Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солодкий хліб

Солодкий хліб

18-01-2015, 12:06
2 389
Солодкий хліб
М'який, ароматний і солодкий хліб стане відмінним доповненням до чашки гарячої кави, свіжозавареного чаю або теплого молока. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування солодкого хліба в духовці і для хлібопічки.

Кисло-солодкий хліб


Інгредієнти:

  • сухі дріжджі - 14 м;

  • борошно - 1 кг;

  • апельсин - 1 шт.;

  • кисле молоко - 300 мл;

  • мед - 230 мл;

  • масло вершкове - 60 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • мелений кардамон - 15 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • мигдаль для прикраси.


  • Приготування
    Видавлюємо сік з апельсина і натираємо цедру. У миску просіваємо склянку борошна і змішати з сухими дріжджами і сіллю. Далі з'єднуємо в ковшике кисле молоко, вершкове масло, мед і апельсиновий сік . Ставимо суміш на плиту і розігріваємо приблизно до 40 градусів. Потім в опару додаємо всі інші інгредієнти, замішуємо однорідне тісто, викладаємо його у форму для випічки і запікаємо хліб в духовці при температурі 220 градусів 35 хвилин.

    Смажений солодкий хліб на сковороді


    Інгредієнти:

  • жовтий горох - 2 ст.;

  • вода - 30 мл;

  • пальязикай цукор - 2 ст.;

  • кардамон - 1 ч. ложка;

  • мускатний горіх - 05 ч. ложки.


  • Для тіста:

  • борошно - 2 ст.;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • куркума - 05 ч. ложки;

  • вода - 1 ст.;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один варіант, як посмажити солодкий хліб Горох заздалегідь замочуємо на 4 години у воді, а потім відварюємо до м'якості. Потім додаємо до нього пальязикай цукор і ретельно розминаємо до утворення пюре. Нагріваємо масу на слабенькому вогні, постійно помішуючи до загустіння.
    Знімаємо з плити, додаємо мускатний горіх і кардамон, перемішаємо. З отриманої суміші формуємо приблизно 20 невеликих кульок і відкладаємо вбік. Окремо з'єднуємо борошно, куркуму і рослинне масло. Поступово вливаємо воду, формуємо тест і скачуємо теж 20 кульок. Потім розгортаємо їх кола, кладемо на кожен по кульці начинки і заліплюємо краї тіста, щоб вийшли пиріжки. Далі розгортаємо їх в круглі коржики і обсмажуємо солодкий хліб з обох сторін на гарячій сковороді.

    Болгарський солодкий хліб


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 600 г;

  • цукор - 60 г;

  • сіль - щіпка;

  • кефір - 200 мл;

  • молоко - 50 мл;

  • сухі дріжджі - 1 ст. ложка;

  • маргарин - 75 г;

  • яйце - 2 шт.


  • Для змащення:

  • жовток - 2 шт.;

  • молоко - 2 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • волоські горіхи - 15 ст.;

  • цукор;

  • кориця - щіпка.


  • Для глазурі:

  • цукрова пудра - 05 склянки;

  • молоко - 3 ч. ложки;

  • ванілін.


  • Приготування
    Підігріваємо Молоко і розпускаємо в ньому дріжджі. Розтоплюємо Маргарин до рідкого стану. Тепер з'єднуємо окремо домашній кефір , яйця, цукор, сіль, додаємо дріжджі і маргарин. В одержану суміш поступово всипаємо просіяне борошно, замішуємо гладке тісто і викладаємо його в чашу хлібопічки, змащену рослинним маслом.
    Солодкий хліб
    Для приготування начинки змішуємо мед і масло, окремо змішуємо цукор, корицю і горіхи. Відразу ж робимо і глазур: молоко збиваємо міксером, додаємо цукрову пудру і ванілін.
    Піднялося тісто ділимо на 2 частини, зверху змащуємо медової сумішшю, посипаємо горіхами і покриваємо іншою частиною розкачаного шару. У центр ставимо стаканчик, розрізаємо наш пиріг на 12 сегментів і кожен акуратно закручуємо в 2 рази. Залишаємо ласощі трохи піднятися, а потім випікаємо солодкий хліб в хлібопічці 15-20 хвилин. Після охолодження, поливаємо випічку глазур'ю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Хліб на кефірі
    Хліб на кефірі
    Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,
    Гречаний хліб
    Гречаний хліб
    Домашній хліб природно смачніше і корисніше покупного. І сьогодні ми поділимося з вами досить простими, але в теж час чудовими рецептами приготування
    Хліб з родзинками
    Хліб з родзинками
    Хліб з родзинками - відмінний варіант для ранкового сніданку: можна зробити тост з джемом або канапе з маслом і рибою. Давайте розберемося, як
    Пиріжки з родзинками
    Пиріжки з родзинками
    Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю