» » Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре

Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре

Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре
Пончики на кефірі завжди виходять м'якими, повітряними і рум'яними. Використовуючи подібну основу, вийде приготувати ласощі навіть без участі дріжджів, не чекаючи на тривалу розстоювання тіста і тим самим заощадивши значну частку часу.

Як приготувати пончики на кефірі?


Існує не один спосіб приготувати улюблене рум'яне і повітряне ласощі, кожен з яких вартий уваги і застосування на практиці.

  • Тісто для пампушок на кефірі може бути замішане на дріжджах або з додаванням харчової соди, яка не менш якісно разрыхлит структуру виробів і зробить їх повітряними.

  • Для смаження пончиків використовують сковороду, сотейник або казан з товстим дном, в який наливають олію шаром не менш сантиметра.

  • Інтенсивність вогню під спудом при термічній обробці виробів повинна бути середньої, щоб ласощі встиг приготуватися всередині і добре підрум'янитися зовні.

  • Після смаження готові смажені пончики на кефірі викладають на паперові рушники або серветки для вбирання надлишків жиру, після чого посипають цукровою пудрою.


  • Пончики на кефірі за 15 хвилин

    Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре

    Скориставшись рекомендаціями даного розділу, вдасться приготувати швидкі пончики на кефірі, витративши на все не більше 15 хвилин. Наявність в основі цукру дозволить отримати насичену рум'яну і хрустку скоринку на поверхні виробів. Ванілін в складі можна за бажанням замінити меленою корицею.
    Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 400 г;

  • кефір – 250 мл;

  • цукор – 50-100 г;

  • сода – 05 ч. ложки;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • сіль, ваніль;

  • олія для фритюру пудра цукрова.


  • Приготування

  • Збивають трохи яйце з сіллю, цукром і ваніліном.

  • Додають масло і кефір із содою.

  • Всипають борошно, вимішують, поділяють ком на порції, скачують кульки.

  • Пальцем роблять по центру отвір і трохи розтягують краю.

  • Смажать пампушки швидкі на кефірі до рум'янцю з двох сторін на середньому вогні.


  • Пончики на кефірі і дріжджах


    Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре

    Ще більш повітряними і пишними виходять дріжджові пончики на кефірі. Важливо не перенаситити тісто борошном, залишивши його м'яким і трохи липким. При формуванні виробів для зручності слід змащувати руки рослинним маслом. В тісто при замісі або цукрову пудру при посипання виробів можна приправити ваніллю.
    Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 350-400 г;

  • кефір – 250 мл;

  • дріжджі сухі – 10 г;

  • цукор – 50-100 г;

  • масло вершкове – 30 г;

  • сіль, ваніль;

  • олія для фритюру, цукрова пудра.


  • Приготування

  • В теплому кефірі розчиняють дріжджі, ложку цукру і три ложки борошна, залишають на годину.

  • Вмішують залишився цукор, масло, яйце, борошно.

  • Дають основі постояти ще 30 хвилин і приступають до формування виробів.

  • Відщипують порції тіста, скачують з них кульки, після чого проколюють пальцем по центру отвір і розтягують.

  • Смажать пампушки на кефірі у фритюрі, після остигання посипають пудрою.


  • Пампушки без дріжджів на кефірі – рецепт

    Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре

    Поданий далі рецепт смачних пончиків на кефірі дозволить приготувати ласі рум'яні вироби без стомлюючого тривалого замішування тіста або його тривалої расстойки. Важливе необхідна умова для отримання очікуваного результату – забезпечити товщину шару фритюру не менше 5 див.
    Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 400-500 г;

  • кефір – 250 мл;

  • цукор – 200 г;

  • сода – 10 г;

  • сіль, ваніль;

  • олія для фритюру, пудра.


  • Приготування

  • Збивають яйця з цукром і дрібкою солі до пишної піни.

  • Додають ваніль, кефір і борошно з содою до отримання текстури трохи густіше, ніж на оладки.

  • Зволоженою ложкою викладають порції тіста у гарячий фритюр і смажать до рум'янцю з усіх боків.

  • Готові охолоджені пончики на кефірі без дріжджів посипають пудрою.


  • Пончики на кефірі з начинкою

    Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре

    Особливо смачні пончики з начинкою на кефірі. Далі представлений варіант ласощі з повидлом, замість якого можна успішно використовувати джем, варене згущене молоко, заварний крем. Сухі дріжджі в рецепті допускається заміняти свіжими пресованими, додавши на вказану кількість інгредієнтів 50 г продукту.
    Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 800 г;

  • кефір – 500 мл;

  • вода – 100 мл;

  • дріжджі сухі – 11 г;

  • цукор – 60 г;

  • масло вершкове – 130 г;

  • сіль;

  • олія для фритюру, повидло, цукрова пудра.


  • Приготування

  • У теплій воді активують дріжджі протягом 15 хвилин, додавши цукор.

  • Вмішують в опару яйця, сіль, розтоплене масло і борошно.

  • Залишають ком для підйому на 15-2 години.

  • Обминають основу, розкачують до отримання шару товщиною 1 см, вирізати склянкою заготовки, залишають їх на столі на 40 хвилин.

  • Смажать вироби в розігрітому фритюрі, викладають на серветки, після чого наповнюють за допомогою шприца повидлом.

  • Перед подаванням посипають пончики з повидлом на кефірі пудрою.


  • Пончики на кефірі без яєць

    Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре

    Рецепт пончиків на кефірі без яєць дозволить без зайвого клопоту приготувати дуже смачне ніжне і м'яке ласощі, яке при бажанні можна наповнити начинкою перед випіканням. Для наповнення підійде як густий джем, так і варена згущене молоко. Отримані вироби тривалий час залишаються м'якими і не черствіють.


