Закуска для святкового столу "Сніговики"
Друзі! Ось і почалася календарна і, так би язикати, офіційна зима. Я люблю грудень і першого числа намагаюся всіх привітати з першим зиязикам днем! ;)
Тому для такого випадку я приготувала відповідний рецепт. Готувати з нього можна вже зараз, створюючи собі передсвятковий настрій, а можна почекати до новорічного чи різдвяного столу - як душі завгодно!
Для закуски «Сніговики» знадобляться наступні інгредієнти:
- 300 г твердого сиру
- 2 великих зубчики часнику
- 4 яйця
- майонез
- 4 шматочка хліба
Для оформлення (у невеликій кількості):
- морква
- червоний болгарський перець
- петрушка
- пучок кропу
Приготування:
Яйця відварила, остудила, очистила. Натерла на тертці середнього розміру.
Від шматочка сиру відрізала пластину.
Вирізала з неї невеликі кружечки - це майбутні «шляпки» сніговиків.
Решті натерла сир на середній тертці.
Поєднала яйця з сиром, сюди ж видавила часник.
Заправила майонезом. Кількість його приблизно таке ж, як на салат, навіть трохи менше.
Ретельно размешала масу і спробувала. Смак був в міру солоним завдяки сиру і майонезу, тому окремо сіль додавати я не стала.
З шматочків хліба вирізала склянкою з гострим краєм кружечки. На них будуть стояти сніговики. Замість хліба можна використовувати хлібці або солоний крекер відповідного розміру.
Руки змочила холодною водою. Скачала з маси спочатку 4 великих кульки («тулуба»), розмістила їх на хліб. Потім - 4 маленьких («голови»), акуратно поклала їх зверху, великі.
З цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 4 сніговика оптимального, як мені здається, розміру. Зорієнтуватися можна за коробку сірників.
З сирої очищеної моркви я вирізала 4 брусочки - це «носики». «Губи» сніговикам зробила з болгарського перцю, а очі - з стебла петрушки.
Для очей можна також використовувати (що мені в першу чергу прийшло на думку):
- перець горошком (але тоді його треба буде отримувати в процесі їжі)
- зелений консервований горошок (правда, не настільки зручно, тому як він м'який і при вдавлюванні може втратити форму)
- маслини або оливки (вирізані маленькі шматочки)
- зелений болгарський перець
- капелюшки консервованих опеньків і т. д.
На голови сніговиків прилаштувала раніше зроблені «шляпки» з сиру. Кожну з них прикрасила «пером» - листком петрушки. Виклала на красиве блюдо, розклала «ялинкові гілки» - свіжий кріп.
Про смакових якостях страви, думаю, докладно говорити не потрібно. Я дуже люблю сир з яйцями і часником. Впевнена, що багатьом з вас теж подобається це поєднання.
Буду рада, якщо ідея оформлення цієї закуски вам сподобається і прикрасить ваш святковий стіл! Чи зробить таким буденний, адже це чудово - створити гарний настрій собі і свої близьким! ;)
Тому для такого випадку я приготувала відповідний рецепт. Готувати з нього можна вже зараз, створюючи собі передсвятковий настрій, а можна почекати до новорічного чи різдвяного столу - як душі завгодно!
Для закуски «Сніговики» знадобляться наступні інгредієнти:
- 300 г твердого сиру
- 2 великих зубчики часнику
- 4 яйця
- майонез
- 4 шматочка хліба
Для оформлення (у невеликій кількості):
- морква
- червоний болгарський перець
- петрушка
- пучок кропу
Приготування:
Яйця відварила, остудила, очистила. Натерла на тертці середнього розміру.
Від шматочка сиру відрізала пластину.
Вирізала з неї невеликі кружечки - це майбутні «шляпки» сніговиків.
Решті натерла сир на середній тертці.
Поєднала яйця з сиром, сюди ж видавила часник.
Заправила майонезом. Кількість його приблизно таке ж, як на салат, навіть трохи менше.
Ретельно размешала масу і спробувала. Смак був в міру солоним завдяки сиру і майонезу, тому окремо сіль додавати я не стала.
З шматочків хліба вирізала склянкою з гострим краєм кружечки. На них будуть стояти сніговики. Замість хліба можна використовувати хлібці або солоний крекер відповідного розміру.
Руки змочила холодною водою. Скачала з маси спочатку 4 великих кульки («тулуба»), розмістила їх на хліб. Потім - 4 маленьких («голови»), акуратно поклала їх зверху, великі.
З цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 4 сніговика оптимального, як мені здається, розміру. Зорієнтуватися можна за коробку сірників.
З сирої очищеної моркви я вирізала 4 брусочки - це «носики». «Губи» сніговикам зробила з болгарського перцю, а очі - з стебла петрушки.
Для очей можна також використовувати (що мені в першу чергу прийшло на думку):
- перець горошком (але тоді його треба буде отримувати в процесі їжі)
- зелений консервований горошок (правда, не настільки зручно, тому як він м'який і при вдавлюванні може втратити форму)
- маслини або оливки (вирізані маленькі шматочки)
- зелений болгарський перець
- капелюшки консервованих опеньків і т. д.
На голови сніговиків прилаштувала раніше зроблені «шляпки» з сиру. Кожну з них прикрасила «пером» - листком петрушки. Виклала на красиве блюдо, розклала «ялинкові гілки» - свіжий кріп.
Про смакових якостях страви, думаю, докладно говорити не потрібно. Я дуже люблю сир з яйцями і часником. Впевнена, що багатьом з вас теж подобається це поєднання.
Буду рада, якщо ідея оформлення цієї закуски вам сподобається і прикрасить ваш святковий стіл! Чи зробить таким буденний, адже це чудово - створити гарний настрій собі і свої близьким! ;)
Рекомендуємо добрі рецепти
Грінки з сиром
Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
Бутерброди для дітей
Бутерброди для дітей, звичайно, не основна їжа. Але вони можуть стати прекрасним доповненням до сніданку або полуденка дитини, або прикрасити собою