Завитки з маком
Завитки з маком – відмінна випічка, яка нікого не залишить байдужим! Булочки виходять чудово м'якими, смачними і пишними, а мак надає їм оригінальність.
Інгредієнти:
Для тіста:
сухі дріжджі – 15 ч. ложки;
борошно – 450 г;
сіль – щіпка;
цукор – 2 ст. ложки;
масло вершкове – 40 г;
молоко – 1 ст.
Для начинки:
борошно – 100 г;
цукор – 150 г;
сухофрукти – 200 г;
молоко – 100 мл
Приготування
Для початку давайте приготуємо тісто для булочок. Для цього можна скористатися хлібопічкою: завантажуємо в відерце всі інгредієнти, виставляємо на дисплеї режим «Тісто» і чекаємо близько 2 годин. Не втрачаючи часу дарма, зробимо поки начинку. Мак з'єднуємо з цукром, вливаємо молоко і варимо на середньому вогні, помішуючи, до загустіння. Сухофрукти промиваємо і замочуємо на деякий час у теплій воді, а потім нарізаємо великими шматочками і з'єднуємо з маком. Готове тісто викладаємо на стіл, присипаний борошном, і поділяємо на 4 частини. Потім кожну розгортаємо в прямокутний пласт, рівномірно розподіляємо начинку і закручуємо туго в рулети. Далі перекладаємо заготовки на деко і залишаємо постояти хвилин на 30. Після цього відправляємо їх на 45 хвилин в прогріту духовку, попередньо промазав булки жовтком. Готову завитушку акуратно перекладаємо на блюдо, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками.
Інгредієнти:
Для начинки:
молоко – 400 мл;
мелений мак – 150 г;
ванільний пудинг – 1 шт.;
цукор – 3 ст. ложки;
кориця мелена – 1 ч. ложка.
Для тіста:
сир – 150 г;
молоко – 6 ст. ложок;
цукор – 75 г;
розпушувач – 1 ч. ложка;
борошно – 320 г;
лимонна цедра – за смаком;
масло рослинне – 6 ст. ложок.
Приготування
Мак висипаємо в миску, заливаємо склянкою молока і проварюємо на слабенькому вогні протягом 3 хвилин. Порошок пудингу розводимо рештою молоком і, помішуючи, вводимо в макову суміш. Далі додаємо за смаком цукор, кидаємо мелену корицю і варимо рівне хвилинку, щоб суміш загусла. Після цього залишаємо остигати, а самі переходимо до приготування тіста. З'єднуємо всі інгредієнти в каструлі, замішуємо однорідне тісто і ставимо на годину в холодне місце. Потім розкачуємо його в квадратний пласт, розподіляємо начинку і звертаємо в рулет. Змащуємо його збитим білком, нарізаємо шматочками і випікаємо в духовці хвилин 30.
Завитки з маком і сухофруктами
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для початку давайте приготуємо тісто для булочок. Для цього можна скористатися хлібопічкою: завантажуємо в відерце всі інгредієнти, виставляємо на дисплеї режим «Тісто» і чекаємо близько 2 годин. Не втрачаючи часу дарма, зробимо поки начинку. Мак з'єднуємо з цукром, вливаємо молоко і варимо на середньому вогні, помішуючи, до загустіння. Сухофрукти промиваємо і замочуємо на деякий час у теплій воді, а потім нарізаємо великими шматочками і з'єднуємо з маком. Готове тісто викладаємо на стіл, присипаний борошном, і поділяємо на 4 частини. Потім кожну розгортаємо в прямокутний пласт, рівномірно розподіляємо начинку і закручуємо туго в рулети. Далі перекладаємо заготовки на деко і залишаємо постояти хвилин на 30. Після цього відправляємо їх на 45 хвилин в прогріту духовку, попередньо промазав булки жовтком. Готову завитушку акуратно перекладаємо на блюдо, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками.
Завитки з сирного тіста з маком
Інгредієнти:
Для начинки:
Для тіста:
Приготування
Мак висипаємо в миску, заливаємо склянкою молока і проварюємо на слабенькому вогні протягом 3 хвилин. Порошок пудингу розводимо рештою молоком і, помішуючи, вводимо в макову суміш. Далі додаємо за смаком цукор, кидаємо мелену корицю і варимо рівне хвилинку, щоб суміш загусла. Після цього залишаємо остигати, а самі переходимо до приготування тіста. З'єднуємо всі інгредієнти в каструлі, замішуємо однорідне тісто і ставимо на годину в холодне місце. Потім розкачуємо його в квадратний пласт, розподіляємо начинку і звертаємо в рулет. Змащуємо його збитим білком, нарізаємо шматочками і випікаємо в духовці хвилин 30.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з чорницею
Пиріжки з чорницею виходять дивно ароматними та смачними! Не кажучи вже про те, що чорниця дуже корисна для здоров'я. Якщо у вас є трохи чорниці і
Вареники з маком
Вареники - одна з найулюбленіших і найпопулярніших страв у нашій країні. Найчастіше готують вареники з картоплею або сиром, але є ще один чудовий
Булочки з маком - рецепт
Думаю, кожен з нас хоч раз у житті пробував смачні, ароматні булочки з маком. Хочете приготувати їх вдома і пригостити своїх улюблених домочадців
Рулет з маком - рецепт
Відтепер немає потреби купувати сухі макові рулети з невеликою кількістю начинки, адже ми навчимо вас готувати саме даний макове ласощі самостійно, і
Пиріг з маком
Мак є чудовим доповненням до випічки, надаючи їй оригінальний смак. І зараз ми розповімо вам, як спекти бісквітний, сирний, листковий пиріг з маком.
Рогалики з горіхами
Рогалики - смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від вашої фантазії та переваг. І