Пиріжки з чорницею
Коли починається літній сезон і в садах достигають чорниці, кожна домогосподарка замислюється, що б приготувати смачненьке з додаванням цієї ягоди. Ми хочемо поділитися сьогодні з вами кількома цікавими рецептами пиріжків з чорницею, які неодмінно сподобаються всім до смаку.
Інгредієнти:
Для тіста:
сухі дріжджі – 025 ч. ложки;
пшенична закваска – 100 мл;
масло рослинне – 10 мл;
масло вершкове – 30 г;
молоко – 100 мл;
борошно – 500 г;
цукор – 50 г;
сіль харчова – 1 ч. ложка;
яйце – 1 шт.
Для начинки:
манка – 4 ст. ложки;
цукор – 100 г;
свіжа чорниця – 500 р.
Для обмазки:
масло вершкове – 10 г;
яйце – 1 шт.
Приготування
Давайте розглянемо з вами, як спекти пиріжки з чорницею. Отже, беремо зрілу пшеничне закваску, розводимо її теплим молочком і гарненько перемішуємо. Борошно просіваємо, додаємо сіль, сухі дріжджі, цукровий пісок і все злегка збиваємо. Далі в центрі робимо поглиблення, розбиваємо туди яйце і розмішуємо. Потім акуратно вливаємо розведену закваску і замішуємо однорідне тісто, підсипаючи за необхідності борошно, або розбавляючи молоком. В результаті у нас повинно вийти м'яке тісто, злегка прилипающее до рук. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці і з'єднуємо його з рослинним. Тепер невеликими порціями вмішуємо отриману масляну суміш в тісто, накриваємо його в плівку і залишаємо в теплі на 30 хвилин. Після цього знову обминаємо його гарненько і чекаємо ще півгодини. Не втрачаючи часу дарма, поки приготуємо начинку для пиріжків. Для цього свіжі ягоди засипаємо цукром, додаємо манку і перемішуємо. Від піднявся тесту відщипуємо невеликі шматочки і формуємо з них кульки. Розкачуємо їх в коржик, викладаємо в середину начинку, а защипуємо краї тіста у вигляді спіднички і ліпимо невеликий пиріжок. Точно так само чинимо з усіма кульками і викладаємо отримані заготовки на деко. Накриваємо вироби рушником і залишаємо постояти приблизно на 15 години. Далі змащуємо пиріжки з чорницею збитим яйцем і випікаємо в духовці при температурі 200°С 15 хвилин. Гарячі булочки покриваємо розтопленим вершковим маслом і перекладаємо на велике блюдо.
Інгредієнти:
борошно – 3 ст.;
цукровий пісок – 1 ст. ложка;
молоко – 1 ст.;
сіль – щіпка;
дріжджі – 2 ч. ложки;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
чорниця – за смаком;
олія – для смаження.
Приготування
Для приготування пиріжків з чорницею на сковороді в миску кладемо дріжджі, розминаємо їх гарненько і розвести теплим молоком. Потім додаємо трохи цукру і борошна. Перемішуємо до отримання рідкої маси і залишаємо на 15-20 хвилин, запениться. Потім вливаємо молоко, що залишилося, додаємо дрібку солі і додаємо рослинне масло. Перемішуємо масу і, поступово всипаючи борошно, замішуємо гладке однорідне тісто, яке перекладаємо в миску і залишаємо в теплі приблизно на 2 години. Після закінчення цього часу поділяємо його на шматочки і розгортаємо в коржики. Зверху кожної заготовки розкладаємо трохи чорниці і присипаємо її цукром. Тепер акуратно формуємо пиріжки і обсмажуємо їх на рослинному маслечко з двох сторін.
Інгредієнти:
листкове бездріжджове тісто – 500 г;
свіжа чорниця – 300 г;
яйце – 1 шт.;
цукор ванільний – за смаком;
стружка кокосова – за смаком.
Приготування
Готове листкове тісто розморожуємо, злегка розкочуємо качалкою і нарізаємо на квадрати. Ягоди перебираємо, промиваємо й обсушуємо. На кожен квадратик тіста викладаємо трохи чорниці, посипаємо ваніллю, цукровим піском і кокосовою стружкою. Змащуємо тісто по краях збитим курячим яйцем і акуратно формуємо пиріжки. Потім перекладаємо їх на деко і відправляємо в нагріту духовку. Випікаємо 20 хвилин при 200 градусах, а потім дістаємо готові пиріжки з чорницею без дріжджів і подаємо на стіл.
