Так як осіння пора багата гарбузом, можна цим скористатися і приготувати з неї безліч різних страв. Адже вона не тільки смачна, але і дуже корисна, багата вітамінами і мікроелементами. Той, хто скаже, що не любить гарбуз, просто не вміє її смачно і правильно готувати. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати пишні і м'які булочки з гарбузом.
Дріжджові булочки з гарбузом
Інгредієнти: гарбуз – 500 г; масло вершкове – 30 г; цукровий пісок – 2 ст. ложки. Для опари:
маргарин – 20 г; окріп – 100 мл; борошно – 1 ст. ложка; свіжі дріжджі – 15 г; цукровий пісок – 1 ч. ложка; тепла кип'ячена вода – 3 ст. ложки; сіль – щіпка. Для тіста:
тепленьке молоко – 200 мл; яйце – 2 шт.; цукор – 100 г; топлений маргарин – 100 г; борошно. Приготування Гарбуз очищаємо, подрібнюємо дрібними кубиками і висипаємо в сковороду з розтопленим вершковим маслом. Потім присипаємо за смаком цукром і обсмажуємо на сильному вогні, помішуючи, поки не випарується вся волога, і гарбуз не стане схожа на цукати. Після цього пересипаємо всі тонким шаром на тарілочку і швиденько остуджуємо. Далі переходимо до приготування опари: наливаємо в миску окріп, додаємо розтоплений маргарин і підсипаємо трохи борошна. Швиденько замішуємо однорідне тісто без грудочок і даємо йому трохи подстыть. Дріжджі розводимо в невеликій кількості тепленької водички з цукром і дрібкою солі. Потім з'єднуємо заварені тісто з дріжджами, поступово всипаємо борошно і замішуємо негусте тісто. Накриваємо його плівкою і даємо підійти, а потім знову перемішуємо і знову даємо піднятися. Цим часом готуємо тісто: з'єднуємо в чаші тепленьке молоко, розбиваємо яйця, кладемо гарбуз, топлений маргарин, всипаємо цукор і все перемішуємо. Далі виливаємо підійшла опару, всипаємо борошно і замішуємо мягенькое тісто, не прилипающее до рук. Викладаємо його в миску, накриваємо плівкою і даємо йому підійти. Тепер поділяємо тісто на шматки, катаємо товсту ковбаску і розрізаємо її на однакові частини. З кожного шматочка катаємо руками кругленькі булочки, викладаємо на деко, змащуємо збитим яєчком і випікаємо м'які булочки з гарбузом в гарячій духовці до готовності.
Рецепт булочок з гарбуза
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 45 ст.; дріжджі – 2 ч. ложки; цукор – 50 г; яйце – 2 шт.; гарбузове пюре – 450 г; масло рослинне – 4 ст. ложки. Для начинки:
коричневий цукор – 100 г; суміш кориці, мускатного горіха, гвоздики й імбиру; топлене масло – 1 ст. ложка. Для глазурі:
вершковий сир – 30 г; цукрова пудра – 1 ст.; молоко – 2 ст. ложки; ванілін – за смаком. Приготування У великій мисці змішуємо борошно з дріжджами, всипаємо цукор і сіль. В глибокому мірному стаканчику збиваємо яйця, додаємо гарбузове пюре і масло. В середині борошняної суміші робимо поглиблення і вливаємо яєчну масу. Замішуємо тісто, викладаємо його на робочу поверхню і розминаємо близько 10 хвилин. Після цього накриваємо тісто і залишаємо підніматися в

теплому місці. Цим часом у маленькій мисці змішуємо інгредієнти для начинки. Форму для випічки промазуємо маслом, викладаємо тісто і розгортаємо його качалкою в прямокутник. Потім рівномірно викладаємо начинку, звертаємо в рулетик і розрізаємо його на 12 рівних частин. Викладаємо булочки зрізом вгору, накриваємо плівкою і ставимо в тепло, щоб тісто збільшилося в об'ємі вдвічі. Прогріваємо Духовку до 175°С і випікаємо булочки до золотистого кольору, 25 - 30 хвилин. Цим часом збиваємо вершковий сир з цукровою пудрою, вливаємо тепле молоко і кидаємо ванілін. Готову випічку поливаємо приготовленої глазур'ю і подаємо гарбузове булочки до чаю.