Пампушки на кефірі, смажені на сковороді
Пампушками в російській мові прийнято називати звичайні пончики тільки з отвором в центрі, а тому, на виході варто очікувати і властиву пампушків рум'яну скоринку, і надзвичайно легкий, танучий м'якуш. У цьому матеріалі ми поділимося кількома рецептами пампушок на кефірі смажених на сковороді.
Рецепт цих пампушок – даний привітання прийдешньої осені, здобний аромат якого розбавляють пряні нотки кориці, мускату. Щоб і зовсім пуститися у всі тяжкі, вже готові пончики можна покрити сумішшю піску з додатковою порцією меленої кориці.
Інгредієнти:
вершкове масло - 25 г;
борошно - 295 г;
цукровий пісок - 75 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
сода - 1/2 ч. ложки;
кефір - 185 мл;
яйце - 1 шт.;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;
цукор для обсипання.
Приготування
Спочатку розтопіть вершкове масло і поставте його охолодитися, щоб жар не дозволив яйцям згорнутися. Тим часом приготуйте суміш сухих інгредієнтів: борошна, спецій, соди, цукрового піску і розпушувача. До сухих інгредієнтів вбийте одне яйце, влити кефір і ледь тепле масло. Замісіть м'яке і липке тісто, перекладіть його на щедро подпыленную борошном поверхню і розкачати до двухсантиметровой товщини. Наріжте пласт на пампушки з допомогою пари спеціальних кондитерських вирубок або простого склянки і пластикової кришки. Розмістіть пампушки в розігрітій олії і обсмажте з обох боків до рум'янцю. Ще гарячі, але вже звільнені від надлишків олії пончики слід посипати цукром.
Інгредієнти:
Для пампушок:
борошно - 510 г;
розпушувач - 5 г;
вершкове масло - 55 мл;
яйця - 2 шт.;
кефір - 195 мл;
цукровий пісок - 145 р.
Для глазурі:
вершкове масло - 55 г;
молоко - 60 мл;
шоколадна крихта - 1/2 ст.;
цукрова пудра - 115 р.
Приготування
Влийте тепле розтоплене масло до яєць, всипте цукор і додайте кефір. Збийте інгредієнти разом до тих пір, поки суміш не побіліє. Додайте до збитим яєць трохи коханої віддушки: ванілі, рома, шоколаду і всього іншого, чого душі завгодно. Попередньо окремо з'єднавши борошно і розпушувач, всипте сухі складові до рідин і замісіть тісто. Якщо ви маєте часом, то дайте тісту відпочити в холодильнику пару годин, за цей час клейковина розслабиться, з тестом буде легше працювати, а пончики вийдуть більш м'якими, але якщо часу немає, то приступайте до розкочуванні відразу після закінчення замісу. Пласт тесту наріжте на пампушки і підрум'яньте їх у фритюрі. Перекладіть пончики на решітку і залиште надлишки олії стекти.
Розтопіть масло і молоко з шоколадною крихтою. Змішайте основу глазурі з цукровою пудрою і занурте в глазур пончики. Залиште надлишки стекти, а потім дайте покриттю засохнути. Смажені пампушки на кефірі подають ледь теплими з чаєм або склянкою молока.
Інгредієнти:
борошно - 410 г;
дріжджі - 7 г;
цукровий пісок - 75 г;
кефір - 185 мл;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло - 75 г;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Злегка підігрійте кефір і всипте до нього столову ложку цукрового піску. Коли кристали розчиняться, додайте кефір дріжджі і дайте їм активізуватися (на поверхні розчину з'явиться піна). Влийте дріжджовий розчин до просіяної муки, туди ж додайте збиті з цукром яйця, а також розтоплене, але охолоджене вершкове масло. Готове тісто залиште до подвоєння в розмірах, потім розкачати до товщини в кілька сантиметрів і наріжте на пампушки. Дайте пышкам підійти вдруге, ще на 15 хвилин, а потім обсмажте в розігрітому рослинному маслі до зарум'янювання.
