Булочки з маком з дріжджового тіста
Булочки з маком, спечені з дріжджового тіста – спокуса, від якого важко втриматися. Якщо ви не робили їх в домашніх умовах самостійно, пропонуємо більше не втрачати ні хвилини і швидше бігти на кухню!
Інгредієнти:
Для опари:
молоко – 205 мл;
цукор – 10 г;
розчинні сухі дріжджі – 5-7 г;
борошно – 185 р.
Для тіста:
борошно – 295 г;
яйце – 95 г;
цукор білий – 35 г;
масло (домашнє) – 45 г;
макова начинка – 215 р.
Приготування
В тепленькому молоці розчиняємо цукровий пісок, кидаємо дріжджі і борошно. Перемішуємо все ложкою і відставляємо суміш у тепле місце на 1 годину.
А поки збиваємо з цукром курячі яйця, виливаємо опару і викладаємо розм'якшене масло. Поступово вводимо борошно і замішуємо чистими руками еластичне тісто. Затягуємо миску харчовою плівкою і прибираємо на всю ніч у холодне темне місце.
Для начинки мак додаємо тепленьку воду і перемішуємо. Піднялося тісто кладемо на обробний стіл, розкачуємо і розподіляємо начинку. Потім складаємо тісто втричі, злегка придавлюємо, розрізаємо на 12 смужок і скручуємо їх у формі віночка булочками. Викладаємо заготовки на деко і випікаємо красиві булочки з маком з дріжджового тіста при 210 градусах 30 хвилин.
Інгредієнти:
дріжджове тісто (листкове) – 495 г;
насіння маку – 205 г;
яйце – 55 г;
вода – 185 мл;
родзинки – 145 г;
цукор – 115 р.
Приготування
Мак замочуємо в окропі і залишаємо розбухати. Родзинки обполіскуємо і ошпарюємо гарячою водою. Розморожене тісто викладаємо на стіл і злегка розкочуємо качалкою. Яєчний білок збиваємо з цукром, додаємо проціджений мак і ретельно перемішуємо. Розподіляємо солодку масу товстим шаром по поверхні тіста, присипаємо разбухшим родзинками і звертаємо щільним рулетом. Розрізаємо його невеликими шматочками, викладаємо на деко, промазуємо яйцем і випікаємо 15 хвилин при 180 градусах.
Інгредієнти:
тісто здобне для булочок – 815 г;
макова начинка – 455 г;
яйце відбірне – 55 г;
цукор – 10 р.
Приготування
Готове здобне тісто розгортаємо в коржик на разделочном столі. Далі розподіляємо рівним шаром макову начинку і скручуємо в щільний рулет. Нарізаємо заготовку на невеликі кружальця і перекладаємо їх на деко. Даємо заготівлях трохи часу підійти, а потім промазуємо яйцем і випікаємо солодкі булочки з маком з дріжджового тіста 30 хвилин при 175 градусах.
Рецепт булочок з маком з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Приготування
В тепленькому молоці розчиняємо цукровий пісок, кидаємо дріжджі і борошно. Перемішуємо все ложкою і відставляємо суміш у тепле місце на 1 годину.
А поки збиваємо з цукром курячі яйця, виливаємо опару і викладаємо розм'якшене масло. Поступово вводимо борошно і замішуємо чистими руками еластичне тісто. Затягуємо миску харчовою плівкою і прибираємо на всю ніч у холодне темне місце.
Для начинки мак додаємо тепленьку воду і перемішуємо. Піднялося тісто кладемо на обробний стіл, розкачуємо і розподіляємо начинку. Потім складаємо тісто втричі, злегка придавлюємо, розрізаємо на 12 смужок і скручуємо їх у формі віночка булочками. Викладаємо заготовки на деко і випікаємо красиві булочки з маком з дріжджового тіста при 210 градусах 30 хвилин.
Булочки з маком з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Мак замочуємо в окропі і залишаємо розбухати. Родзинки обполіскуємо і ошпарюємо гарячою водою. Розморожене тісто викладаємо на стіл і злегка розкочуємо качалкою. Яєчний білок збиваємо з цукром, додаємо проціджений мак і ретельно перемішуємо. Розподіляємо солодку масу товстим шаром по поверхні тіста, присипаємо разбухшим родзинками і звертаємо щільним рулетом. Розрізаємо його невеликими шматочками, викладаємо на деко, промазуємо яйцем і випікаємо 15 хвилин при 180 градусах.
Булочки з маком з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Готове здобне тісто розгортаємо в коржик на разделочном столі. Далі розподіляємо рівним шаром макову начинку і скручуємо в щільний рулет. Нарізаємо заготовку на невеликі кружальця і перекладаємо їх на деко. Даємо заготівлях трохи часу підійти, а потім промазуємо яйцем і випікаємо солодкі булочки з маком з дріжджового тіста 30 хвилин при 175 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для рулету з маком
Рулет з маком - завжди смачний і дуже ефектний варіант домашньої випічки. У статті розповімо, як підібрати ідеальну основу для такого роду ласощі.
Пиріжки з маком
Поласувати домашньою випічкою не так клопітно, як може спершу здатися. Далі запропонуємо рецепти незвичайних пиріжків на основі найпростішої, а в
Солодкі булочки з дріжджового тіста
Безсумнівно, всі люблять домашню випічку, аромат якої наповнює весь будинок і пробуджує бажання з'їсти шматочок кожного, навіть стійкого противника
Булочки з сиром з дріжджового тіста
Чудово смачні солодкі домашні булочки люблять всі. У процесі їх випікання аромат, заповнює весь будинок, підкорює кожного і встояти, не спробувавши
Рулет з маком з листкового тіста
Сьогодні зовсім не складно приготувати оригінальне блюдо, не витративши на це багато часу і грошей. Більшість продуктів доступні в будь-якому
Завитки з маком
Хто ж може встояти перед аромат свіжоспечених булочок, та ще й з маком! М'які, пишні булочки, які практично таять у роті, відмінно підійдуть до