Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пампушки на кефірі, смажені на сковороді

Пампушки на кефірі, смажені на сковороді

18-09-2015, 21:12
1 687
Пампушки на кефірі, смажені на сковороді
Пампушками в російській мові прийнято називати звичайні пончики тільки з отвором в центрі, а тому, на виході варто очікувати і властиву пампушків рум'яну скоринку, і надзвичайно легкий, танучий м'якуш. У цьому матеріалі ми поділимося кількома рецептами пампушок на кефірі смажених на сковороді.

Рецепт смажених пампушок на кефірі


Рецепт цих пампушок – даний привітання прийдешньої осені, здобний аромат якого розбавляють пряні нотки кориці, мускату. Щоб і зовсім пуститися у всі тяжкі, вже готові пончики можна покрити сумішшю піску з додатковою порцією меленої кориці.
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 25 г;

  • борошно - 295 г;

  • цукровий пісок - 75 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • кефір - 185 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;

  • цукор для обсипання.


  • Приготування
    Спочатку розтопіть вершкове масло і поставте його охолодитися, щоб жар не дозволив яйцям згорнутися. Тим часом приготуйте суміш сухих інгредієнтів: борошна, спецій, соди, цукрового піску і розпушувача. До сухих інгредієнтів вбийте одне яйце, влити кефір і ледь тепле масло. Замісіть м'яке і липке тісто, перекладіть його на щедро подпыленную борошном поверхню і розкачати до двухсантиметровой товщини. Наріжте пласт на пампушки з допомогою пари спеціальних кондитерських вирубок або простого склянки і пластикової кришки. Розмістіть пампушки в розігрітій олії і обсмажте з обох боків до рум'янцю. Ще гарячі, але вже звільнені від надлишків олії пончики слід посипати цукром.

    Пампушки на кефірі смажені на сковороді – рецепт


    Інгредієнти:
    Для пампушок:

  • борошно - 510 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • вершкове масло - 55 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • кефір - 195 мл;

  • цукровий пісок - 145 р.


  • Для глазурі:

  • вершкове масло - 55 г;

  • молоко - 60 мл;

  • шоколадна крихта - 1/2 ст.;

  • цукрова пудра - 115 р.


  • Приготування
    Влийте тепле розтоплене масло до яєць, всипте цукор і додайте кефір. Збийте інгредієнти разом до тих пір, поки суміш не побіліє. Додайте до збитим яєць трохи коханої віддушки: ванілі, рома, шоколаду і всього іншого, чого душі завгодно. Попередньо окремо з'єднавши борошно і розпушувач, всипте сухі складові до рідин і замісіть тісто. Якщо ви маєте часом, то дайте тісту відпочити в холодильнику пару годин, за цей час клейковина розслабиться, з тестом буде легше працювати, а пончики вийдуть більш м'якими, але якщо часу немає, то приступайте до розкочуванні відразу після закінчення замісу. Пласт тесту наріжте на пампушки і підрум'яньте їх у фритюрі. Перекладіть пончики на решітку і залиште надлишки олії стекти.
    Розтопіть масло і молоко з шоколадною крихтою. Змішайте основу глазурі з цукровою пудрою і занурте в глазур пончики. Залиште надлишки стекти, а потім дайте покриттю засохнути. Смажені пампушки на кефірі подають ледь теплими з чаєм або склянкою молока.

    Смажені пампушки на дріжджах і кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно - 410 г;
  • Пампушки на кефірі, смажені на сковороді

  • дріжджі - 7 г;

  • цукровий пісок - 75 г;

  • кефір - 185 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершкове масло - 75 г;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Злегка підігрійте кефір і всипте до нього столову ложку цукрового піску. Коли кристали розчиняться, додайте кефір дріжджі і дайте їм активізуватися (на поверхні розчину з'явиться піна). Влийте дріжджовий розчин до просіяної муки, туди ж додайте збиті з цукром яйця, а також розтоплене, але охолоджене вершкове масло. Готове тісто залиште до подвоєння в розмірах, потім розкачати до товщини в кілька сантиметрів і наріжте на пампушки. Дайте пышкам підійти вдруге, ще на 15 хвилин, а потім обсмажте в розігрітому рослинному маслі до зарум'янювання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дріжджове тісто для пампушок
    Дріжджове тісто для пампушок
    Можна іноді дозволяти собі магазинні пончики, але не завжди є впевненість у якості продуктів та дотриманні процесу приготування. Це досить калорійна
    Пончики на кефірі за 15 хвилин
    Пончики на кефірі за 15 хвилин
    Пишні, з хрусткою скоринкою і повітряної серединкою пончики, нікого не залишать байдужим. Проте всі знають, як клопітно ними займатися. Пропонуємо
    Пампушки на кефірі
    Пампушки на кефірі
    Пампушки на кефірі – приголомшливо смачне і ніжне ласощі, яке з легкістю можна приготувати в будь-який момент і побалувати себе і своїх близьких. У
    Сирні пампушки
    Сирні пампушки
    Сирні пампушки відмінно підійдуть до сімейного чаювання, тим більше, що готувати їх зовсім не складно. З золотистою скоринкою зовні, м'які всередині,
    Дріжджові пончики - рецепт
    Дріжджові пончики - рецепт
    Солодкі, ніжні, смачні, з начинкою і без - все це пончики. Навряд чи є на світі люди, які їх не люблять. Саме з цієї причини ми вирішили розповісти
    Пампушки - рецепт
    Пампушки - рецепт
    Пампушки навряд чи назвеш самим дієтичним десертом, однак, як і пампушки, вони анітрохи не втрачають своєї популярності у зв'язку з цим. Тим, кого не