Вернуться назад Распечатать

Булочки з маком з дріжджового тіста

Булочки з маком з дріжджового тіста
Булочки з маком, спечені з дріжджового тіста – спокуса, від якого важко втриматися. Якщо ви не робили їх в домашніх умовах самостійно, пропонуємо більше не втрачати ні хвилини і швидше бігти на кухню!

Рецепт булочок з маком з дріжджового тіста


Інгредієнти:
Для опари:

  • молоко – 205 мл;

  • цукор – 10 г;

  • розчинні сухі дріжджі – 5-7 г;

  • борошно – 185 р.


  • Для тіста:

  • борошно – 295 г;

  • яйце – 95 г;

  • цукор білий – 35 г;

  • масло (домашнє) – 45 г;

  • макова начинка – 215 р.


  • Приготування
    В тепленькому молоці розчиняємо цукровий пісок, кидаємо дріжджі і борошно. Перемішуємо все ложкою і відставляємо суміш у тепле місце на 1 годину.
    А поки збиваємо з цукром курячі яйця, виливаємо опару і викладаємо розм'якшене масло. Поступово вводимо борошно і замішуємо чистими руками еластичне тісто. Затягуємо миску харчовою плівкою і прибираємо на всю ніч у холодне темне місце.
    Для начинки мак додаємо тепленьку воду і перемішуємо. Піднялося тісто кладемо на обробний стіл, розкачуємо і розподіляємо начинку. Потім складаємо тісто втричі, злегка придавлюємо, розрізаємо на 12 смужок і скручуємо їх у формі віночка булочками. Викладаємо заготовки на деко і випікаємо красиві булочки з маком з дріжджового тіста при 210 градусах 30 хвилин.

    Булочки з маком з листкового дріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • дріжджове тісто (листкове) – 495 г;

  • насіння маку – 205 г;

  • яйце – 55 г;

  • вода – 185 мл;

  • родзинки – 145 г;

  • цукор – 115 р.


  • Приготування
    Мак замочуємо в окропі і залишаємо розбухати. Родзинки обполіскуємо і ошпарюємо гарячою водою. Розморожене тісто викладаємо на стіл і злегка розкочуємо качалкою. Яєчний білок збиваємо з цукром, додаємо проціджений мак і ретельно перемішуємо. Розподіляємо солодку масу товстим шаром по поверхні тіста, присипаємо разбухшим родзинками і звертаємо щільним рулетом. Розрізаємо його невеликими шматочками, викладаємо на деко, промазуємо яйцем і випікаємо 15 хвилин при 180 градусах.

    Булочки з маком з дріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • тісто здобне для булочок – 815 г;
  • Булочки з маком з дріжджового тіста

  • макова начинка – 455 г;

  • яйце відбірне – 55 г;

  • цукор – 10 р.


  • Приготування
    Готове здобне тісто розгортаємо в коржик на разделочном столі. Далі розподіляємо рівним шаром макову начинку і скручуємо в щільний рулет. Нарізаємо заготовку на невеликі кружальця і перекладаємо їх на деко. Даємо заготівлях трохи часу підійти, а потім промазуємо яйцем і випікаємо солодкі булочки з маком з дріжджового тіста 30 хвилин при 175 градусах.