Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з полуницею

Пиріжки з полуницею

18-09-2015, 20:40
1 665
Пиріжки з полуницею
Пиріжки з полуницею – справжні ласощі для любителів солодкої випічки, яким можна ласувати круглий рік. Для їх приготування використовують як свіжі, так і заморожені ягоди, і абсолютно будь-тісто. А додавши в начинку трохи вершкового сиру або сиру , отримаємо справжній кулінарний шедевр.

Пиріжки з полуницею з дріжджового тіста в духовці


Інгредієнти:

  • борошно – 490 г;

  • сухі дріжджі – 12 м;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • кефір – 250 мл;

  • рослинна рафінована олія – 125 мл;

  • сіль – 7 г;


  • Для начинки:

  • полуниця – 550 г;

  • цукровий пісок – 155 г;

  • крохмаль картопляний – 45 г;


  • Для змащування верху:

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • ванілін – 1 г;

  • вода – 7 мл


  • Приготування
    Змішуємо в мисці або каструльці кефір, рослинне масло, сіль та цукровий пісок, перемішуємо і підігріваємо до приємної руці теплоти. Потім всипаємо змішану з сухими дріжджами просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто. Визначаємо його в тепле місце на тридцять-сорок хвилин.
    Поки тісто підходить, промиємо полуницю і залишимо в друшляку на деякий час, щоб вода гарненько скла. Потім наріжемо ягідки кубиками або часточками.
    Коли тісто збільшиться приблизно в два рази, відщипуємо від нього потроху, скачуємо кульки і укладаємо на присипану борошном поверхню.
    З кожної кульки формуємо руками або качалкою корж, чайною ложкою насипаємо в центр трохи цукрового піску, зверху присипану крохмалем нарізану полуницю і з'єднуємо протилежні краї тіста. Надаємо пиріжку бажану форму і викладаємо на промаслений лист.
    Прогріваємо духовку до 190 градусів, промазуємо поверхню пиріжків, збитим з водою і щіпка ваніліну жовтком, і відправляємо їх випікатися на п'ятнадцять-двадцять хвилин.

    Пиріжки з листкового тіста з полуницею і вершковим сиром


    Інгредієнти:

  • тісто листкове – 480 м;

  • полуниця – 375 г;

  • вершковий сир – 200 г;

  • цукровий пісок – 175 г;

  • крохмаль картопляний – 90 г;

  • ванільний цукор – за смаком;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Пиріжки з полуницею

    Розморожуємо листкове тісто, розкачуємо і нарізаємо квадратиками. Кожен квадратик промазуємо вершковим сиром, відступаючи від країв по одному сантиметру, чайною ложкою насипаємо по центру цукровий пісок, змішаний з ванільним цукром і укладаємо попередньо помиті і нарізані ягоди. Для того щоб начинка з полуниці не витікала з пиріжків, присыплем полуничні ягідки невеликою кількістю крохмалю.
    З'єднуємо протилежні краї тіста і запечатуємо пиріжок за допомогою зубців вилки. Робимо зверху пиріжків кілька надрізів для виходу пари, укладаємо на промаслений лист на деякій відстані один від одного і відправляємо в духовку на двадцять-тридцять хвилин, розігрів її заздалегідь до 220 градусів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плюшки з цукром з дріжджового тіста
    Плюшки з цукром з дріжджового тіста
    У цій статті розповімо, як зробити справжню «серцеву» випічку. Пропонуємо вам рецепт здобних булочок з цукром. Це чудове ласощі підкорить кожного
    Пиріжки з листкового тіста з яблуками
    Пиріжки з листкового тіста з яблуками
    Щоб побалувати себе і рідню домашньою випічкою не потрібно бути віртуозним кулінаром. В будь-якому магазині представлений великий асортимент різного
    Смажені пиріжки з сиром
    Смажені пиріжки з сиром
    Якщо у вас домашня випічка в пошані, але до духовці не хочеться підходити, то ця стаття точно вам доведеться по душі. Пропонуємо два чудових варіанти
    Швидкі пиріжки
    Швидкі пиріжки
    Іноді хочеться порадувати сім'ю домашньою випічкою, однак абсолютно немає часу на кулінарні шедеври. Добре, що є рецепти, які дуже прості у
    Пиріжки з рисом і яйцем
    Пиріжки з рисом і яйцем
    Напевно, самим традиційним у російській кухні наповненням для пиріжків є рис з яйцем. Ця начинка чудово поєднується з прісним тістом і з пишною
    Пиріжки з листкового тіста з малиною
    Пиріжки з листкового тіста з малиною
    М'яке хрустке і розсипчасте тісто неймовірно гармонійно поєднується з соковитою ягідною начинкою. Аромат свіжої випічки, поширюється на весь будинок