Коли починається літній сезон і в садах достигають чорниці, кожна домогосподарка замислюється, що б приготувати смачненьке з додаванням цієї ягоди. Ми хочемо поділитися сьогодні з вами кількома цікавими рецептами пиріжків з чорницею, які неодмінно сподобаються всім до смаку.
Рецепт пиріжків з чорницею
Інгредієнти: Для тіста:
сухі дріжджі – 025 ч. ложки; пшенична закваска – 100 мл; масло рослинне – 10 мл; масло вершкове – 30 г; молоко – 100 мл; борошно – 500 г; цукор – 50 г; сіль харчова – 1 ч. ложка; яйце – 1 шт. Для начинки:
манка – 4 ст. ложки; цукор – 100 г; свіжа чорниця – 500 р. Для обмазки:
масло вершкове – 10 г; яйце – 1 шт. Приготування Давайте розглянемо з вами, як спекти пиріжки з чорницею. Отже, беремо зрілу пшеничне закваску, розводимо її теплим молочком і гарненько перемішуємо. Борошно просіваємо, додаємо сіль, сухі дріжджі, цукровий пісок і все злегка збиваємо. Далі в центрі робимо поглиблення, розбиваємо туди яйце і розмішуємо. Потім акуратно вливаємо розведену закваску і замішуємо однорідне тісто, підсипаючи за необхідності борошно, або розбавляючи молоком. В результаті у нас повинно вийти м'яке тісто, злегка прилипающее до рук. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці і з'єднуємо його з рослинним. Тепер невеликими порціями вмішуємо отриману масляну суміш в тісто, накриваємо його в плівку і залишаємо в теплі на 30 хвилин. Після цього знову обминаємо його гарненько і чекаємо ще півгодини. Не втрачаючи часу дарма, поки приготуємо начинку для пиріжків. Для цього свіжі ягоди засипаємо цукром, додаємо манку і перемішуємо. Від піднявся тесту відщипуємо невеликі шматочки і формуємо з них кульки. Розкачуємо їх в коржик, викладаємо в середину начинку, а защипуємо краї тіста у вигляді спіднички і ліпимо невеликий пиріжок. Точно так само чинимо з усіма кульками і викладаємо отримані заготовки на деко. Накриваємо вироби рушником і залишаємо постояти приблизно на 15 години. Далі змащуємо пиріжки з чорницею збитим яйцем і випікаємо в духовці при температурі 200°С 15 хвилин. Гарячі булочки покриваємо розтопленим вершковим маслом і перекладаємо на велике блюдо.
Рецепт смажених пиріжків з чорницею
Інгредієнти: борошно – 3 ст.; цукровий пісок – 1 ст. ложка; молоко – 1 ст.; сіль – щіпка; дріжджі – 2 ч. ложки; масло рослинне – 2 ст. ложки; чорниця – за смаком; олія – для смаження. Приготування Для приготування пиріжків з чорницею на сковороді в миску кладемо дріжджі, розминаємо їх гарненько і розвести теплим молоком. Потім додаємо трохи цукру і борошна. Перемішуємо до отримання рідкої маси і залишаємо на 15-20 хвилин, запениться. Потім вливаємо молоко, що залишилося, додаємо дрібку солі і додаємо рослинне масло. Перемішуємо масу і, поступово всипаючи борошно, замішуємо гладке однорідне тісто, яке перекладаємо в миску і залишаємо в теплі приблизно на 2 години. Після закінчення цього часу поділяємо його на шматочки і розгортаємо в коржики. Зверху кожної заготовки розкладаємо трохи чорниці і присипаємо її цукром. Тепер акуратно формуємо пиріжки і обсмажуємо їх на рослинному маслечко з двох сторін.
Листкові пиріжки з чорницею
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто – 500 г; свіжа чорниця – 300 г; яйце – 1 шт.; цукор ванільний – за смаком; стружка кокосова – за смаком. Приготування Готове листкове тісто розморожуємо, злегка розкочуємо качалкою і нарізаємо на квадрати. Ягоди перебираємо, промиваємо й обсушуємо. На кожен квадратик тіста викладаємо трохи чорниці, посипаємо ваніллю, цукровим піском і кокосовою стружкою. Змащуємо тісто по краях збитим курячим яйцем і акуратно формуємо пиріжки. Потім перекладаємо їх на деко і відправляємо в нагріту духовку. Випікаємо 20 хвилин при 200 градусах, а потім дістаємо готові пиріжки з чорницею без дріжджів і подаємо на стіл.