Сербський хліб погачице
Сербський хліб відрізняється від інших тим, що виходить неймовірно смачним, м'яким і ніжним. Якщо ви жодного разу не пробували його, то ми з радістю розповімо вам сьогодні, як спекти сербський хліб погачице в домашніх умовах.
Інгредієнти:
сухі дріжджі – 10 г;
чорний кунжут – 10 г;
маргарин – 100 г;
молоко – 250 мл;
цукор – 1 ч. ложка;
сіль;
борошно – 400 г;
яйце – 1 шт
.
Приготування
Молоко злегка підігріваємо в мікрохвильовці, додаємо сіль, цукор, висипаємо сухі дріжджі і кілька ложок борошна. Ретельно все перемішуємо і ставимо опару в тепле місце хвилин на 20. Після закінчення часу, у вас повинна піднятися у суміші невелика шапочка, значить, опара готова! Після цього поступово підсипаємо решту борошна і замішуємо однорідне м'яке тісто. Далі розділяємо його відразу на 12 частин, формуємо кульки і розгортаємо їх у невеликі коржі. Розтоплюємо Маргарин заздалегідь і готуємо форму для випічки. Тепер акуратно маку кожну корж в маргарин і викладаємо їх по колу внапуск. Готове тісто залишаємо постояти хвилин на 20 і трохи піднятися. Верхівку промазуємо жовтком і присипаємо кунжутом. Відправляємо сербський хліб в духовку приблизно на 25 хвилин і випікаємо при температурі 200°С. По закінченні вказаного часу, наша випічка повністю готова. Різати такий хлібець не потрібно, так як він добре розламується на коржі.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко – 300 мл;
цукор – 2 ч. ложки;
сіль – щіпка;
свіжі дріжджі – 15 г;
борошно пшеничне – 400 р.
Для начинки:
масло вершкове – 150 г;
сир – 150 р.
Для змащення:
яйце – 1 шт.;
білий кунжут.
Приготування
Дріжджі гарненько розтираємо з цукром, додати тепле молоко і виливаємо отриману масу в відерце хлібопічки. Потім всипаємо борошно, додаємо дрібку солі і виставляємо на приладі режим «Тісто» на 15 години. В результаті у вас повинен вийти м'який, не крутий колобочек! Далі викладаємо його на стіл, поділяємо на 12 частин, скачуємо кожну кульку і потім розгортаємо в коржик, розміром приблизно з блюдце. Сир натираємо на крупній терочке, а масло заздалегідь розтоплюємо. Після цього кожну заготовку мачає в тепле масло, посипаємо сиром і викладаємо внапуск в підготовлену форму. Накриваємо рушником і залишаємо для підйому в теплому місці на 30 хвилин. Перед випічкою змащуємо верхівку яйцем і посипаємо кунжутом. Випікаємо хліб в розігрітій духовці 25 хвилин до рум'яного кольору.
Рецепт сербської хліба
Інгредієнти:
.
Приготування
Молоко злегка підігріваємо в мікрохвильовці, додаємо сіль, цукор, висипаємо сухі дріжджі і кілька ложок борошна. Ретельно все перемішуємо і ставимо опару в тепле місце хвилин на 20. Після закінчення часу, у вас повинна піднятися у суміші невелика шапочка, значить, опара готова! Після цього поступово підсипаємо решту борошна і замішуємо однорідне м'яке тісто. Далі розділяємо його відразу на 12 частин, формуємо кульки і розгортаємо їх у невеликі коржі. Розтоплюємо Маргарин заздалегідь і готуємо форму для випічки. Тепер акуратно маку кожну корж в маргарин і викладаємо їх по колу внапуск. Готове тісто залишаємо постояти хвилин на 20 і трохи піднятися. Верхівку промазуємо жовтком і присипаємо кунжутом. Відправляємо сербський хліб в духовку приблизно на 25 хвилин і випікаємо при температурі 200°С. По закінченні вказаного часу, наша випічка повністю готова. Різати такий хлібець не потрібно, так як він добре розламується на коржі.
Сербський хліб з сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для змащення:
Приготування
Дріжджі гарненько розтираємо з цукром, додати тепле молоко і виливаємо отриману масу в відерце хлібопічки. Потім всипаємо борошно, додаємо дрібку солі і виставляємо на приладі режим «Тісто» на 15 години. В результаті у вас повинен вийти м'який, не крутий колобочек! Далі викладаємо його на стіл, поділяємо на 12 частин, скачуємо кожну кульку і потім розгортаємо в коржик, розміром приблизно з блюдце. Сир натираємо на крупній терочке, а масло заздалегідь розтоплюємо. Після цього кожну заготовку мачає в тепле масло, посипаємо сиром і викладаємо внапуск в підготовлену форму. Накриваємо рушником і залишаємо для підйому в теплому місці на 30 хвилин. Перед випічкою змащуємо верхівку яйцем і посипаємо кунжутом. Випікаємо хліб в розігрітій духовці 25 хвилин до рум'яного кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з гарбузом
Страви з гарбуза завжди мають неймовірний ніжний аромат, крім того, не втрачають свою корисність. А булочки з гарбузом виходять приємного золотистого
Хліб на кефірі
Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Солодкий хліб
Солодкий ароматний хліб є відмінним доповненням до чашки свежезавареного чаю або кави за посиденьками в колі сім'ї. Пропонуємо вам кілька
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили