«Бабусина серветка» з маком – рецепт
Свою оригінальну назву цей пиріг отримав на честь не менш оригінального зовнішнього вигляду. Після простих маніпуляцій, звичайний рулет з маком перетворюється в ажурне подобу цієї бабусиної серветки.
Незважаючи на зовнішню складність, втілити в життя рецепт «Бабусиної серветки» з маком неймовірно просто і наш покроковий майстер-клас доведе вам це.
Якщо вам доводилося піч дріжджові пироги раніше, то і з цією незвичайною варіацією ви впораєтеся без проблем.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 520 г;
яйце - 1 шт.;
дріжджі свіжі - 25 г;
молоко - 235 мл;
цукор - 55 г;
вершкове масло - 25 г;
рослинне масло - 55 мл
Для начинки:
мак - 1 ст.;
молоко;
цукор - 55 р.
Приготування
Перший етап включає в себе замішування простого тесту. Схема стандартна: у теплому молоці зі щіпкою цукру розводять дріжджі, залишають до спінювання, а потім додають розчин до борошні разом з яйцем і розтопленим маслом. Після замішування тіста його залишають на расстойку до подвоєння в розмірах, а тим часом беруться за макову начинку. Ви можете придбати вже готову начинку практично в будь-якому супермаркеті, а можете проварити мак, заливши його водою приблизно на сантиметр і підсолодивши за смаком. Коли зерна розбухнуть, зайву рідину зливають і охолоджують начинку.
Тепер приступаємо до формування рулети з маком «Бабусина серветка». Розкачати тісто в прямокутник полусантиметровой товщини, змастіть його поверхню рослинним маслом і присипте залишилися після замісу цукром.
Розподіляємо макову начинку як можна більш рівномірно.
Далі звертаємо пласт тіста в рулет і подравниванием краю з обох сторін. Надлишки тесту не викидаємо. Отриманий рулет скріплюємо в кільце і надрізаємо ножицями приблизно на 2/3 ширини, а розрізані сегменти розкладаємо по обидва боки по черзі.
Зрізані шматочки тіста поміщаємо гладкою стороною в самий центр кільця, щоб заповнити порожнину. Готовий пиріг «Бабусина серветка» з маком повинен постояти ще близько 20 хвилин перед випічкою, щоб знову піднятися. Випікають здобу на змащеному аркуші пергаменту.
Перед розміщенням в духовій шафі поверхню покривають збитим яйцем. Випікання займе близько 40 хвилин (або до вираженого золотистого відтінку) при 180 градусах. Перед зняттям проби пиріг повинен охолонути до теплого.
Незважаючи на зовнішню складність, втілити в життя рецепт «Бабусиної серветки» з маком неймовірно просто і наш покроковий майстер-клас доведе вам це.
Рецепт пирога-рулету «Бабусина серветка» з маком
Якщо вам доводилося піч дріжджові пироги раніше, то і з цією незвичайною варіацією ви впораєтеся без проблем.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Перший етап включає в себе замішування простого тесту. Схема стандартна: у теплому молоці зі щіпкою цукру розводять дріжджі, залишають до спінювання, а потім додають розчин до борошні разом з яйцем і розтопленим маслом. Після замішування тіста його залишають на расстойку до подвоєння в розмірах, а тим часом беруться за макову начинку. Ви можете придбати вже готову начинку практично в будь-якому супермаркеті, а можете проварити мак, заливши його водою приблизно на сантиметр і підсолодивши за смаком. Коли зерна розбухнуть, зайву рідину зливають і охолоджують начинку.
Тепер приступаємо до формування рулети з маком «Бабусина серветка». Розкачати тісто в прямокутник полусантиметровой товщини, змастіть його поверхню рослинним маслом і присипте залишилися після замісу цукром.
Розподіляємо макову начинку як можна більш рівномірно.
Далі звертаємо пласт тіста в рулет і подравниванием краю з обох сторін. Надлишки тесту не викидаємо. Отриманий рулет скріплюємо в кільце і надрізаємо ножицями приблизно на 2/3 ширини, а розрізані сегменти розкладаємо по обидва боки по черзі.
Зрізані шматочки тіста поміщаємо гладкою стороною в самий центр кільця, щоб заповнити порожнину. Готовий пиріг «Бабусина серветка» з маком повинен постояти ще близько 20 хвилин перед випічкою, щоб знову піднятися. Випікають здобу на змащеному аркуші пергаменту.
Перед розміщенням в духовій шафі поверхню покривають збитим яйцем. Випікання займе близько 40 хвилин (або до вираженого золотистого відтінку) при 180 градусах. Перед зняттям проби пиріг повинен охолонути до теплого.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для рулету з маком
Рулет з маком - завжди смачний і дуже ефектний варіант домашньої випічки. У статті розповімо, як підібрати ідеальну основу для такого роду ласощі.
Як спекти шарлотку з яблуками?
Всі господині люблять готувати шарлотку. Така випічка завжди виходить вдалою і неодмінно смачною, а склад інгредієнтів зовсім мінімальний, що теж
Пиріжки з маком
Поласувати домашньою випічкою не так клопітно, як може спершу здатися. Далі запропонуємо рецепти незвичайних пиріжків на основі найпростішої, а в
Рулет з маком з листкового тіста
Сьогодні зовсім не складно приготувати оригінальне блюдо, не витративши на це багато часу і грошей. Більшість продуктів доступні в будь-якому
Пиріг «Хризантема»
Пиріг «Хризантема» - це не просто смачна і ароматна випічка, а результат справжньої творчості. Звичайно, щоб отримати гідний результат доведеться
Рулет з маком - рецепт
Відтепер немає потреби купувати сухі макові рулети з невеликою кількістю начинки, адже ми навчимо вас готувати саме даний макове ласощі самостійно, і