Булочки з гарбузом
Так як осіння пора багата гарбузом, можна цим скористатися і приготувати з неї безліч різних страв. Адже вона не тільки смачна, але і дуже корисна, багата вітамінами і мікроелементами. Той, хто скаже, що не любить гарбуз, просто не вміє її смачно і правильно готувати. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати пишні і м'які булочки з гарбузом.
Інгредієнти:
гарбуз – 500 г;
масло вершкове – 30 г;
цукровий пісок – 2 ст. ложки.
Для опари:
маргарин – 20 г;
окріп – 100 мл;
борошно – 1 ст. ложка;
свіжі дріжджі – 15 г;
цукровий пісок – 1 ч. ложка;
тепла кип'ячена вода – 3 ст. ложки;
сіль – щіпка.
Для тіста:
тепленьке молоко – 200 мл;
яйце – 2 шт.;
цукор – 100 г;
топлений маргарин – 100 г;
борошно.
Приготування
Гарбуз очищаємо, подрібнюємо дрібними кубиками і висипаємо в сковороду з розтопленим вершковим маслом. Потім присипаємо за смаком цукром і обсмажуємо на сильному вогні, помішуючи, поки не випарується вся волога, і гарбуз не стане схожа на цукати. Після цього пересипаємо всі тонким шаром на тарілочку і швиденько остуджуємо. Далі переходимо до приготування опари: наливаємо в миску окріп, додаємо розтоплений маргарин і підсипаємо трохи борошна. Швиденько замішуємо однорідне тісто без грудочок і даємо йому трохи подстыть. Дріжджі розводимо в невеликій кількості тепленької водички з цукром і дрібкою солі. Потім з'єднуємо заварені тісто з дріжджами, поступово всипаємо борошно і замішуємо негусте тісто. Накриваємо його плівкою і даємо підійти, а потім знову перемішуємо і знову даємо піднятися. Цим часом готуємо тісто: з'єднуємо в чаші тепленьке молоко, розбиваємо яйця, кладемо гарбуз, топлений маргарин, всипаємо цукор і все перемішуємо. Далі виливаємо підійшла опару, всипаємо борошно і замішуємо мягенькое тісто, не прилипающее до рук. Викладаємо його в миску, накриваємо плівкою і даємо йому підійти. Тепер поділяємо тісто на шматки, катаємо товсту ковбаску і розрізаємо її на однакові частини. З кожного шматочка катаємо руками кругленькі булочки, викладаємо на деко, змащуємо збитим яєчком і випікаємо м'які булочки з гарбузом в гарячій духовці до готовності.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 45 ст.;
дріжджі – 2 ч. ложки;
цукор – 50 г;
яйце – 2 шт.;
гарбузове пюре – 450 г;
масло рослинне – 4 ст. ложки.
Для начинки:
коричневий цукор – 100 г;
суміш кориці, мускатного горіха, гвоздики й імбиру;
топлене масло – 1 ст. ложка.
Для глазурі:
вершковий сир – 30 г;
цукрова пудра – 1 ст.;
молоко – 2 ст. ложки;
ванілін – за смаком.
Приготування
У великій мисці змішуємо борошно з дріжджами, всипаємо цукор і сіль. В глибокому мірному стаканчику збиваємо яйця, додаємо гарбузове пюре і масло. В середині борошняної суміші робимо поглиблення і вливаємо яєчну масу. Замішуємо тісто, викладаємо його на робочу поверхню і розминаємо близько 10 хвилин. Після цього накриваємо тісто і залишаємо підніматися в теплому місці. Цим часом у маленькій мисці змішуємо інгредієнти для начинки. Форму для випічки промазуємо маслом, викладаємо тісто і розгортаємо його качалкою в прямокутник. Потім рівномірно викладаємо начинку, звертаємо в рулетик і розрізаємо його на 12 рівних частин. Викладаємо булочки зрізом вгору, накриваємо плівкою і ставимо в тепло, щоб тісто збільшилося в об'ємі вдвічі. Прогріваємо Духовку до 175°С і випікаємо булочки до золотистого кольору, 25 - 30 хвилин. Цим часом збиваємо вершковий сир з цукровою пудрою, вливаємо тепле молоко і кидаємо ванілін. Готову випічку поливаємо приготовленої глазур'ю і подаємо гарбузове булочки до чаю.
Дріжджові булочки з гарбузом
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Приготування
Гарбуз очищаємо, подрібнюємо дрібними кубиками і висипаємо в сковороду з розтопленим вершковим маслом. Потім присипаємо за смаком цукром і обсмажуємо на сильному вогні, помішуючи, поки не випарується вся волога, і гарбуз не стане схожа на цукати. Після цього пересипаємо всі тонким шаром на тарілочку і швиденько остуджуємо. Далі переходимо до приготування опари: наливаємо в миску окріп, додаємо розтоплений маргарин і підсипаємо трохи борошна. Швиденько замішуємо однорідне тісто без грудочок і даємо йому трохи подстыть. Дріжджі розводимо в невеликій кількості тепленької водички з цукром і дрібкою солі. Потім з'єднуємо заварені тісто з дріжджами, поступово всипаємо борошно і замішуємо негусте тісто. Накриваємо його плівкою і даємо підійти, а потім знову перемішуємо і знову даємо піднятися. Цим часом готуємо тісто: з'єднуємо в чаші тепленьке молоко, розбиваємо яйця, кладемо гарбуз, топлений маргарин, всипаємо цукор і все перемішуємо. Далі виливаємо підійшла опару, всипаємо борошно і замішуємо мягенькое тісто, не прилипающее до рук. Викладаємо його в миску, накриваємо плівкою і даємо йому підійти. Тепер поділяємо тісто на шматки, катаємо товсту ковбаску і розрізаємо її на однакові частини. З кожного шматочка катаємо руками кругленькі булочки, викладаємо на деко, змащуємо збитим яєчком і випікаємо м'які булочки з гарбузом в гарячій духовці до готовності.
Рецепт булочок з гарбуза
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для глазурі:
Приготування
У великій мисці змішуємо борошно з дріжджами, всипаємо цукор і сіль. В глибокому мірному стаканчику збиваємо яйця, додаємо гарбузове пюре і масло. В середині борошняної суміші робимо поглиблення і вливаємо яєчну масу. Замішуємо тісто, викладаємо його на робочу поверхню і розминаємо близько 10 хвилин. Після цього накриваємо тісто і залишаємо підніматися в теплому місці. Цим часом у маленькій мисці змішуємо інгредієнти для начинки. Форму для випічки промазуємо маслом, викладаємо тісто і розгортаємо його качалкою в прямокутник. Потім рівномірно викладаємо начинку, звертаємо в рулетик і розрізаємо його на 12 рівних частин. Викладаємо булочки зрізом вгору, накриваємо плівкою і ставимо в тепло, щоб тісто збільшилося в об'ємі вдвічі. Прогріваємо Духовку до 175°С і випікаємо булочки до золотистого кольору, 25 - 30 хвилин. Цим часом збиваємо вершковий сир з цукровою пудрою, вливаємо тепле молоко і кидаємо ванілін. Готову випічку поливаємо приготовленої глазур'ю і подаємо гарбузове булочки до чаю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Часникові булочки
Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Булочки в мультиварці
В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,
Булочки на молоці
Булочки - смачна випічка, яку обожнюють багато. Їх готують з родзинками, корицею, ягодами, шоколадом. А щоб вони вийшли повітряними, давайте сьогодні
Рогалики з вишнею
Рогалики з вишнею - чудове ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Таку смачну випічку можна подати до вечірнього чаю в колі сім'ї. Пропонуємо вашій