Плюшки з цукром з дріжджового тіста
Здобні булочки з цукром з дріжджового тіста мають багаті смакові характеристики і високу поживну цінність. Вони чудово підійдуть на сніданок до чаю або доповнять склянку молока на полуденок.
Інгредієнти:
борошно – 570-600 г;
яйця – 2 шт.;
сухі дріжджі – 10 г;
цукровий пісок – 75 г;
ванільний цукор – 12 г;
молоко – 250 мл;
вершкове масло – 65 г;
сіль – 7 г;
Для начинки:
рослинне масло – 55 мл;
цукровий пісок – 125 г;
кориця – за бажанням;
Для змащування верху:
жовток – 1 шт.;
ванілін – 1 г;
вода – 7 мл
Приготування
Підігріваємо молоко до приємною руці теплоти, додаємо двадцять п'ять грам цукрового піску, сухі дріжджі, перемішуємо до їх розчинення і відставляємо в тепле місце на п'ятнадцять хвилин.
Яйця збиваємо з рештою цукровим піском, ванільним цукром і сіллю, вливаємо розтоплене вершкове масло і знову збиваємо. Потім вливаємо молочно-дріжджову суміш, перемішуємо і всипаємо просіяне борошно. Заводимо м'яке тісто вимішуємо його гарненько на столі. Воно має бути м'яким і відлипати від рук. Можна періодично змащувати руки вершковим маслом для полегшення процесу.
Тепер визначаємо тісто в миску або будь-яку іншу підходящу ємність і залишаємо в теплому місці приблизно на півтори години. За цей час воно має збільшитися в обсязі приблизно в три рази.
Готове тісто для булочок з цукром перекладаємо на рівну поверхню, присипану борошном, і поділяємо на порційні шматочки, скориставшись гострим ножем. Кожен з них розпластуємо в коржик, яку промазуємо рослинним маслом і присипаємо цукровим піском, який при бажанні можна додати корицю.
Тепер звертаємо корж рулетом, стуляємо його краю, склавши навпіл, і робимо ножем поздовжній розріз. Узявшись за краї розрізу руками, розгортаємо тісто як книжку і викладаємо на промаслений лист. Даємо плюшок підійти протягом двадцяти хвилин, промазуємо збитим з водою і щіпка ваніліну жовтком і визначаємо в прогріту до 195 градусів духовку на двадцять-двадцять п'ять хвилин.
Готовим плюшок даємо охолонути і насолоджуємося.
Інгредієнти:
борошно – 570-600 г;
яйця – 1 шт.;
пресовані дріжджі – 25 г;
цукровий пісок – 75 г;
ванільний цукор – 10 г;
молоко – 250 мл;
вершкове масло – 75 г;
сіль – 7 г;
Для начинки:
рослинне масло – 55 мл;
цукровий пісок – 100 г;
мак – 100 г;
Для змащування верху:
жовток – 1 шт.;
ванілін – 1 г;
вода – 7 мл
Приготування
Для приготування тіста спочатку займемося опарою. Подогреем молоко до приємної теплоти рук, розчинний в ньому дріжджі, по дві столові ложки цукрового піску і муки, і поставимо в тепле місце на тридцять-сорок хвилин.
У готову опару додаємо збите з рештою цукровим піском, ванільним цукром і дрібкою солі яйце і розтоплене вершкове масло. Далі, потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке тісто. Воно має добре відлипати від рук і бути не тугим. Тому намагаємося не додавати багато борошна, а для зручності вимішування змащуємо руки вершковим маслом. Визначаємо посуд з тестом в тепле місце, прикривши чистим рушником.
Готове тісто перекладаємо на стіл, присипаний борошном, ділимо на порційні шматки, з яких спочатку формуємо кульки, а потім коржі. Промазуємо поверхню олією, притрушиваем цукровим піском і сухим маком і звертаємо в рулет. Защипуємо його краю і складаємо удвічі. Гострим ножем робимо поздовжній розріз, і відвертаємо його краю в різні сторони. Можна просто розрізати рулет на ланки, защипнути з одного боку, а на другий трохи відвернути краю. Отримаємо подобу трояндочки. Укладаємо плюшки на промаслений лист і даємо двадцять хвилин підійти. Потім збиваємо жовток з водою і щіпка ваніліну і промазуємо цією сумішшю плюшки, не торкаючись місця з цукром і маком.
Відправляємо деко в прогрітий до 195 градусів духовку на двадцять-двадцять п'ять хвилин.
При бажанні можна додати до начинки подрібнені сухофрукти або горіхи. Вийде не менш смачно.
Як зробити плюшки з цукром з дріжджового тіста?
