» » Тісто для рулету з маком

Тісто для рулету з маком

Тісто для рулету з маком
Маковий рулет – чудова випічка, здатна підкорити будь-якого і зібрати за одним столом всіх домочадців. Про те, як смачно приготувати тісто для рулету з маком і піде мова в нашій статті.

Дріжджове тісто для рулету з маком


Інгредієнти:

  • молоко – 110 мл;

  • борошно – 245 г;

  • масло вершкове – 55 г;

  • цукор білий – 35 г;

  • дріжджі сухі – 10 г;

  • яйце – 45 р.


  • Приготування
    Тісто для рулету з маком будемо замішувати в хлібопічці. На дно посуду виливаємо молоко, розбиваємо яйце, додаємо розтоплене масло, додаємо борошно, дріжджі і цукор. Виставляємо прилад на самий швидкий цикл і чекаємо 45 хвилин. Якщо хлібопічки у вас немає, то можете замісити здобне тісто для рулету з маком вручну.

    Рецепт бездріжджового тіста для рулету з маком


    Інгредієнти:

  • цукор – 55 г;

  • борошно – 305 м;

  • сир – 155 г;

  • молоко – 105 мл;

  • яблучний оцет – 5 мл;

  • сода – щіпка.


  • Приготування
    Просіваємо борошно добре, кидаємо соду, погашену в оцті, вливаємо розтоплене масло і тепле молоко. Слідом вводимо цукор, викладаємо сир і замішуємо еластичне тісто для рулету з маком. Розкачуємо його тонким шаром, у центрі розкладаємо начинку і звертаємо в трубочку.

    Сирне тісто для рулету з маком


    Інгредієнти:

  • борошно — 505 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • цукор – 110 г;

  • ванілін;

  • знежирений сир – 305 м;

  • масло вершкове – 120 г;

  • яйце – 95 р.


  • Приготування
    В окрему мисочку высеиваем борошно, додаємо розпушувач і цукор. Додаємо розм'якшене масло, знежирений сир і розбиваємо сирі яйця. Замішуємо чистими руками м'яке тісто і розгортаємо його в пласт. По всій поверхні рівномірно розмазуємо макову начинку і звертаємо до центру з обох сторін.

    Тісто на кефірі для рулету з маком


    Інгредієнти:

  • борошно – 955 г;

  • кефір 305 мл;

  • дріжджі – 10 г;

  • молоко 105 мл;

  • цукор – 115 г;

  • ванілін;

  • яйце – 2 шт.;

  • масло вершкове – 105 р.


  • Приготування
    Тісто для рулету з маком

    Молоко трохи нагріваємо, додаємо сухі дріжджі, додаємо ложку цукру і трохи борошна. Гарненько все перемішуємо і залишаємо опару підходити на 20 хвилин.
    У зручній посуді розтоплюємо масло, розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванілін, вливаємо кефір і злегка збиваємо. Акуратно вводимо в здобу підійшла опару і всипаємо борошно. Замішуємо чистими руками м'яке тісто, викладаємо його у промаслений миску і залишаємо на 1 годину. Далі гарненько обминаємо, накриваємо рушником і засікаємо ще 40 хвилин. Тепер розкачуємо тісто в рівний пласт, викладаємо начинку і формуємо акуратний рулет.
    Додав: admin | 22-09-2016, 13:51
    Переглядів: 368