Рецепт смажених пампушок на кефірі
Рецепт цих пампушок – даний привітання прийдешньої осені, здобний аромат якого розбавляють пряні нотки кориці, мускату. Щоб і зовсім пуститися у всі тяжкі, вже готові пончики можна покрити сумішшю піску з додатковою порцією меленої кориці.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку розтопіть вершкове масло і поставте його охолодитися, щоб жар не дозволив яйцям згорнутися. Тим часом приготуйте суміш сухих інгредієнтів: борошна, спецій, соди, цукрового піску і розпушувача. До сухих інгредієнтів вбийте одне яйце, влити кефір і ледь тепле масло. Замісіть м'яке і липке тісто, перекладіть його на щедро подпыленную борошном поверхню і розкачати до двухсантиметровой товщини. Наріжте пласт на пампушки з допомогою пари спеціальних кондитерських вирубок або простого склянки і пластикової кришки. Розмістіть пампушки в розігрітій олії і обсмажте з обох боків до рум'янцю. Ще гарячі, але вже звільнені від надлишків олії пончики слід посипати цукром.
Пампушки на кефірі смажені на сковороді – рецепт
Інгредієнти:
Для пампушок:
Для глазурі:
Приготування
Влийте тепле розтоплене масло до яєць, всипте цукор і додайте кефір. Збийте інгредієнти разом до тих пір, поки суміш не побіліє. Додайте до збитим яєць трохи коханої віддушки: ванілі, рома, шоколаду і всього іншого, чого душі завгодно. Попередньо окремо з'єднавши борошно і розпушувач, всипте сухі складові до рідин і замісіть тісто. Якщо ви маєте часом, то дайте тісту відпочити в холодильнику пару годин, за цей час клейковина розслабиться, з тестом буде легше працювати, а пончики вийдуть більш м'якими, але якщо часу немає, то приступайте до розкочуванні відразу після закінчення замісу. Пласт тесту наріжте на пампушки і підрум'яньте їх у фритюрі. Перекладіть пончики на решітку і залиште надлишки олії стекти.
Розтопіть масло і молоко з шоколадною крихтою. Змішайте основу глазурі з цукровою пудрою і занурте в глазур пончики. Залиште надлишки стекти, а потім дайте покриттю засохнути. Смажені пампушки на кефірі подають ледь теплими з чаєм або склянкою молока.
Смажені пампушки на дріжджах і кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Злегка підігрійте кефір і всипте до нього столову ложку цукрового піску. Коли кристали розчиняться, додайте кефір дріжджі і дайте їм активізуватися (на поверхні розчину з'явиться піна). Влийте дріжджовий розчин до просіяної муки, туди ж додайте збиті з цукром яйця, а також розтоплене, але охолоджене вершкове масло. Готове тісто залиште до подвоєння в розмірах, потім розкачати до товщини в кілька сантиметрів і наріжте на пампушки. Дайте пышкам підійти вдруге, ще на 15 хвилин, а потім обсмажте в розігрітому рослинному маслі до зарум'янювання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дріжджове тісто для пампушок
Можна іноді дозволяти собі магазинні пончики, але не завжди є впевненість у якості продуктів та дотриманні процесу приготування. Це досить калорійна
Пончики на кефірі за 15 хвилин
Пишні, з хрусткою скоринкою і повітряної серединкою пончики, нікого не залишать байдужим. Проте всі знають, як клопітно ними займатися. Пропонуємо
Пампушки на кефірі
Пампушки на кефірі – приголомшливо смачне і ніжне ласощі, яке з легкістю можна приготувати в будь-який момент і побалувати себе і своїх близьких. У
Сирні пампушки
Сирні пампушки відмінно підійдуть до сімейного чаювання, тим більше, що готувати їх зовсім не складно. З золотистою скоринкою зовні, м'які всередині,
Дріжджові пончики - рецепт
Солодкі, ніжні, смачні, з начинкою і без - все це пончики. Навряд чи є на світі люди, які їх не люблять. Саме з цієї причини ми вирішили розповісти
Пампушки - рецепт
Пампушки навряд чи назвеш самим дієтичним десертом, однак, як і пампушки, вони анітрохи не втрачають своєї популярності у зв'язку з цим. Тим, кого не