М'який, ароматний і солодкий хліб стане відмінним доповненням до чашки гарячої кави, свіжозавареного чаю або теплого молока. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування солодкого хліба в духовці і для хлібопічки.
Кисло-солодкий хліб
Інгредієнти: сухі дріжджі - 14 м; борошно - 1 кг; апельсин - 1 шт.; кисле молоко - 300 мл; мед - 230 мл; масло вершкове - 60 г; яйце - 3 шт.; мелений кардамон - 15 ч. ложки; сіль - щіпка; мигдаль для прикраси. Приготування Видавлюємо сік з апельсина і натираємо цедру. У миску просіваємо склянку борошна і змішати з сухими дріжджами і сіллю. Далі з'єднуємо в ковшике кисле молоко, вершкове масло, мед і апельсиновий сік . Ставимо суміш на плиту і розігріваємо приблизно до 40 градусів. Потім в опару додаємо всі інші інгредієнти, замішуємо однорідне тісто, викладаємо його у форму для випічки і запікаємо хліб в духовці при температурі 220 градусів 35 хвилин.
Смажений солодкий хліб на сковороді
Інгредієнти: жовтий горох - 2 ст.; вода - 30 мл; пальязикай цукор - 2 ст.; кардамон - 1 ч. ложка; мускатний горіх - 05 ч. ложки. Для тіста:
борошно - 2 ст.; рослинне масло - 3 ст. ложки; куркума - 05 ч. ложки; вода - 1 ст.; вершкове масло. Приготування Пропонуємо ще один варіант, як посмажити солодкий хліб Горох заздалегідь замочуємо на 4 години у воді, а потім відварюємо до м'якості. Потім додаємо до нього пальязикай цукор і ретельно розминаємо до утворення пюре. Нагріваємо масу на слабенькому вогні, постійно помішуючи до загустіння.
Знімаємо з плити, додаємо мускатний горіх і кардамон, перемішаємо. З отриманої суміші формуємо приблизно 20 невеликих кульок і відкладаємо вбік. Окремо з'єднуємо борошно, куркуму і рослинне масло. Поступово вливаємо воду, формуємо тест і скачуємо теж 20 кульок. Потім розгортаємо їх кола, кладемо на кожен по кульці начинки і заліплюємо краї тіста, щоб вийшли пиріжки. Далі розгортаємо їх в круглі коржики і обсмажуємо солодкий хліб з обох сторін на гарячій сковороді.
Болгарський солодкий хліб
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 600 г; цукор - 60 г; сіль - щіпка; кефір - 200 мл; молоко - 50 мл; сухі дріжджі - 1 ст. ложка; маргарин - 75 г; яйце - 2 шт. Для змащення:
жовток - 2 шт.; молоко - 2 ст. ложки. Для начинки:
вершкове масло - 2 ст. ложки; мед - 2 ст. ложки; волоські горіхи - 15 ст.; цукор; кориця - щіпка. Для глазурі:
цукрова пудра - 05 склянки; молоко - 3 ч. ложки; ванілін. Приготування
Підігріваємо Молоко і розпускаємо в ньому дріжджі. Розтоплюємо Маргарин до рідкого стану. Тепер з'єднуємо окремо домашній кефір , яйця, цукор, сіль, додаємо дріжджі і маргарин. В одержану суміш поступово всипаємо просіяне борошно, замішуємо гладке тісто і викладаємо його в чашу хлібопічки, змащену рослинним маслом.
Для приготування начинки змішуємо мед і масло, окремо змішуємо цукор, корицю і горіхи. Відразу ж робимо і глазур: молоко збиваємо міксером, додаємо цукрову пудру і ванілін.
Піднялося тісто ділимо на 2 частини, зверху змащуємо медової сумішшю, посипаємо горіхами і покриваємо іншою частиною розкачаного шару. У центр ставимо стаканчик, розрізаємо наш пиріг на 12 сегментів і кожен акуратно закручуємо в 2 рази. Залишаємо ласощі трохи піднятися, а потім випікаємо солодкий хліб в хлібопічці 15-20 хвилин. Після охолодження, поливаємо випічку глазур'ю.