Пампушками в російській мові прийнято називати звичайні пончики тільки з отвором в центрі, а тому, на виході варто очікувати і властиву пампушків рум'яну скоринку, і надзвичайно легкий, танучий м'якуш. У цьому матеріалі ми поділимося кількома рецептами пампушок на кефірі смажених на сковороді.
Рецепт смажених пампушок на кефірі
Рецепт цих пампушок – даний привітання прийдешньої осені, здобний аромат якого розбавляють пряні нотки кориці, мускату. Щоб і зовсім пуститися у всі тяжкі, вже готові пончики можна покрити сумішшю піску з додатковою порцією меленої кориці.
Інгредієнти: вершкове масло - 25 г; борошно - 295 г; цукровий пісок - 75 г; розпушувач - 1 ч. ложка; сода - 1/2 ч. ложки; кефір - 185 мл; яйце - 1 шт.; мелена кориця - 1 ч. ложка; мускатний горіх - 1/2 ч. ложки; цукор для обсипання. Приготування Спочатку розтопіть вершкове масло і поставте його охолодитися, щоб жар не дозволив яйцям згорнутися. Тим часом приготуйте суміш сухих інгредієнтів: борошна, спецій, соди, цукрового піску і розпушувача. До сухих інгредієнтів вбийте одне яйце, влити кефір і ледь тепле масло. Замісіть м'яке і липке тісто, перекладіть його на щедро подпыленную борошном поверхню і розкачати до двухсантиметровой товщини. Наріжте пласт на пампушки з допомогою пари спеціальних кондитерських вирубок або простого склянки і пластикової кришки. Розмістіть пампушки в розігрітій олії і обсмажте з обох боків до рум'янцю. Ще гарячі, але вже звільнені від надлишків олії пончики слід посипати цукром.
Пампушки на кефірі смажені на сковороді – рецепт
Інгредієнти: Для пампушок:
борошно - 510 г; розпушувач - 5 г; вершкове масло - 55 мл; яйця - 2 шт.; кефір - 195 мл; цукровий пісок - 145 р. Для глазурі:
вершкове масло - 55 г; молоко - 60 мл; шоколадна крихта - 1/2 ст.; цукрова пудра - 115 р. Приготування Влийте тепле розтоплене масло до яєць, всипте цукор і додайте кефір. Збийте інгредієнти разом до тих пір, поки суміш не побіліє. Додайте до збитим яєць трохи коханої віддушки: ванілі, рома, шоколаду і всього іншого, чого душі завгодно. Попередньо окремо з'єднавши борошно і розпушувач, всипте сухі складові до рідин і замісіть тісто. Якщо ви маєте часом, то дайте тісту відпочити в холодильнику пару годин, за цей час клейковина розслабиться, з тестом буде легше працювати, а пончики вийдуть більш м'якими, але якщо часу немає, то приступайте до розкочуванні відразу після закінчення замісу. Пласт тесту наріжте на пампушки і підрум'яньте їх у фритюрі. Перекладіть пончики на решітку і залиште надлишки олії стекти.
Розтопіть масло і молоко з шоколадною крихтою. Змішайте основу глазурі з цукровою пудрою і занурте в глазур пончики. Залиште надлишки стекти, а потім дайте покриттю засохнути. Смажені пампушки на кефірі подають ледь теплими з чаєм або склянкою молока.
Смажені пампушки на дріжджах і кефірі
Інгредієнти: борошно - 410 г; дріжджі - 7 г; цукровий пісок - 75 г; кефір - 185 мл; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 75 г; рослинне масло - для смаження. Приготування Злегка підігрійте кефір і всипте до нього столову ложку цукрового піску. Коли кристали розчиняться, додайте кефір дріжджі і дайте їм активізуватися (на поверхні розчину з'явиться піна). Влийте дріжджовий розчин до просіяної муки, туди ж додайте збиті з цукром яйця, а також розтоплене, але охолоджене вершкове масло. Готове тісто залиште до подвоєння в розмірах, потім розкачати до товщини в кілька сантиметрів і наріжте на пампушки. Дайте пышкам підійти вдруге, ще на 15 хвилин, а потім обсмажте в розігрітому рослинному маслі до зарум'янювання.