Завитки з маком – відмінна випічка, яка нікого не залишить байдужим! Булочки виходять чудово м'якими, смачними і пишними, а мак надає їм оригінальність.
Завитки з маком і сухофруктами
Інгредієнти: Для тіста:
сухі дріжджі – 15 ч. ложки; борошно – 450 г; сіль – щіпка; цукор – 2 ст. ложки; масло вершкове – 40 г; молоко – 1 ст. Для начинки:
борошно – 100 г; цукор – 150 г; сухофрукти – 200 г; молоко – 100 мл Приготування Для початку давайте приготуємо тісто для булочок. Для цього можна скористатися хлібопічкою: завантажуємо в відерце всі інгредієнти, виставляємо на дисплеї режим «Тісто» і чекаємо близько 2 годин. Не втрачаючи часу дарма, зробимо поки начинку. Мак з'єднуємо з цукром, вливаємо молоко і варимо на середньому вогні, помішуючи, до загустіння. Сухофрукти промиваємо і замочуємо на деякий час у теплій воді, а потім нарізаємо великими шматочками і з'єднуємо з маком. Готове тісто викладаємо на стіл, присипаний борошном, і поділяємо на 4 частини. Потім кожну розгортаємо в прямокутний пласт, рівномірно розподіляємо начинку і закручуємо туго в рулети. Далі перекладаємо заготовки на деко і залишаємо постояти хвилин на 30. Після цього відправляємо їх на 45 хвилин в прогріту духовку, попередньо промазав булки жовтком. Готову завитушку акуратно перекладаємо на блюдо, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками.
Завитки з сирного тіста з маком
Інгредієнти: Для начинки:
молоко – 400 мл; мелений мак – 150 г; ванільний пудинг – 1 шт.; цукор – 3 ст. ложки; кориця мелена – 1 ч. ложка. Для тіста:
сир – 150 г; молоко – 6 ст. ложок; цукор – 75 г; розпушувач – 1 ч. ложка; борошно – 320 г; лимонна цедра – за смаком; масло рослинне – 6 ст. ложок. Приготування Мак висипаємо в миску, заливаємо склянкою молока і проварюємо на слабенькому вогні протягом 3 хвилин. Порошок пудингу розводимо рештою молоком і, помішуючи, вводимо в макову суміш. Далі додаємо за смаком цукор, кидаємо мелену корицю і варимо рівне хвилинку, щоб суміш загусла. Після цього залишаємо остигати, а самі переходимо до приготування тіста. З'єднуємо всі інгредієнти в каструлі, замішуємо однорідне тісто і ставимо на годину в холодне місце. Потім розкачуємо його в квадратний пласт, розподіляємо начинку і звертаємо в рулет. Змащуємо його збитим білком, нарізаємо шматочками і випікаємо в духовці хвилин 30.