Булочки з маком, спечені з дріжджового тіста – спокуса, від якого важко втриматися. Якщо ви не робили їх в домашніх умовах самостійно, пропонуємо більше не втрачати ні хвилини і швидше бігти на кухню!
Рецепт булочок з маком з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для опари:
молоко – 205 мл; цукор – 10 г; розчинні сухі дріжджі – 5-7 г; борошно – 185 р. Для тіста:
борошно – 295 г; яйце – 95 г; цукор білий – 35 г; масло (домашнє) – 45 г; макова начинка – 215 р. Приготування В тепленькому молоці розчиняємо цукровий пісок, кидаємо дріжджі і борошно. Перемішуємо все ложкою і відставляємо суміш у тепле місце на 1 годину.
А поки збиваємо з цукром курячі яйця, виливаємо опару і викладаємо розм'якшене масло. Поступово вводимо борошно і замішуємо чистими руками еластичне тісто. Затягуємо миску харчовою плівкою і прибираємо на всю ніч у холодне темне місце.
Для начинки мак додаємо тепленьку воду і перемішуємо. Піднялося тісто кладемо на обробний стіл, розкачуємо і розподіляємо начинку. Потім складаємо тісто втричі, злегка придавлюємо, розрізаємо на 12 смужок і скручуємо їх у формі віночка булочками. Викладаємо заготовки на деко і випікаємо красиві булочки з маком з дріжджового тіста при 210 градусах 30 хвилин.
Булочки з маком з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: дріжджове тісто (листкове) – 495 г; насіння маку – 205 г; яйце – 55 г; вода – 185 мл; родзинки – 145 г; цукор – 115 р. Приготування Мак замочуємо в окропі і залишаємо розбухати. Родзинки обполіскуємо і ошпарюємо гарячою водою. Розморожене тісто викладаємо на стіл і злегка розкочуємо качалкою. Яєчний білок збиваємо з цукром, додаємо проціджений мак і ретельно перемішуємо. Розподіляємо солодку масу товстим шаром по поверхні тіста, присипаємо разбухшим родзинками і звертаємо щільним рулетом. Розрізаємо його невеликими шматочками, викладаємо на деко, промазуємо яйцем і випікаємо 15 хвилин при 180 градусах.
Булочки з маком з дріжджового тіста
Інгредієнти: тісто здобне для булочок – 815 г; макова начинка – 455 г; яйце відбірне – 55 г; цукор – 10 р. Приготування Готове здобне тісто розгортаємо в коржик на разделочном столі. Далі розподіляємо рівним шаром макову начинку і скручуємо в щільний рулет. Нарізаємо заготовку на невеликі кружальця і перекладаємо їх на деко. Даємо заготівлях трохи часу підійти, а потім промазуємо яйцем і випікаємо солодкі булочки з маком з дріжджового тіста 30 хвилин при 175 градусах.