    Інгредієнти:

  • борошно – 400 г;

  • кефір – 250 мл;

  • дріжджі сухі – 1 ч. ложка;

  • цукор – 50 г;

  • масло рослинне – 20 мл;

  • сіль;

  • олія для фритюру, джем або згущене молоко, цукрова пудра.


  • Приготування

  • Розчиняють в теплому кефірі дріжджі і цукор, залишають на 15-20 хвилин.

  • Додають сіль, рослинне масло, борошно, вимішують і залишають на годину-півтора.

  • Поділяють ком на 16 порцій, перетворюють їх у коржі, наповнюють порціями джему або згущеного молока, щільно з'єднують краї.

  • Смажать вироби у фритюрі, посипають пудрою.


  • Сирні пончики на кефірі

    Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре

    Незвичайний насичений смак набувають вироби, якщо доповнити тісто при замісі сиром. Продукт перед використанням перетирають через сито або пробивають до кремовою текстури блендером. Заготовки можна формувати з отвором по центру або у вигляді кульок, якщо планується наповнювати готове ласощі начинкою.
    Інгредієнти:

  • борошно – 750 г;

  • сир – 250 г;

  • кефір – 500 мл;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • сіль;

  • олія для фритюру, начинка за бажанням, пудра.


  • Приготування

  • Кефір змішують з содою.

  • Через 15 хвилин додають яйце, сіль, цукор, сир і масло.

  • Всипають борошно, вимішують, розкачують до 1 см і вирізати заготовки.

  • Смажать пончики на кефірі з сиром в розігрітому фритюрі, наповнюють кондитерським шприцом начинкою.


  • Медові пончики на кефірі

    Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре

    Пончики на кефірі, рецепт яких буде представлений далі, набуває особливі смакові ноти за рахунок додавання в тісто меду і молока. Вироби будуть ще смачніші з начинкою із заварного крему або кисло-солодкого джему, яку розташовують між двома розкатаними шарами тіста. Залишиться тільки вирізати вироби склянкою і підрум'янити в олії.
    Інгредієнти:

  • борошно – 350 г;

  • мед – 40 г;

  • кефір і молоко – 100 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор – 20 г;

  • масло вершкове – 30 г;

  • ваніль;

  • олія для фритюру, начинка, пудра.


  • Приготування

  • Змішують в одній мисці всі складові для тіста, додавши ваніль.

  • Поділяють ком на 2 частини, розгортають.

  • На один пласт викладають начинку, накривають другим пластом і вирізують вироби склянкою.

  • Смажать повітряні пончики на кефірі в маслі, посипають пудрою.


  • Пончики на кефірі і згущеному молоці

    Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре

    Щоб приготувати пишні і повітряні пончики на кефірі, можна скористатися наступним швидким рецептом, передбачає заміс тесту з додаванням згущеного молока. Солодкість основи можна підкоригувати, додавши більше або менше цукрового піску, а при бажанні і зовсім виключити його зі складу.
    Інгредієнти:

  • борошно – 400-500 г;

  • сода – 5 г;

  • кефір – 200 мл;

  • згущене молоко – 200 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукор – 50 г;

  • олія для фритюру, пудра.


  • Приготування

  • Яйця змішують із згущеним молоком і цукром.

  • Додають кефір із содою і борошно.

  • Тісто набирають змащеній маслом ложкою, кладуть у розігрітий фритюр, смажать до рум'янцю.


  • Рецепт пончиків на кефірі в духовці

    Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре

    Приготовлені пончики на кефірі в духовці після остигання змащують зверху шоколадною, карамельної, молочною глазур'ю або просто вареним згущеним молоком, після чого притрушують зверху горіхами, кокосовою стружкою. Отримане ласощі буде не тільки шалено смачним, але і більш корисним, ніж смажені аналоги.
    Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;

  • кефір – 160 г;

  • жовтки – 2 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • дріжджі сухі – 7 г;

  • олія – 50 мл;

  • розпушувач – 5 г;

  • глазур, посипання.


  • Приготування

  • Розчиняють в теплому кефірі дріжджі і цукор.

  • Через 10 хвилин додають інші компоненти для тіста, вимішують, дають підійти 15 години.

  • Розкочують борошняний ком, вирізують круглі заготовки з отвором по центру і випікають на пергаменті до рум'янцю.

  • Доповнюють вироби глазур'ю і посипкою.


  • Пончики на кефірі мультипекаре

    Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре

    Виконати рецепт пончиків на кефірі в домашніх умовах особливо просто за допомогою мультипекаря. Перевага способу в відсутності необхідності смаження виробів у великій кількості масла, що позитивно позначається на характеристиках солодощі. Отримане ласощі, як і після духовки, покривають глазур'ю на вибір.
    Інгредієнти:

  • борошно – 5 ст. ложок;

  • кефір – 5 ст. ложок;

  • крохмаль – 2 ст. ложки;

  • жовток – 1 шт.;

  • масло – 30 г;

  • цукор – 100 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • ваніль, сіль;

  • глазур для декору.


  • Приготування

  • Окремо змішують сухі і вологі інгредієнти, після чого з'єднують воєдино, перетворюють в однорідне тісто за допомогою віночка.

  • Включають пристрій і дають нагрітися до включення зеленої лампочки.

  • Наливають ложкою тісто у формочки і печуть вироби 4-5 хвилин або до легкого рум'янцю.

  • Покривають пончики глазур'ю.
  • Додав: admin | 7-03-2018, 20:35
    Переглядів: 160