Солодкий хліб
М'який, ароматний і солодкий хліб стане відмінним доповненням до чашки гарячої кави, свіжозавареного чаю або теплого молока. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування солодкого хліба в духовці і для хлібопічки.
Інгредієнти:
сухі дріжджі - 14 м;
борошно - 1 кг;
апельсин - 1 шт.;
кисле молоко - 300 мл;
мед - 230 мл;
масло вершкове - 60 г;
яйце - 3 шт.;
мелений кардамон - 15 ч. ложки;
сіль - щіпка;
мигдаль для прикраси.
Приготування
Видавлюємо сік з апельсина і натираємо цедру. У миску просіваємо склянку борошна і змішати з сухими дріжджами і сіллю. Далі з'єднуємо в ковшике кисле молоко, вершкове масло, мед і апельсиновий сік . Ставимо суміш на плиту і розігріваємо приблизно до 40 градусів. Потім в опару додаємо всі інші інгредієнти, замішуємо однорідне тісто, викладаємо його у форму для випічки і запікаємо хліб в духовці при температурі 220 градусів 35 хвилин.
Інгредієнти:
жовтий горох - 2 ст.;
вода - 30 мл;
пальязикай цукор - 2 ст.;
кардамон - 1 ч. ложка;
мускатний горіх - 05 ч. ложки.
Для тіста:
борошно - 2 ст.;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
куркума - 05 ч. ложки;
вода - 1 ст.;
вершкове масло.
Приготування
Пропонуємо ще один варіант, як посмажити солодкий хліб Горох заздалегідь замочуємо на 4 години у воді, а потім відварюємо до м'якості. Потім додаємо до нього пальязикай цукор і ретельно розминаємо до утворення пюре. Нагріваємо масу на слабенькому вогні, постійно помішуючи до загустіння.
Знімаємо з плити, додаємо мускатний горіх і кардамон, перемішаємо. З отриманої суміші формуємо приблизно 20 невеликих кульок і відкладаємо вбік. Окремо з'єднуємо борошно, куркуму і рослинне масло. Поступово вливаємо воду, формуємо тест і скачуємо теж 20 кульок. Потім розгортаємо їх кола, кладемо на кожен по кульці начинки і заліплюємо краї тіста, щоб вийшли пиріжки. Далі розгортаємо їх в круглі коржики і обсмажуємо солодкий хліб з обох сторін на гарячій сковороді.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 600 г;
цукор - 60 г;
сіль - щіпка;
кефір - 200 мл;
молоко - 50 мл;
сухі дріжджі - 1 ст. ложка;
маргарин - 75 г;
яйце - 2 шт.
Для змащення:
жовток - 2 шт.;
молоко - 2 ст. ложки.
Для начинки:
вершкове масло - 2 ст. ложки;
мед - 2 ст. ложки;
волоські горіхи - 15 ст.;
цукор;
кориця - щіпка.
Для глазурі:
цукрова пудра - 05 склянки;
молоко - 3 ч. ложки;
ванілін.
Приготування
Підігріваємо Молоко і розпускаємо в ньому дріжджі. Розтоплюємо Маргарин до рідкого стану. Тепер з'єднуємо окремо домашній кефір , яйця, цукор, сіль, додаємо дріжджі і маргарин. В одержану суміш поступово всипаємо просіяне борошно, замішуємо гладке тісто і викладаємо його в чашу хлібопічки, змащену рослинним маслом.
Для приготування начинки змішуємо мед і масло, окремо змішуємо цукор, корицю і горіхи. Відразу ж робимо і глазур: молоко збиваємо міксером, додаємо цукрову пудру і ванілін.
Піднялося тісто ділимо на 2 частини, зверху змащуємо медової сумішшю, посипаємо горіхами і покриваємо іншою частиною розкачаного шару. У центр ставимо стаканчик, розрізаємо наш пиріг на 12 сегментів і кожен акуратно закручуємо в 2 рази. Залишаємо ласощі трохи піднятися, а потім випікаємо солодкий хліб в хлібопічці 15-20 хвилин. Після охолодження, поливаємо випічку глазур'ю.
Кисло-солодкий хліб
Інгредієнти:
Приготування
Видавлюємо сік з апельсина і натираємо цедру. У миску просіваємо склянку борошна і змішати з сухими дріжджами і сіллю. Далі з'єднуємо в ковшике кисле молоко, вершкове масло, мед і апельсиновий сік . Ставимо суміш на плиту і розігріваємо приблизно до 40 градусів. Потім в опару додаємо всі інші інгредієнти, замішуємо однорідне тісто, викладаємо його у форму для випічки і запікаємо хліб в духовці при температурі 220 градусів 35 хвилин.
Смажений солодкий хліб на сковороді
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Пропонуємо ще один варіант, як посмажити солодкий хліб Горох заздалегідь замочуємо на 4 години у воді, а потім відварюємо до м'якості. Потім додаємо до нього пальязикай цукор і ретельно розминаємо до утворення пюре. Нагріваємо масу на слабенькому вогні, постійно помішуючи до загустіння.
Знімаємо з плити, додаємо мускатний горіх і кардамон, перемішаємо. З отриманої суміші формуємо приблизно 20 невеликих кульок і відкладаємо вбік. Окремо з'єднуємо борошно, куркуму і рослинне масло. Поступово вливаємо воду, формуємо тест і скачуємо теж 20 кульок. Потім розгортаємо їх кола, кладемо на кожен по кульці начинки і заліплюємо краї тіста, щоб вийшли пиріжки. Далі розгортаємо їх в круглі коржики і обсмажуємо солодкий хліб з обох сторін на гарячій сковороді.
Болгарський солодкий хліб
Інгредієнти:
Для тіста:
Для змащення:
Для начинки:
Для глазурі:
Приготування
Підігріваємо Молоко і розпускаємо в ньому дріжджі. Розтоплюємо Маргарин до рідкого стану. Тепер з'єднуємо окремо домашній кефір , яйця, цукор, сіль, додаємо дріжджі і маргарин. В одержану суміш поступово всипаємо просіяне борошно, замішуємо гладке тісто і викладаємо його в чашу хлібопічки, змащену рослинним маслом.
Для приготування начинки змішуємо мед і масло, окремо змішуємо цукор, корицю і горіхи. Відразу ж робимо і глазур: молоко збиваємо міксером, додаємо цукрову пудру і ванілін.
Піднялося тісто ділимо на 2 частини, зверху змащуємо медової сумішшю, посипаємо горіхами і покриваємо іншою частиною розкачаного шару. У центр ставимо стаканчик, розрізаємо наш пиріг на 12 сегментів і кожен акуратно закручуємо в 2 рази. Залишаємо ласощі трохи піднятися, а потім випікаємо солодкий хліб в хлібопічці 15-20 хвилин. Після охолодження, поливаємо випічку глазур'ю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хліб на кефірі
Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,
Гречаний хліб
Домашній хліб природно смачніше і корисніше покупного. І сьогодні ми поділимося з вами досить простими, але в теж час чудовими рецептами приготування
Хліб з родзинками
Хліб з родзинками - відмінний варіант для ранкового сніданку: можна зробити тост з джемом або канапе з маслом і рибою. Давайте розберемося, як
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю