Рулет з маком з листкового тіста
Пропонуємо вам декілька простих, але незамінних рецептів приготування рулету з маком з магазинного листкового тіста . Випічка виходить неймовірно смачною, запашною і прекрасно підійде до щоденного чаювання.
Інгредієнти:
листкове дріжджове тісто – 600 г;
яйце – 1 шт.;
цукор – 1 ст.;
мак – 1 ст.;
вода фільтрована– 05 ст.
Приготування
Мак попередньо промиваємо і викладаємо в глибоку мисочку. Потім заливаємо фільтрованою водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Проварюємо 5 хвилин, а потім знімаємо посуд у плити, накриваємо зверху кришкою і наполягаємо 13 хвилин. Після цього викидаємо його в ситечко і залишаємо стікати. Далі знову викладаємо його в миску, засипаємо цукром і перемішуємо. Тепер перекручуємо кілька разів через м'ясорубку і переходимо до формування рулету. Для цього тісто заздалегідь розморожуємо і розгортаємо в тоненький пласт. В окремій ємності кип'ятимо свіжу воду, додаємо в неї кілька ложок цукру і чекаємо, поки він повністю розчиниться. Гарячим солодким сиропом змащуємо тісто і зверху щільним шаром викладаємо рівномірно макову начинку. Потім звертаємо тісто в тугий рулет і нарізаємо його невеликими шматочками. Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до температури до 210 градусів. Деко скроплюємо водою і викладаємо на неї наші булочки. Яйце збиваємо виделкою і промазуємо кожну заготовку. Відправляємо деко в духовку і випікаємо рулети з маком з готового листкового тіста 30 хвилин до зарум'янювання.
Інгредієнти:
молоко – 100 мл;
пудра цукрова, дрібна – 1 ч. ложка;
масло м'яке вершкове – 60 г;
цукор – 100 г;
мак– 150 г;
тісто листкове бездріжджове – 1 кг.
Приготування
Листкове тісто заздалегідь розморожуємо, а цим часом робимо начинку для рулету. У невеликій сотейник наливаємо молоко і кидаємо шматочок вершкового масла . Ставимо посуд на мінімальний вогонь, всипаємо цукор і проварюємо на повільному вогні. Мак подрібнюємо у блендері, додаємо в гаряче молоко і ретельно перемішуємо. Тушкуємо на плиті хвилин 10 до однорідного стану. Стіл припорашиваем борошном, викладаємо тісто, розгортаємо його, розподіляємо начинку і формуємо щільний рулет. Деко застеляємо пергаментом, промазуємо вершковим маслом і викладаємо нашу заготовку. Відправляємо в духовку на 23 хвилини. Готовий рулетик остуджуємо і ріжемо на шматочки.
Рулет з маком з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Мак попередньо промиваємо і викладаємо в глибоку мисочку. Потім заливаємо фільтрованою водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Проварюємо 5 хвилин, а потім знімаємо посуд у плити, накриваємо зверху кришкою і наполягаємо 13 хвилин. Після цього викидаємо його в ситечко і залишаємо стікати. Далі знову викладаємо його в миску, засипаємо цукром і перемішуємо. Тепер перекручуємо кілька разів через м'ясорубку і переходимо до формування рулету. Для цього тісто заздалегідь розморожуємо і розгортаємо в тоненький пласт. В окремій ємності кип'ятимо свіжу воду, додаємо в неї кілька ложок цукру і чекаємо, поки він повністю розчиниться. Гарячим солодким сиропом змащуємо тісто і зверху щільним шаром викладаємо рівномірно макову начинку. Потім звертаємо тісто в тугий рулет і нарізаємо його невеликими шматочками. Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до температури до 210 градусів. Деко скроплюємо водою і викладаємо на неї наші булочки. Яйце збиваємо виделкою і промазуємо кожну заготовку. Відправляємо деко в духовку і випікаємо рулети з маком з готового листкового тіста 30 хвилин до зарум'янювання.
Рулет з маком з листкового бездріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Листкове тісто заздалегідь розморожуємо, а цим часом робимо начинку для рулету. У невеликій сотейник наливаємо молоко і кидаємо шматочок вершкового масла . Ставимо посуд на мінімальний вогонь, всипаємо цукор і проварюємо на повільному вогні. Мак подрібнюємо у блендері, додаємо в гаряче молоко і ретельно перемішуємо. Тушкуємо на плиті хвилин 10 до однорідного стану. Стіл припорашиваем борошном, викладаємо тісто, розгортаємо його, розподіляємо начинку і формуємо щільний рулет. Деко застеляємо пергаментом, промазуємо вершковим маслом і викладаємо нашу заготовку. Відправляємо в духовку на 23 хвилини. Готовий рулетик остуджуємо і ріжемо на шматочки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулет з полуницею
Рулет з полуницею може стати традиційним солодким блюдом, який ви будете готувати на свято або в звичайний день, коли хочеться просто порадувати
Рулет з листкового тіста з начинкою
Якщо вам захотілося чогось смачненького на вихідних, а особливо заморочуватися ніколи або просто сил немає на складні кулінарні хитрощі, можна спекти
Завитки з маком
Хто ж може встояти перед аромат свіжоспечених булочок, та ще й з маком! М'які, пишні булочки, які практично таять у роті, відмінно підійдуть до
Булочки з листкового тіста
Випічка з листкового тіста хороша тим, що з готового тіста можна швидко і з мінімумом зусиль приготувати смачні булочки до чаю. Начинку для таких
Рулет з маком - рецепт
Відтепер немає потреби купувати сухі макові рулети з невеликою кількістю начинки, адже ми навчимо вас готувати саме даний макове ласощі самостійно, і
Рулет з листкового тіста
Рулет з листкового тіста - відмінний і швидкий варіант випічки, який врятує вас в будь-якій ситуації. Його можна приготувати з будь-якою начинкою: