Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » «Бабусина серветка» з маком – рецепт

«Бабусина серветка» з маком – рецепт

21-09-2016, 15:35
2 387
«Бабусина серветка» з маком – рецепт
Свою оригінальну назву цей пиріг отримав на честь не менш оригінального зовнішнього вигляду. Після простих маніпуляцій, звичайний рулет з маком перетворюється в ажурне подобу цієї бабусиної серветки.
Незважаючи на зовнішню складність, втілити в життя рецепт «Бабусиної серветки» з маком неймовірно просто і наш покроковий майстер-клас доведе вам це.

Рецепт пирога-рулету «Бабусина серветка» з маком


Якщо вам доводилося піч дріжджові пироги раніше, то і з цією незвичайною варіацією ви впораєтеся без проблем.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 520 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • дріжджі свіжі - 25 г;

  • молоко - 235 мл;

  • цукор - 55 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • рослинне масло - 55 мл


  • Для начинки:

  • мак - 1 ст.;

  • молоко;

  • цукор - 55 р.


  • Приготування
    Перший етап включає в себе замішування простого тесту. Схема стандартна: у теплому молоці зі щіпкою цукру розводять дріжджі, залишають до спінювання, а потім додають розчин до борошні разом з яйцем і розтопленим маслом. Після замішування тіста його залишають на расстойку до подвоєння в розмірах, а тим часом беруться за макову начинку. Ви можете придбати вже готову начинку практично в будь-якому супермаркеті, а можете проварити мак, заливши його водою приблизно на сантиметр і підсолодивши за смаком. Коли зерна розбухнуть, зайву рідину зливають і охолоджують начинку.
    Тепер приступаємо до формування рулети з маком «Бабусина серветка». Розкачати тісто в прямокутник полусантиметровой товщини, змастіть його поверхню рослинним маслом і присипте залишилися після замісу цукром.
    «Бабусина серветка» з маком – рецепт


    Розподіляємо макову начинку як можна більш рівномірно.
    «Бабусина серветка» з маком – рецепт


    Далі звертаємо пласт тіста в рулет і подравниванием краю з обох сторін. Надлишки тесту не викидаємо. Отриманий рулет скріплюємо в кільце і надрізаємо ножицями приблизно на 2/3 ширини, а розрізані сегменти розкладаємо по обидва боки по черзі.
    «Бабусина серветка» з маком – рецепт


    Зрізані шматочки тіста поміщаємо гладкою стороною в самий центр кільця, щоб заповнити порожнину. Готовий пиріг «Бабусина серветка» з маком повинен постояти ще близько 20 хвилин перед випічкою, щоб знову піднятися. Випікають здобу на змащеному аркуші пергаменту.
    «Бабусина серветка» з маком – рецепт


    Перед розміщенням в духовій шафі поверхню покривають збитим яйцем. Випікання займе близько 40 хвилин (або до вираженого золотистого відтінку) при 180 градусах. Перед зняттям проби пиріг повинен охолонути до теплого.
    «Бабусина серветка» з маком – рецепт
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто для рулету з маком
    Тісто для рулету з маком
    Рулет з маком - завжди смачний і дуже ефектний варіант домашньої випічки. У статті розповімо, як підібрати ідеальну основу для такого роду ласощі.
    Як спекти шарлотку з яблуками?
    Як спекти шарлотку з яблуками?
    Всі господині люблять готувати шарлотку. Така випічка завжди виходить вдалою і неодмінно смачною, а склад інгредієнтів зовсім мінімальний, що теж
    Пиріжки з маком
    Пиріжки з маком
    Поласувати домашньою випічкою не так клопітно, як може спершу здатися. Далі запропонуємо рецепти незвичайних пиріжків на основі найпростішої, а в
    Рулет з маком з листкового тіста
    Рулет з маком з листкового тіста
    Сьогодні зовсім не складно приготувати оригінальне блюдо, не витративши на це багато часу і грошей. Більшість продуктів доступні в будь-якому
    Пиріг «Хризантема»
    Пиріг «Хризантема»
    Пиріг «Хризантема» - це не просто смачна і ароматна випічка, а результат справжньої творчості. Звичайно, щоб отримати гідний результат доведеться
    Рулет з маком - рецепт
    Рулет з маком - рецепт
    Відтепер немає потреби купувати сухі макові рулети з невеликою кількістю начинки, адже ми навчимо вас готувати саме даний макове ласощі самостійно, і