Рецепт пиріжків з чорницею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для обмазки:
Приготування
Давайте розглянемо з вами, як спекти пиріжки з чорницею. Отже, беремо зрілу пшеничне закваску, розводимо її теплим молочком і гарненько перемішуємо. Борошно просіваємо, додаємо сіль, сухі дріжджі, цукровий пісок і все злегка збиваємо. Далі в центрі робимо поглиблення, розбиваємо туди яйце і розмішуємо. Потім акуратно вливаємо розведену закваску і замішуємо однорідне тісто, підсипаючи за необхідності борошно, або розбавляючи молоком. В результаті у нас повинно вийти м'яке тісто, злегка прилипающее до рук. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці і з'єднуємо його з рослинним. Тепер невеликими порціями вмішуємо отриману масляну суміш в тісто, накриваємо його в плівку і залишаємо в теплі на 30 хвилин. Після цього знову обминаємо його гарненько і чекаємо ще півгодини. Не втрачаючи часу дарма, поки приготуємо начинку для пиріжків. Для цього свіжі ягоди засипаємо цукром, додаємо манку і перемішуємо. Від піднявся тесту відщипуємо невеликі шматочки і формуємо з них кульки. Розкачуємо їх в коржик, викладаємо в середину начинку, а защипуємо краї тіста у вигляді спіднички і ліпимо невеликий пиріжок. Точно так само чинимо з усіма кульками і викладаємо отримані заготовки на деко. Накриваємо вироби рушником і залишаємо постояти приблизно на 15 години. Далі змащуємо пиріжки з чорницею збитим яйцем і випікаємо в духовці при температурі 200°С 15 хвилин. Гарячі булочки покриваємо розтопленим вершковим маслом і перекладаємо на велике блюдо.
Рецепт смажених пиріжків з чорницею
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування пиріжків з чорницею на сковороді в миску кладемо дріжджі, розминаємо їх гарненько і розвести теплим молоком. Потім додаємо трохи цукру і борошна. Перемішуємо до отримання рідкої маси і залишаємо на 15-20 хвилин, запениться. Потім вливаємо молоко, що залишилося, додаємо дрібку солі і додаємо рослинне масло. Перемішуємо масу і, поступово всипаючи борошно, замішуємо гладке однорідне тісто, яке перекладаємо в миску і залишаємо в теплі приблизно на 2 години. Після закінчення цього часу поділяємо його на шматочки і розгортаємо в коржики. Зверху кожної заготовки розкладаємо трохи чорниці і присипаємо її цукром. Тепер акуратно формуємо пиріжки і обсмажуємо їх на рослинному маслечко з двох сторін.
Листкові пиріжки з чорницею
Інгредієнти:
Приготування
Готове листкове тісто розморожуємо, злегка розкочуємо качалкою і нарізаємо на квадрати. Ягоди перебираємо, промиваємо й обсушуємо. На кожен квадратик тіста викладаємо трохи чорниці, посипаємо ваніллю, цукровим піском і кокосовою стружкою. Змащуємо тісто по краях збитим курячим яйцем і акуратно формуємо пиріжки. Потім перекладаємо їх на деко і відправляємо в нагріту духовку. Випікаємо 20 хвилин при 200 градусах, а потім дістаємо готові пиріжки з чорницею без дріжджів і подаємо на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сербський хліб погачице
У наш час складно здивувати кого-небудь смачним хлібом, але все ж варто спробувати! Адже сербський хліб погачице дійсно відрізняється своїм ніжним
Пиріжки з морквою
Пиріжки - це чудове страву, яке обожнюють і дорослі, і діти. Вони можуть бути з м'ясом, картоплею, яйцем, капустою, яблуками. А сьогодні мова піде
Сир з чорницею
У чорниці міститься велика кількість вітамінів і корисних речовин. З неї готують компоти, джеми, варення, а також випічку. І сьогодні ми з вами
Пиріжки з вишнею
Вишня - одна з найпопулярніших ягід для створення пирогів і пиріжків. Її чудовий смак з невеликою кислинкою робить випічку соковитою і незвичайно
Пиріжки з яблуками
Всі ми любимо солодке домашню випічку. І сьогодні ми з вами поговоримо про пиріжки з яблуками, від шматочка такого ласощі навряд чи хтось
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам