М'ясний салат з горіхами
Саме сьогодні, з дня народження Діда Мороза, я пропоную вам, дорогі читачки, почати експерименти з салатами. Щоб до новорічних та різдвяних свят не ламати голову над тим, що ж приготувати для святкового столу. Куди краще визначитися з цим заздалегідь, чи не правда?
Я не люблю готувати нові страви безпосередньо в саме свято. В урочисті дні краще робити що-то вже випробуване. Це позбавить від зайвих нервів і скоротить час!
Отже, свій перший експеримент я вирішила провести з м'ясним салатом. Негайно ділюся з вами фотозвітом ;)
Знадобляться наступні інгредієнти:
- 150 г філе яловичини
- 80 г очищених волоських горіхів
- 1 середній дайкон
- 3 столових ложки майонезу
- 2 цибулини середнього розміру
- суміш перців
- сіль
- 1 чайна ложка лимонного соку
- соняшникова олія
Приготування:
Воду довела до кипіння, опустила в неї шматочок м'яса. Його попередньо вимила під струменем холодної води, а також видалила плівки. Скинула вогонь на мінімум. Варила 2 години, посоливши за 15 хвилин до вимикання.
Волоські горіхи відправила в подрібнювач. Перемолола на середній швидкості протягом декількох секунд. Мені подобається, коли горіхи явно відчуваються в салаті. Для цього вони повинні бути не дуже дрібними.
Обсмажила на сковороді з розігрітою олією до рум'яного кольору цибулю півкільцями, приправивши сіллю і свежемолотими перцями.
Дайкон очистила, натерла на крупній тертці.
До нього додала горіхи.
Відварену і охолоджену яловичину розібрала на волокна (можна порізати брусочками).
Виклала в салатницю пасеровану цибулю.
В окремому посуді з'єднала майонез з лимонним соком, ретельно размешала.
Заправила салат, додавши сіль і перець за смаком.
Розклала по салатникам. Вийшло 3 порції.
Такий варіант нам припав до душі. Єдине, в найближчих магазинах не завжди є в наявності дайкон. Але його можна придбати заздалегідь, у холодильнику він може зберігатися досить довго. Ну, а в крайньому випадку, замінити редисом. Хоча, звичайно, нотка смаку вже буде дещо інша.
Буду рада, якщо цей салат вам теж сподобається! ;)
Я не люблю готувати нові страви безпосередньо в саме свято. В урочисті дні краще робити що-то вже випробуване. Це позбавить від зайвих нервів і скоротить час!
Отже, свій перший експеримент я вирішила провести з м'ясним салатом. Негайно ділюся з вами фотозвітом ;)
Знадобляться наступні інгредієнти:
- 150 г філе яловичини
- 80 г очищених волоських горіхів
- 1 середній дайкон
- 3 столових ложки майонезу
- 2 цибулини середнього розміру
- суміш перців
- сіль
- 1 чайна ложка лимонного соку
- соняшникова олія
Приготування:
Воду довела до кипіння, опустила в неї шматочок м'яса. Його попередньо вимила під струменем холодної води, а також видалила плівки. Скинула вогонь на мінімум. Варила 2 години, посоливши за 15 хвилин до вимикання.
Волоські горіхи відправила в подрібнювач. Перемолола на середній швидкості протягом декількох секунд. Мені подобається, коли горіхи явно відчуваються в салаті. Для цього вони повинні бути не дуже дрібними.
Обсмажила на сковороді з розігрітою олією до рум'яного кольору цибулю півкільцями, приправивши сіллю і свежемолотими перцями.
Дайкон очистила, натерла на крупній тертці.
До нього додала горіхи.
Відварену і охолоджену яловичину розібрала на волокна (можна порізати брусочками).
Виклала в салатницю пасеровану цибулю.
В окремому посуді з'єднала майонез з лимонним соком, ретельно размешала.
Заправила салат, додавши сіль і перець за смаком.
Розклала по салатникам. Вийшло 3 порції.
Такий варіант нам припав до душі. Єдине, в найближчих магазинах не завжди є в наявності дайкон. Але його можна придбати заздалегідь, у холодильнику він може зберігатися досить довго. Ну, а в крайньому випадку, замінити редисом. Хоча, звичайно, нотка смаку вже буде дещо інша.
Буду рада, якщо цей салат вам теж сподобається! ;)
Рекомендуємо добрі рецепти