Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з маком

Пиріжки з маком

21-09-2016, 15:26
1 166
Пиріжки з маком
Пропонуємо вам простий рецепт приготування домашніх пиріжків з маком. Вони буквально тануть у роті і виходять неймовірно ніжними і повітряними. Така випічка прекрасно підійде до чаювання в колі ваших домочадців або гостей.

Пиріжки з маком з дріжджового тіста


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 485 г;

  • молоко – 195 мл;

  • яйце куряче – 155 г;

  • кухонна сіль – 5 р;

  • цукор білий – 45 г;

  • масло вершкове – 65 г;

  • дріжджі сухі – 5 г;


  • Для начинки:

  • мак – 155 г;

  • цукор білий – 55 г;

  • мед рідкий – 85 мл


  • Приготування
    Висипаємо В миску просіяне борошно, сухі дріжджі і кидаємо дрібку солі. Потім вливаємо тепле молоко, розтоплене масло, додаємо цукор і ретельно все перемішуємо. Далі розбиваємо в отриману масу 2 яйця і замішуємо руками м'яке тісто.
    Для начинки мак промиваємо, кидаємо в каструлю з холодною водою і встановлюємо на плиту. Доводимо вміст до закипання і проварюємо хвилин 10 а потім відкидаємо на сито з дрібними отворами. Після цього макову кашку розминаємо, додаючи за смаком цукор і мед.
    Піднялося тісто розділяємо на однакові шматки і розгортаємо їх на столі в коржики. У середину кожної заготовки викладаємо начинку і защипуємо краю. Деко промазуємо маслом, викладаємо пиріжки з маком, змащуємо їх зверху яйцем і випікаємо 20 хвилин в духовці.

    Пиріжки з маком з листкового тіста


    Інгредієнти:

  • дріжджове листкове тісто – 505 г;

  • яйце – 45 г;

  • мак – 195 г;

  • цукор – за смаком;

  • борошно;

  • вода – 45 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати пиріжки, готуємо начинку: мак викладаємо в миску, заливаємо водою і доводимо до закипання. Проварюємо його 5 хвилин, а потім знімаємо з плити, накриваємо кришкою і наполягаємо. Далі відкидаємо мак на сито, струшуємо, а потім перекладаємо в пиалку і засипаємо цукром. Ретельно все
    Пиріжки з маком
    перемішуємо і розминаємо блендером до однорідного стану.
    Готове листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки, підтале розгортаємо в пласт. У ковшичке кип'ятимо воду, кидаємо кілька чайних ложок цукру і перемішуємо до повного розчинення кристалів. Змащуємо солодким сиропом тісто і зверху викладаємо рівномірним шаром макову начинку. Згортаємо рулетом, розрізаємо гострим ножем на невеликі шматочки, викладаємо пиріжки з маком на деко і відправляємо в духовку, змастивши вироби вбитих яйцем. Випікаємо заготовки 35 хвилин до рум'яного стану при температурі 185 градусів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Булочки з маком з дріжджового тіста
    Булочки з маком з дріжджового тіста
    Булочки з маком - незрівнянний варіант домашнього ласощі, який зачарує кожного, навіть того, хто не особливо жалує подібні десерти. Далі опишемо, як
    Тісто для рулету з маком
    Тісто для рулету з маком
    Рулет з маком - завжди смачний і дуже ефектний варіант домашньої випічки. У статті розповімо, як підібрати ідеальну основу для такого роду ласощі.
    Рулет з маком з листкового тіста
    Рулет з маком з листкового тіста
    Сьогодні зовсім не складно приготувати оригінальне блюдо, не витративши на це багато часу і грошей. Більшість продуктів доступні в будь-якому
    Пиріжки з чорницею
    Пиріжки з чорницею
    Пиріжки з чорницею виходять дивно ароматними та смачними! Не кажучи вже про те, що чорниця дуже корисна для здоров'я. Якщо у вас є трохи чорниці і
    Завитки з маком
    Завитки з маком
    Хто ж може встояти перед аромат свіжоспечених булочок, та ще й з маком! М'які, пишні булочки, які практично таять у роті, відмінно підійдуть до
    Пиріжки з родзинками
    Пиріжки з родзинками
    Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам