісто для пампушок
Пончики - це смачні вироби з тіста, обсмажені в олії, які багато хто з нас знають і люблять. Їх можна зробити з різною начинкою і з різних видів
Пончики зі згущеним молоком
Всім ласунам присвячується - улюблене і знайоме з дитинства ласощі пончики зі згущеним молоком. Смакота, чи не так? Зараз ми розповімо, як за
Пончики з повидлом
Усі ми ще з дитинства любимо пишні, ароматні і свіжі пончики. Так давайте спробуємо разом приготувати це чудове ласощі і побалувати дітей і рідних