» » М'ясний пиріг в духовці - рецепт

М'ясний пиріг в духовці - рецепт

М'ясний пиріг в духовці - рецепт
Кулінарна класика - м'ясний пиріг в духовці - з плином часу встигла з'явитися перед їдцями всього світу в десятках різних облич. Відкриті і закриті пироги, страви з листкового, пісочного, дріжджового або здобного тіста з начинками з усіх різновидів м'яса. Зрозуміло, в рамках цієї статті, ми, на жаль, не зможемо створити всеосяжний тур по світовим пирогів, але деякі найбільш цікаві рецепти без уваги не залишимо.
Про те, як приготувати м'ясний пиріг ми розповімо далі.

Рецепт м'ясного пирога з фаршем


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 13 мл;

  • білий цибулю - 70 г;

  • яловичий фарш - 550 г;

  • борошно - 15 г;

  • м'ясний бульйон - 600 мл;

  • соус вустер - 10 мл;

  • картопляні бульби (великі) - 2 шт.;

  • яйце;

  • готове пісочне тісто - 640 р.


  • Приготування
    Розігрів духовку до 150°С, беремося за приготування м'ясної начинки. Розігріваємо оливкову олію і пасеруємо на ньому цибулю 2-3 хвилини, після чого додаємо до засмажки фарш і чекаємо, поки він схопиться. Посипаємо вміст сковороди борошном, перемішуємо, заправляємо і заливаємо м'ясним бульйоном з додаванням класичного соусу вустер. Накриваємо посуд, розміщуємо її в духовці і чекаємо годину. За цей час м'ясна начинка перетвориться в густий і насичений соус, до якого необхідно додати нарізану картоплю і залишити ще на годину при тій же температурі.
    Начинку для м'ясного пирога з картоплею перекладаємо у форму для випікання, накриваємо шаром розкатаного пісочного тіста і змащуємо пиріг збитим яйцем.
    Класичний британський м'ясний пиріг буде готовий через 25-35 хвилин проведених при 200°С.

    Відкритий м'ясний пиріг c фаршем


    Інгредієнти:

  • готове пісочне тісто ;

  • м'ясний фарш - 700 г;

  • арахіс - 50 г;

  • мелена кориця і мускат - по щіпці;

  • томатне пюре - 40 г;

  • цукор - 20 г;

  • сушена м'ята - 3 г;

  • яйця - 7 шт.;

  • білий цибулю - 100 р;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Покриваємо дно і стінки 22-см форми для випічки розкатаним пісочним тістом. Наколюємо тісто виделкою, покриваємо пергаментом і засипаємо будь-яку крупу, яка допоможе основі не здуватися при випіканні. Ставимо пісочне тісто на 20 хвилин у розігріту до 190°С духовку. Прибираємо папір і крупу і даємо тісту пропектися ще хвилин 7.
    Поки тісто в духовці, обсмажуємо м'ясний фарш з додаванням горіхів і спецій хвилин 10. Змішуємо м'ясну начинку зі свіжою зеленню, парою яєць, викладаємо в основу з пісочного тіста і вбиваємо яйця, що залишилися зверху. Ставимо пиріг з м'ясним фаршем в духовку на 15 хвилин.

    М'ясний пиріг на кефірі - рецепт


    Інгредієнти:

  • кефір - 450 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 340 г;

  • розпушувач - 7 г;

  • м'ясний фарш - 380 г;

  • білий цибулю - 90 г;

  • зелень.


  • Приготування
    Змішуємо борошно з розпушувачем, додаємо солі з цукром за смаком, а слідом вливаємо кефір і збиті яйця.
    Виливаємо половину тіста у форму і покриваємо її начинкою, приготовленої з обсмаженого м'яса з цибулею, змішаного з зеленню. Заливаємо начинку тістом, що залишилося і готуємо пиріг 40 хвилин при 180°С.

    М'ясний пиріг з листкового тіста в духовці - рецепт


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 2 кг;

  • білий цибулю - 90 г;

  • мелений мускат - 3 г;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • вершкове масло - 80 г;

  • готове листкове тісто;
  • М'ясний пиріг в духовці - рецепт

  • сир фета - 65 р.


  • Приготування
    На оливковій олії обсмажуємо м'ясний фарш разом з подрібненим білим цибулею, не забувши приправити за смаком і додати мускатний горіх. Коли м'ясо буде готове, остудіть його 7-10 хвилин, а потім розподіліть по тонко раскатанному тесту як можна більш рівномірно. Посипте м'ясо раскрошенной фетою, додайте вершкового масла і скрутіть тісто з начинкою в рулет. Викладаємо Рулет «равликом» в підготовлену форму для випікання і ставимо в розігріту до 180°С духовку. Листковий м'ясний пиріг буде готовий через 40 хвилин.
    Додав: admin | 26-03-2015, 19:51
    Переглядів: 1848