Дріжджове тісто для пампушок
Тісто для пампушок може бути дріжджове, бездріжджове і навіть листкове. І якщо ви дуже поспішаєте, то можна використовувати покупне, але краще замісити його самостійно, це не надто складно. Для початку приготуємо найлегше дріжджове тісто для пампушок на воді.
Тісто на воді
Інгредієнти:
сильногазована вода – 1 л;
яйце – 2 шт.;
сіль – 1 щіпка;
білий цукор-пісок виробництва країн СНД – 4 ст. ложки;
дріжджі – 15 г;
цільнозернові пшеничне борошно – 45 склянки;
рослинне масло – 1 склянку.
Приготування
Дріжджі потрібно розкришити і змішати з цукром і сіллю. Яйця добре збиваємо міксером на максимальних обертах, потім вводимо дріжджову суміш і 2 ст. ложки олії, продовжуємо збивати. Потім вливаємо воду і поступово додаємо просіяне борошно. Наше завдання – отримати рідке дріжджове тісто для пампушок, нагадує кляр. Воно виходить легким за рахунок води і мінімальної кількості «обтяжують» продуктів. У казані або сотейнику розігріваємо масло до появи легкого димку і обережно покласти в неї тісто. Використовуємо столову ложку, щоб пампушки були приблизно однакового розміру. Смажимо на повільному вогні до апетитно-золотистого кольору, після чого виловлюємо пончики і розміщуємо їх на паперові рушники.
Варіант більш традиційний
Щоб зробити традиційні круглі пампушки, нагадують бублики, готуємо тісто інакше. Для цього більше підійде тісто на пончики, приготоване на кефірі, воно теж буде дріжджове.
Інгредієнти:
кефір 1% жирності – 05 л;
дріжджі сухі – 1 пакет;
сіль – 1/2 ч. ложки;
масло «Селянське» – 1/2 пачки;
яйце – 2-3 шт.;
повидло ( абрикосове , яблучне або сливове) – 1 баночка приблизно 230 г;
цукор – 3 ст. ложки;
мука в/с пшеничне – 45-5 склянок;
масло рослинне – 300 мл
Приготування
Дріжджі, сіль і цукор змішуємо з борошном. Яйця збиваємо з розм'якшеним «Селянським» маслом. З'єднуємо обидві суміші і, підливаючи кефір, замішуємо тісто. Воно вийде м'яким і трохи липким. Після того, як тісто підійде, обминаємо його і починаємо робити пампушки. Це дріжджове тісто ідеально годиться на пончики з повидлом. Щоб їх приготувати, розкачуємо тісто, вирізаємо з нього гуртки, на половину з них кладемо повидло, накриваємо другими, з'єднуємо і смажимо пончики в киплячому рослинному маслі.
Тісто на воді
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі потрібно розкришити і змішати з цукром і сіллю. Яйця добре збиваємо міксером на максимальних обертах, потім вводимо дріжджову суміш і 2 ст. ложки олії, продовжуємо збивати. Потім вливаємо воду і поступово додаємо просіяне борошно. Наше завдання – отримати рідке дріжджове тісто для пампушок, нагадує кляр. Воно виходить легким за рахунок води і мінімальної кількості «обтяжують» продуктів. У казані або сотейнику розігріваємо масло до появи легкого димку і обережно покласти в неї тісто. Використовуємо столову ложку, щоб пампушки були приблизно однакового розміру. Смажимо на повільному вогні до апетитно-золотистого кольору, після чого виловлюємо пончики і розміщуємо їх на паперові рушники.
Варіант більш традиційний
Щоб зробити традиційні круглі пампушки, нагадують бублики, готуємо тісто інакше. Для цього більше підійде тісто на пончики, приготоване на кефірі, воно теж буде дріжджове.
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі, сіль і цукор змішуємо з борошном. Яйця збиваємо з розм'якшеним «Селянським» маслом. З'єднуємо обидві суміші і, підливаючи кефір, замішуємо тісто. Воно вийде м'яким і трохи липким. Після того, як тісто підійде, обминаємо його і починаємо робити пампушки. Це дріжджове тісто ідеально годиться на пончики з повидлом. Щоб їх приготувати, розкачуємо тісто, вирізаємо з нього гуртки, на половину з них кладемо повидло, накриваємо другими, з'єднуємо і смажимо пончики в киплячому рослинному маслі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пампушки на кефірі, смажені на сковороді
Будь-які рецепти випічки на швидку руку користуються великою популярністю у багатьох господинь. Адже це найкращий і безклопітну варіант, щоб
Сирні пампушки
Сирні пампушки відмінно підійдуть до сімейного чаювання, тим більше, що готувати їх зовсім не складно. З золотистою скоринкою зовні, м'які всередині,
Пончики в мультиварці
Пончики - це дуже смачне, проте калорійне блюдо. Тому не кожна господиня буде часто балувати свою сім'ю таким ласощами. Проте їх усе ж треба
Дріжджові пончики - рецепт
Солодкі, ніжні, смачні, з начинкою і без - все це пончики. Навряд чи є на світі люди, які їх не люблять. Саме з цієї причини ми вирішили розповісти
Пампушки - рецепт
Пампушки навряд чи назвеш самим дієтичним десертом, однак, як і пампушки, вони анітрохи не втрачають своєї популярності у зв'язку з цим. Тим, кого не
Тісто для пампушок
Пончики - це смачні вироби з тіста, обсмажені в олії, які багато хто з нас знають і люблять. Їх можна зробити з різною начинкою і з різних видів