Вернуться назад Распечатать

Сербський хліб погачице

Сербський хліб погачице
Сербський хліб відрізняється від інших тим, що виходить неймовірно смачним, м'яким і ніжним. Якщо ви жодного разу не пробували його, то ми з радістю розповімо вам сьогодні, як спекти сербський хліб погачице в домашніх умовах.

Рецепт сербської хліба


Інгредієнти:

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • чорний кунжут – 10 г;

  • маргарин – 100 г;

  • молоко – 250 мл;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сіль;

  • борошно – 400 г;

  • яйце – 1 шт

  • .
    Приготування
    Молоко злегка підігріваємо в мікрохвильовці, додаємо сіль, цукор, висипаємо сухі дріжджі і кілька ложок борошна. Ретельно все перемішуємо і ставимо опару в тепле місце хвилин на 20. Після закінчення часу, у вас повинна піднятися у суміші невелика шапочка, значить, опара готова! Після цього поступово підсипаємо решту борошна і замішуємо однорідне м'яке тісто. Далі розділяємо його відразу на 12 частин, формуємо кульки і розгортаємо їх у невеликі коржі. Розтоплюємо Маргарин заздалегідь і готуємо форму для випічки. Тепер акуратно маку кожну корж в маргарин і викладаємо їх по колу внапуск. Готове тісто залишаємо постояти хвилин на 20 і трохи піднятися. Верхівку промазуємо жовтком і присипаємо кунжутом. Відправляємо сербський хліб в духовку приблизно на 25 хвилин і випікаємо при температурі 200°С. По закінченні вказаного часу, наша випічка повністю готова. Різати такий хлібець не потрібно, так як він добре розламується на коржі.

    Сербський хліб з сиром


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • молоко – 300 мл;

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • сіль – щіпка;

  • свіжі дріжджі – 15 г;

  • борошно пшеничне – 400 р.


  • Для начинки:

  • масло вершкове – 150 г;

  • сир – 150 р.


  • Для змащення:

  • яйце – 1 шт.;

  • білий кунжут.


  • Приготування
    Сербський хліб погачице

    Дріжджі гарненько розтираємо з цукром, додати тепле молоко і виливаємо отриману масу в відерце хлібопічки. Потім всипаємо борошно, додаємо дрібку солі і виставляємо на приладі режим «Тісто» на 15 години. В результаті у вас повинен вийти м'який, не крутий колобочек! Далі викладаємо його на стіл, поділяємо на 12 частин, скачуємо кожну кульку і потім розгортаємо в коржик, розміром приблизно з блюдце. Сир натираємо на крупній терочке, а масло заздалегідь розтоплюємо. Після цього кожну заготовку мачає в тепле масло, посипаємо сиром і викладаємо внапуск в підготовлену форму. Накриваємо рушником і залишаємо для підйому в теплому місці на 30 хвилин. Перед випічкою змащуємо верхівку яйцем і посипаємо кунжутом. Випікаємо хліб в розігрітій духовці 25 хвилин до рум'яного кольору.