Маковий рулет – чудова випічка, здатна підкорити будь-якого і зібрати за одним столом всіх домочадців. Про те, як смачно приготувати тісто для рулету з маком і піде мова в нашій статті.
Дріжджове тісто для рулету з маком
Інгредієнти: молоко – 110 мл; борошно – 245 г; масло вершкове – 55 г; цукор білий – 35 г; дріжджі сухі – 10 г; яйце – 45 р. Приготування Тісто для рулету з маком будемо замішувати в хлібопічці. На дно посуду виливаємо молоко, розбиваємо яйце, додаємо розтоплене масло, додаємо борошно, дріжджі і цукор. Виставляємо прилад на самий швидкий цикл і чекаємо 45 хвилин. Якщо хлібопічки у вас немає, то можете замісити здобне тісто для рулету з маком вручну.
Рецепт бездріжджового тіста для рулету з маком
Інгредієнти: цукор – 55 г; борошно – 305 м; сир – 155 г; молоко – 105 мл; яблучний оцет – 5 мл; сода – щіпка. Приготування Просіваємо борошно добре, кидаємо соду, погашену в оцті, вливаємо розтоплене масло і тепле молоко. Слідом вводимо цукор, викладаємо сир і замішуємо еластичне тісто для рулету з маком. Розкачуємо його тонким шаром, у центрі розкладаємо начинку і звертаємо в трубочку.
Сирне тісто для рулету з маком
Інгредієнти: борошно — 505 г; розпушувач – 10 г; цукор – 110 г; ванілін; знежирений сир – 305 м; масло вершкове – 120 г; яйце – 95 р. Приготування В окрему мисочку высеиваем борошно, додаємо розпушувач і цукор. Додаємо розм'якшене масло, знежирений сир і розбиваємо сирі яйця. Замішуємо чистими руками м'яке тісто і розгортаємо його в пласт. По всій поверхні рівномірно розмазуємо макову начинку і звертаємо до центру з обох сторін.
Тісто на кефірі для рулету з маком
Інгредієнти: борошно – 955 г; кефір 305 мл; дріжджі – 10 г; молоко 105 мл; цукор – 115 г; ванілін; яйце – 2 шт.; масло вершкове – 105 р. Приготування Молоко трохи нагріваємо, додаємо сухі дріжджі, додаємо ложку цукру і трохи борошна. Гарненько все перемішуємо і залишаємо опару підходити на 20 хвилин.
У зручній посуді розтоплюємо масло, розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванілін, вливаємо кефір і злегка збиваємо. Акуратно вводимо в здобу підійшла опару і всипаємо борошно. Замішуємо чистими руками м'яке тісто, викладаємо його у промаслений миску і залишаємо на 1 годину. Далі гарненько обминаємо, накриваємо рушником і засікаємо ще 40 хвилин. Тепер розкачуємо тісто в рівний пласт, викладаємо начинку і формуємо акуратний рулет.