Пиріг «Хризантема»

М'ясний пиріг «Хризантема» – рецепт
Як ми вже встигли помітити раннє, приготування пирога «Хризантема» – справа аж ніяк не швидке. Причина тривалості процесу приготування полягає саме у формуванні пелюсток квітки з тіста. Кожна пелюстка «Хризантеми» – шматочок дріжджового, або будь-якого іншого тесту, з обраної начинкою всередині, який згортається на манер пельмешка, правда периметр його не защипывается.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Перед тим, як приготувати пиріг «Хризантема», нам необхідно буде поставити підніматися дріжджове тісто. Для тесту необхідно з'єднати кефір з молоком, злегка підігріти, розчинити в суміші цукор і додати дріжджі. В залежності від марки-виробника, дріжджі можуть активізуватися від хвилини до 10-15 хвилин. До кефірної суміші додаємо яйце з маслом, збиваємо і переливаємо рідкі інгредієнти в миску з борошном. Замішуємо м'яке, але не дуже липке тісто, залишаємо його в теплі і даємо піднятися вдвічі. Тісто, що підійшло обминаємо, розкачуємо і нарізаємо на кружечки рівного діаметра.
Пропускаємо Через м'ясорубку цибулю з часником, а отримане пюре додаємо у фарш. Щоб м'ясо не вийшло сухим після випікання, підливаємо у фарш бульйон або трохи води. Не забуваємо і про приправах. Викладаємо чайну ложку фаршу на гурток тесту, розподіляємо рівним шаром і покриваємо тертим сиром. Звертаємо гурток навпіл двічі, другий раз міцно защипывая протилежні краї. Готовий пелюстка ставимо у краї форми, дно якої покрито пергаментом. Так, маючи пелюстки колами, заполянем ними всю форму.
Змащуємо пиріг «Хризантема» збитим яйцем і ставимо 40 хвилин в розігріту до 180°С духовку.
Щоб полегшити собі завдання, або в разі, якщо листкове тісто ближче вашому серцю, ніж дріжджове, ви можете приготувати пиріг «Хризантема» з листкового тіста керуючись тими ж принципами.
Солодкий пиріг «Хризантема» – рецепт з маком
Інгредієнти:
Приготування
Приготувати дріжджове тісто з попереднього рецепту, залишаємо його підійти, тим часом беручись за макову начинку. Для приготування начинки з маку необхідно мак залити окропом і залишити розбухнути. Коли зерна распарятся, розтираємо їх з

Ділимо дріжджове тісто на шматки не рівного обсягу, спершу 2/3 тіста розкачуємо і покриваємо їх частиною начинки з маком, а потім за аналогією чинимо і з рештою третю. Обидва пласта скачуємо в рулет і надрізаємо рулет на 2/3 ширини. Сегменти рулету раскидываем з різних його сторін, а кінці рулету скріплюємо між собою. Проробляємо те ж саме з рулетом поменше. Викладаємо менший рулет поверх більшого, змащуємо пиріг «Хризантема» з маком збитим яйцем і відправляємо в духовку на півгодини при 180°С.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рибний пиріг з дріжджового тіста
Хто ж не любить соковитий і ароматний пиріг з рибою! Хоча останнім часом і стали популярні рецепти з листкового тіста, але традиційно російським

М'ясний пиріг в духовці - рецепт
М'ясний пиріг - завжди виграшний варіант ситної і смачної випічки, яка стане чудовим частуванням для всієї родини. Приготувати м'ясний пиріг можна

Рулет з маком - рецепт
Відтепер немає потреби купувати сухі макові рулети з невеликою кількістю начинки, адже ми навчимо вас готувати саме даний макове ласощі самостійно, і

Печиво «Хризантема»
Набридла звична випічка, і не знаєте, що б такого новенького і смачненького приготувати на десерт? Тоді рекомендуємо спекти дивовижні печеньки під