Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясний пиріг "Хризантема"

М'ясний пиріг "Хризантема"

4-12-2014, 18:14
1 445
Мій чоловік дуже любить м'ясо і всі страви з його участю. Моя фантазія не безмежна, тому свіжі та цікаві ідеї я черпаю звідусіль.

Рецепт, яким я сьогодні хочу поділитися, моєму чоловікові дуже сподобався. Мені він теж припав до душі. Це відносно легкий в приготуванні, оригінальний зовні і дуже смачний м'ясний пиріг.

М'ясний пиріг "Хризантема"



Мабуть, цей рецепт можна сміливо використовувати і для святкового столу. А експерименти з начинкою можуть допомогти цій красивій пирога скласти гідну конкуренцію будь-якому іншому фірмовому частування.

Сьогодні я його робила, коли дитиною грав на підлозі. Тому не всі елементи цього чудового пирога були сформовані ідеально. Але, в будь-якому випадку, підсумковий продукт виходить дуже красивим. Він вразить вас і ваших гостей своєю красою і чудовим смаком.

Інгредієнти

Дріжджове тісто 500 грам

Яловичина 300 грам

Цибуля ріпчаста 2 штуки

Яйця 2 штуки

Сир 150 грам

Масло вершкове 20 грам (для змазування форми)

Сіль, перець за смаком

Час приготування 30 хвилин, плюс час на расстаивание і випікання.

Рецепт

Для початку я подрібнила м'ясо з допомогою кухонного комбайна.

М'ясний пиріг "Хризантема"


Потім на тому ж комбайні порубила цибулю.

М'ясний пиріг "Хризантема"


Змішала м'ясо, цибулю, два яйця і спеції.

Окремо натерла на крупній тертці сир.

М'ясний пиріг "Хризантема"


Стіл подпилила борошном. Тісто розкрутила в пласт завтовшки 3-4 мм

М'ясний пиріг "Хризантема"


Видавила з тіста склянкою кружечки.

М'ясний пиріг "Хризантема"


На гуртку рівномірно розподілила рівномірно 1 чайну ложку фаршу.

М'ясний пиріг "Хризантема"


Потім гурток з фаршем притрусила дрібкою сиру.

М'ясний пиріг "Хризантема"


Склала гурток навпіл.

М'ясний пиріг "Хризантема"


Потім ще раз навпіл.

М'ясний пиріг "Хризантема"


Кінчики злегка знизу пріщіпнула.

М'ясний пиріг "Хризантема"


Поклала заготовки в змащену вершковим маслом форму щільно один до одного.

М'ясний пиріг "Хризантема"


Дала пирога час для расстойки приблизно 20-30 хвилин.

М'ясний пиріг "Хризантема"


Випікала в духовці при 180°C, приблизно 40-50 хвилин.

М'ясний пиріг "Хризантема"


За 15 хвилин до закінчення змастила верх яєчним жовтком.

М'ясний пиріг "Хризантема"


Пиріг готовий.

М'ясний пиріг "Хризантема"


М'ясний пиріг "Хризантема"


Приємного апетиту!