Вернуться назад Распечатать

Завитки з маком

Завитки з маком
Завитки з маком – відмінна випічка, яка нікого не залишить байдужим! Булочки виходять чудово м'якими, смачними і пишними, а мак надає їм оригінальність.

Завитки з маком і сухофруктами


Інгредієнти:
Для тіста:

  • сухі дріжджі – 15 ч. ложки;

  • борошно – 450 г;

  • сіль – щіпка;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • масло вершкове – 40 г;

  • молоко – 1 ст.


  • Для начинки:

  • борошно – 100 г;

  • цукор – 150 г;

  • сухофрукти – 200 г;

  • молоко – 100 мл


  • Приготування
    Для початку давайте приготуємо тісто для булочок. Для цього можна скористатися хлібопічкою: завантажуємо в відерце всі інгредієнти, виставляємо на дисплеї режим «Тісто» і чекаємо близько 2 годин. Не втрачаючи часу дарма, зробимо поки начинку. Мак з'єднуємо з цукром, вливаємо молоко і варимо на середньому вогні, помішуючи, до загустіння. Сухофрукти промиваємо і замочуємо на деякий час у теплій воді, а потім нарізаємо великими шматочками і з'єднуємо з маком. Готове тісто викладаємо на стіл, присипаний борошном, і поділяємо на 4 частини. Потім кожну розгортаємо в прямокутний пласт, рівномірно розподіляємо начинку і закручуємо туго в рулети. Далі перекладаємо заготовки на деко і залишаємо постояти хвилин на 30. Після цього відправляємо їх на 45 хвилин в прогріту духовку, попередньо промазав булки жовтком. Готову завитушку акуратно перекладаємо на блюдо, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками.

    Завитки з сирного тіста з маком


    Інгредієнти:
    Для начинки:

  • молоко – 400 мл;

  • мелений мак – 150 г;

  • ванільний пудинг – 1 шт.;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • кориця мелена – 1 ч. ложка.


  • Для тіста:

  • сир – 150 г;

  • молоко – 6 ст. ложок;

  • цукор – 75 г;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • борошно – 320 г;
  • Завитки з маком

  • лимонна цедра – за смаком;

  • масло рослинне – 6 ст. ложок.


  • Приготування
    Мак висипаємо в миску, заливаємо склянкою молока і проварюємо на слабенькому вогні протягом 3 хвилин. Порошок пудингу розводимо рештою молоком і, помішуючи, вводимо в макову суміш. Далі додаємо за смаком цукор, кидаємо мелену корицю і варимо рівне хвилинку, щоб суміш загусла. Після цього залишаємо остигати, а самі переходимо до приготування тіста. З'єднуємо всі інгредієнти в каструлі, замішуємо однорідне тісто і ставимо на годину в холодне місце. Потім розкачуємо його в квадратний пласт, розподіляємо начинку і звертаємо в рулет. Змащуємо його збитим білком, нарізаємо шматочками і випікаємо в духовці хвилин 30.