Сербський хліб відрізняється від інших тим, що виходить неймовірно смачним, м'яким і ніжним. Якщо ви жодного разу не пробували його, то ми з радістю розповімо вам сьогодні, як спекти сербський хліб погачице в домашніх умовах.
Рецепт сербської хліба
Інгредієнти: сухі дріжджі – 10 г; чорний кунжут – 10 г; маргарин – 100 г; молоко – 250 мл; цукор – 1 ч. ложка; сіль; борошно – 400 г; яйце – 1 шт .
Приготування Молоко злегка підігріваємо в мікрохвильовці, додаємо сіль, цукор, висипаємо сухі дріжджі і кілька ложок борошна. Ретельно все перемішуємо і ставимо опару в тепле місце хвилин на 20. Після закінчення часу, у вас повинна піднятися у суміші невелика шапочка, значить, опара готова! Після цього поступово підсипаємо решту борошна і замішуємо однорідне м'яке тісто. Далі розділяємо його відразу на 12 частин, формуємо кульки і розгортаємо їх у невеликі коржі. Розтоплюємо Маргарин заздалегідь і готуємо форму для випічки. Тепер акуратно маку кожну корж в маргарин і викладаємо їх по колу внапуск. Готове тісто залишаємо постояти хвилин на 20 і трохи піднятися. Верхівку промазуємо жовтком і присипаємо кунжутом. Відправляємо сербський хліб в духовку приблизно на 25 хвилин і випікаємо при температурі 200°С. По закінченні вказаного часу, наша випічка повністю готова. Різати такий хлібець не потрібно, так як він добре розламується на коржі.
Сербський хліб з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
молоко – 300 мл; цукор – 2 ч. ложки; сіль – щіпка; свіжі дріжджі – 15 г; борошно пшеничне – 400 р. Для начинки:
масло вершкове – 150 г; сир – 150 р. Для змащення:
яйце – 1 шт.; білий кунжут. Приготування Дріжджі гарненько розтираємо з цукром, додати тепле молоко і виливаємо отриману масу в відерце хлібопічки. Потім всипаємо борошно, додаємо дрібку солі і виставляємо на приладі режим «Тісто» на 15 години. В результаті у вас повинен вийти м'який, не крутий колобочек! Далі викладаємо його на стіл, поділяємо на 12 частин, скачуємо кожну кульку і потім розгортаємо в коржик, розміром приблизно з блюдце. Сир натираємо на крупній терочке, а масло заздалегідь розтоплюємо. Після цього кожну заготовку мачає в тепле масло, посипаємо сиром і викладаємо внапуск в підготовлену форму. Накриваємо рушником і залишаємо для підйому в теплому місці на 30 хвилин. Перед випічкою змащуємо верхівку яйцем і посипаємо кунжутом. Випікаємо хліб в розігрітій духовці 25 хвилин до рум'яного кольору.