Інгредієнти:
Для начинки:
Для змащування верху:
Приготування
Підігріваємо молоко до приємною руці теплоти, додаємо двадцять п'ять грам цукрового піску, сухі дріжджі, перемішуємо до їх розчинення і відставляємо в тепле місце на п'ятнадцять хвилин.
Яйця збиваємо з рештою цукровим піском, ванільним цукром і сіллю, вливаємо розтоплене вершкове масло і знову збиваємо. Потім вливаємо молочно-дріжджову суміш, перемішуємо і всипаємо просіяне борошно. Заводимо м'яке тісто вимішуємо його гарненько на столі. Воно має бути м'яким і відлипати від рук. Можна періодично змащувати руки вершковим маслом для полегшення процесу.
Тепер визначаємо тісто в миску або будь-яку іншу підходящу ємність і залишаємо в теплому місці приблизно на півтори години. За цей час воно має збільшитися в обсязі приблизно в три рази.
Готове тісто для булочок з цукром перекладаємо на рівну поверхню, присипану борошном, і поділяємо на порційні шматочки, скориставшись гострим ножем. Кожен з них розпластуємо в коржик, яку промазуємо рослинним маслом і присипаємо цукровим піском, який при бажанні можна додати корицю.
Тепер звертаємо корж рулетом, стуляємо його краю, склавши навпіл, і робимо ножем поздовжній розріз. Узявшись за краї розрізу руками, розгортаємо тісто як книжку і викладаємо на промаслений лист. Даємо плюшок підійти протягом двадцяти хвилин, промазуємо збитим з водою і щіпка ваніліну жовтком і визначаємо в прогріту до 195 градусів духовку на двадцять-двадцять п'ять хвилин.
Готовим плюшок даємо охолонути і насолоджуємося.
Здобні булочки з цукром і маком
Інгредієнти:
Для начинки:
Для змащування верху:
Приготування
Для приготування тіста спочатку займемося опарою. Подогреем молоко до приємної теплоти рук, розчинний в ньому дріжджі, по дві столові ложки цукрового піску і муки, і поставимо в тепле місце на тридцять-сорок хвилин.
У готову опару додаємо збите з рештою цукровим піском, ванільним цукром і дрібкою солі яйце і розтоплене вершкове масло. Далі, потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке тісто. Воно має добре відлипати від рук і бути не тугим. Тому намагаємося не додавати багато борошна, а для зручності вимішування змащуємо руки вершковим маслом. Визначаємо посуд з тестом в тепле місце, прикривши чистим рушником.
Готове тісто перекладаємо на стіл, присипаний борошном, ділимо на порційні шматки, з яких спочатку формуємо кульки, а потім коржі. Промазуємо поверхню олією, притрушиваем цукровим піском і сухим маком і звертаємо в рулет. Защипуємо його краю і складаємо удвічі. Гострим ножем робимо поздовжній розріз, і відвертаємо його краю в різні сторони. Можна просто розрізати рулет на ланки, защипнути з одного боку, а на другий трохи відвернути краю. Отримаємо подобу трояндочки. Укладаємо плюшки на промаслений лист і даємо двадцять хвилин підійти. Потім збиваємо жовток з водою і щіпка ваніліну і промазуємо цією сумішшю плюшки, не торкаючись місця з цукром і маком.
Відправляємо деко в прогрітий до 195 градусів духовку на двадцять-двадцять п'ять хвилин.
При бажанні можна додати до начинки подрібнені сухофрукти або горіхи. Вийде не менш смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плюшки з цукром
Булочки у формі сердечка люблять усі: і малеча і дорослі ласуни. Побалуйте улюблених цим простим видом домашньої випічки. Розповімо два зовсім не
Пампушки на сметані
Часом так хочеться смачненького, але в той же час максимально простого до чаю. У таких ситуаціях зазвичай виручають «бабусині» рецепти. Пропонуємо
Пиріжки з полуницею
Домашня випічка варто кожної витраченої секунди на її створення. Цей непередаваний аромат, разносящийся по всьому будинку, не залишить байдужим ні
Пиріжки з рисом і яйцем
Напевно, самим традиційним у російській кухні наповненням для пиріжків є рис з яйцем. Ця начинка чудово поєднується з прісним тістом і з пишною
Плюшки – рецепт
Бажаєте побалуватися пляшками, як персонажі з усім відомої казки? Тоді готуйте свої кулінарні книги для запису наших рецептів, адже у цій статті
Булочки з дріжджового тіста
Булочки, яке приготовані не в пекарні, а на своїй кухні і з любов'ю, завжди в рази смачніше покупних. І нехай вас не лякає робота з тестом, адже з