Пропонуємо вам простий рецепт приготування домашніх пиріжків з маком. Вони буквально тануть у роті і виходять неймовірно ніжними і повітряними. Така випічка прекрасно підійде до чаювання в колі ваших домочадців або гостей.
Пиріжки з маком з дріжджового тіста
Інгредієнти: борошно пшеничне – 485 г; молоко – 195 мл; яйце куряче – 155 г; кухонна сіль – 5 р; цукор білий – 45 г; масло вершкове – 65 г; дріжджі сухі – 5 г; Для начинки:
мак – 155 г; цукор білий – 55 г; мед рідкий – 85 мл Приготування Висипаємо В миску просіяне борошно, сухі дріжджі і кидаємо дрібку солі. Потім вливаємо тепле молоко, розтоплене масло, додаємо цукор і ретельно все перемішуємо. Далі розбиваємо в отриману масу 2 яйця і замішуємо руками м'яке тісто.
Для начинки мак промиваємо, кидаємо в каструлю з холодною водою і встановлюємо на плиту. Доводимо вміст до закипання і проварюємо хвилин 10 а потім відкидаємо на сито з дрібними отворами. Після цього макову кашку розминаємо, додаючи за смаком цукор і мед.
Піднялося тісто розділяємо на однакові шматки і розгортаємо їх на столі в коржики. У середину кожної заготовки викладаємо начинку і защипуємо краю. Деко промазуємо маслом, викладаємо пиріжки з маком, змащуємо їх зверху яйцем і випікаємо 20 хвилин в духовці.
Пиріжки з маком з листкового тіста
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто – 505 г; яйце – 45 г; мак – 195 г; цукор – за смаком; борошно; вода – 45 мл Приготування Перед тим, як приготувати пиріжки, готуємо начинку: мак викладаємо в миску, заливаємо водою і доводимо до закипання. Проварюємо його 5 хвилин, а потім знімаємо з плити, накриваємо кришкою і наполягаємо. Далі відкидаємо мак на сито, струшуємо, а потім перекладаємо в пиалку і засипаємо цукром. Ретельно все
перемішуємо і розминаємо блендером до однорідного стану.
Готове листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки, підтале розгортаємо в пласт. У ковшичке кип'ятимо воду, кидаємо кілька чайних ложок цукру і перемішуємо до повного розчинення кристалів. Змащуємо солодким сиропом тісто і зверху викладаємо рівномірним шаром макову начинку. Згортаємо рулетом, розрізаємо гострим ножем на невеликі шматочки, викладаємо пиріжки з маком на деко і відправляємо в духовку, змастивши вироби вбитих яйцем. Випікаємо заготовки 35 хвилин до рум'яного стану при температурі 185 градусів.