Мій чоловік дуже любить м'ясо і всі страви з його участю. Моя фантазія не безмежна, тому свіжі та цікаві ідеї я черпаю звідусіль.
Рецепт, яким я сьогодні хочу поділитися, моєму чоловікові дуже сподобався. Мені він теж припав до душі. Це відносно легкий в приготуванні, оригінальний зовні і дуже смачний м'ясний пиріг.
Мабуть, цей рецепт можна сміливо використовувати і для святкового столу. А експерименти з начинкою можуть допомогти цій красивій пирога скласти гідну конкуренцію будь-якому іншому фірмовому частування.
Сьогодні я його робила, коли дитиною грав на підлозі. Тому не всі елементи цього чудового пирога були сформовані ідеально. Але, в будь-якому випадку, підсумковий продукт виходить дуже красивим. Він вразить вас і ваших гостей своєю красою і чудовим смаком.
Інгредієнти Дріжджове тісто 500 грам
Яловичина 300 грам
Цибуля ріпчаста 2 штуки
Яйця 2 штуки
Сир 150 грам
Масло вершкове 20 грам (для змазування форми)
Сіль, перець за смаком
Час приготування 30 хвилин, плюс час на расстаивание і випікання.
Рецепт Для початку я подрібнила м'ясо з допомогою кухонного комбайна.
Потім на тому ж комбайні порубила цибулю.
Змішала м'ясо, цибулю, два яйця і спеції.
Окремо натерла на крупній тертці сир.
Стіл подпилила борошном. Тісто розкрутила в пласт завтовшки 3-4 мм
Видавила з тіста склянкою кружечки.
На гуртку рівномірно розподілила рівномірно 1 чайну ложку фаршу.
Потім гурток з фаршем притрусила дрібкою сиру.
Склала гурток навпіл.
Потім ще раз навпіл.
Кінчики злегка знизу пріщіпнула.
Поклала заготовки в змащену вершковим маслом форму щільно один до одного.
Дала пирога час для расстойки приблизно 20-30 хвилин.
Випікала в духовці при 180°C, приблизно 40-50 хвилин.
За 15 хвилин до закінчення змастила верх яєчним жовтком.
Пиріг готовий.
Приємного апетиту!