Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг «Хризантема»

Пиріг «Хризантема»

5-07-2015, 21:00
1 066
Пиріг «Хризантема»
Пиріг з прекрасною назвою «Хризантема» має не менш прекрасний зовнішній вигляд, який і справді нагадує квітку. Правда, назвати це творіння пекарського мистецтва простим рецептом язик не повертається. Зрозуміло, кулінарних вмінь рівня мішленівських ресторанів від вас не буде потрібно, але часу це страва відбирається порядно. Правда, кого хвилює час, коли за підсумком на столі з'являється така краса?

М'ясний пиріг «Хризантема» – рецепт


Як ми вже встигли помітити раннє, приготування пирога «Хризантема» – справа аж ніяк не швидке. Причина тривалості процесу приготування полягає саме у формуванні пелюсток квітки з тіста. Кожна пелюстка «Хризантеми» – шматочок дріжджового, або будь-якого іншого тесту, з обраної начинкою всередині, який згортається на манер пельмешка, правда периметр його не защипывается.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • жирне молоко - 128 мл;

  • борошно пшеничне - 520 г;

  • інстантні дріжджі - 6 г;

  • кефір - 128 мл;

  • масло рослинне - 65 мл;

  • куряче яйце - 1 шт.;

  • цукор - 15 р.


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш - 480 м;

  • білий цибулю - 90 г;

  • часниковий зубчик - 2 шт.;

  • бульйон або вода - 180 мл;

  • твердий сир - 130 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати пиріг «Хризантема», нам необхідно буде поставити підніматися дріжджове тісто. Для тесту необхідно з'єднати кефір з молоком, злегка підігріти, розчинити в суміші цукор і додати дріжджі. В залежності від марки-виробника, дріжджі можуть активізуватися від хвилини до 10-15 хвилин. До кефірної суміші додаємо яйце з маслом, збиваємо і переливаємо рідкі інгредієнти в миску з борошном. Замішуємо м'яке, але не дуже липке тісто, залишаємо його в теплі і даємо піднятися вдвічі. Тісто, що підійшло обминаємо, розкачуємо і нарізаємо на кружечки рівного діаметра.
    Пропускаємо Через м'ясорубку цибулю з часником, а отримане пюре додаємо у фарш. Щоб м'ясо не вийшло сухим після випікання, підливаємо у фарш бульйон або трохи води. Не забуваємо і про приправах. Викладаємо чайну ложку фаршу на гурток тесту, розподіляємо рівним шаром і покриваємо тертим сиром. Звертаємо гурток навпіл двічі, другий раз міцно защипывая протилежні краї. Готовий пелюстка ставимо у краї форми, дно якої покрито пергаментом. Так, маючи пелюстки колами, заполянем ними всю форму.
    Змащуємо пиріг «Хризантема» збитим яйцем і ставимо 40 хвилин в розігріту до 180°С духовку.
    Щоб полегшити собі завдання, або в разі, якщо листкове тісто ближче вашому серцю, ніж дріжджове, ви можете приготувати пиріг «Хризантема» з листкового тіста керуючись тими ж принципами.

    Солодкий пиріг «Хризантема» – рецепт з маком


    Інгредієнти:

  • дріжджове тісто (див. попередній рецепт);

  • макові зерна - 140 г;

  • цукровий пісок - 40 р.


  • Приготування
    Приготувати дріжджове тісто з попереднього рецепту, залишаємо його підійти, тим часом беручись за макову начинку. Для приготування начинки з маку необхідно мак залити окропом і залишити розбухнути. Коли зерна распарятся, розтираємо їх з
    Пиріг «Хризантема»
    цукром і охолодити. Можна використовувати вже готову макову начинку, яку легко знайти в будь-якому великому супермаркеті.
    Ділимо дріжджове тісто на шматки не рівного обсягу, спершу 2/3 тіста розкачуємо і покриваємо їх частиною начинки з маком, а потім за аналогією чинимо і з рештою третю. Обидва пласта скачуємо в рулет і надрізаємо рулет на 2/3 ширини. Сегменти рулету раскидываем з різних його сторін, а кінці рулету скріплюємо між собою. Проробляємо те ж саме з рулетом поменше. Викладаємо менший рулет поверх більшого, змащуємо пиріг «Хризантема» з маком збитим яйцем і відправляємо в духовку на півгодини при 180°С.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибний пиріг з дріжджового тіста
    Рибний пиріг з дріжджового тіста
    Хто ж не любить соковитий і ароматний пиріг з рибою! Хоча останнім часом і стали популярні рецепти з листкового тіста, але традиційно російським
    М'ясний пиріг в духовці - рецепт
    М'ясний пиріг в духовці - рецепт
    М'ясний пиріг - завжди виграшний варіант ситної і смачної випічки, яка стане чудовим частуванням для всієї родини. Приготувати м'ясний пиріг можна
    Рулет з маком - рецепт
    Рулет з маком - рецепт
    Відтепер немає потреби купувати сухі макові рулети з невеликою кількістю начинки, адже ми навчимо вас готувати саме даний макове ласощі самостійно, і
    Печиво «Хризантема»
    Печиво «Хризантема»
    Набридла звична випічка, і не знаєте, що б такого новенького і смачненького приготувати на десерт? Тоді рекомендуємо спекти дивовижні печеньки під