Пиріжки з рисом і яйцем
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити пиріжки з рисом і яйцем. Це класичне наповнення чудово підійде як для пиріжків, смажених у маслі, так і для виробів, приготованих в духовці.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – 640 г;
молоко – 250 мл;
маргарин вершковий – 125 г;
сіль – щіпка;
цукровий пісок – 65 г;
дріжджі пресовані – 25-30 г;
яйце куряче – 1 шт.;
Для начинки:
крупа рисова – 200 г;
яйця курячі – 2-3 шт.;
цибуля зелена (за бажанням) – 3-4 пера;
свіжа зелень – за смаком;
сіль;
мелений чорний перець;
Для змащування верху пиріжків:
яєчний жовток – 1 шт.;
вода – 1 ч. ложка;
ванілін – за смаком.
Приготування
Пресовані дріжджі розчиняємо в молоці, прогрітому до приємної теплоти рук. Окремо збиваємо яйце з сіллю і цукром-піском, виливаємо в молоко і перемішуємо. Потроху підсипаючи просіяне пшеничне борошно, заводимо м'яке пластичне тісто. В середині замісу додаємо розтоплений маргарин. Прикриваємо ємність з тістом чистим рушником і визначаємо в тепле місце приблизно на півтори години. Обминаємо тісто руками і даємо йому ще раз піднятися.
Тим часом приготуємо смачну начинку для пиріжків з рисом і яйцем. У підсоленій воді відварюємо рисову крупу до готовності, потім воду зливаємо, а рис промиваємо холодною водою. Також відварюємо курячі яйця круто. Для цього прокипячиваем їх після закипання десять хвилин, і виймаємо в ємність з крижаною водою. Потім позбавляємо їх від шкаралупи, нарізаємо кубиками і змішати з відвареним рисом. Додаємо за смаком мелений чорний перець, сіль, дрібно порізану зелену цибулю, свіжу зелень і перемішуємо.
З тіста скачуємо кульки і укладаємо на присипану борошном поверхню. Кожен кульку перетворюємо за допомогою пальців в коржик, накладаємо ложкою в центр приготовану начинку і формуємо пиріжки. Визначаємо їх на промаслений лист, відступаючи, потроху, один від одного, і залишаємо для расстойки приблизно на тридцять-сорок хвилин. Потім кожен пирожочек акуратно промазуємо жовтками, змішаними з водою і щіпку ваніліну, і поміщаємо в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин.
Рум'яні пиріжки виймаємо з духовки і прикриваємо рушником на двадцять хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – 790 г;
молоко – 500 мл;
масло вершкове або маргарин – 90 г;
сіль – 5 р;
цукровий пісок – 65 г;
дріжджі пресовані – 45 г;
яйце куряче – 1-2 шт.;
рослинна рафінована олія для смаження;
Для начинки:
крупа рисова – 300 г;
яйця курячі – 3-4 шт.;
цибуля зелена (за бажанням) – за смаком;
свіжа зелень кропу – за смаком;
сіль.
Приготування
Свіжі дріжджі розчиняємо в підігрітому молоці, кидаємо сіль, цукровий пісок та яйця і перемішуємо. Тепер малими порціями підсипаємо просіяне борошно і заводимо тісто. По завершенню замісу додаємо розтоплене вершкове масло або маргарин. Вимішуємо масу ще хвилин сім-десять. Тісто повинне вийти м'яким і відлипати від рук. Поміщаємо його в глибоку ємність, прикриваємо чистою тканиною і поміщаємо в тепле, захищене від протягів, місце приблизно на три години. У протягом цього часу, по мірі підйому тіста, обомнем його руками два-три рази.
Рис відварюємо у достатній кількості води і зливаємо на друшляк. При необхідності промиваємо його кип'яченою водою. Відварюємо круто, очищаємо і нарізаємо або натираємо на терці яйця і з'єднуємо їх з відварним рисом. Додаємо за бажанням і смаком зелену цибулю і порізану зелень кропу, досолює за смаком і перемішуємо.
З тіста формуємо коржі, на кожну з яких накладаємо столовою ложкою начинку і защипуємо краю.
Обсмажуємо пиріжечки у великій кількості прогрітого олії до рум'яності з двох сторін.
Пиріжки з рисом і яйцем - рецепт в духовці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для змащування верху пиріжків:
Приготування
Пресовані дріжджі розчиняємо в молоці, прогрітому до приємної теплоти рук. Окремо збиваємо яйце з сіллю і цукром-піском, виливаємо в молоко і перемішуємо. Потроху підсипаючи просіяне пшеничне борошно, заводимо м'яке пластичне тісто. В середині замісу додаємо розтоплений маргарин. Прикриваємо ємність з тістом чистим рушником і визначаємо в тепле місце приблизно на півтори години. Обминаємо тісто руками і даємо йому ще раз піднятися.
Тим часом приготуємо смачну начинку для пиріжків з рисом і яйцем. У підсоленій воді відварюємо рисову крупу до готовності, потім воду зливаємо, а рис промиваємо холодною водою. Також відварюємо курячі яйця круто. Для цього прокипячиваем їх після закипання десять хвилин, і виймаємо в ємність з крижаною водою. Потім позбавляємо їх від шкаралупи, нарізаємо кубиками і змішати з відвареним рисом. Додаємо за смаком мелений чорний перець, сіль, дрібно порізану зелену цибулю, свіжу зелень і перемішуємо.
З тіста скачуємо кульки і укладаємо на присипану борошном поверхню. Кожен кульку перетворюємо за допомогою пальців в коржик, накладаємо ложкою в центр приготовану начинку і формуємо пиріжки. Визначаємо їх на промаслений лист, відступаючи, потроху, один від одного, і залишаємо для расстойки приблизно на тридцять-сорок хвилин. Потім кожен пирожочек акуратно промазуємо жовтками, змішаними з водою і щіпку ваніліну, і поміщаємо в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин.
Рум'яні пиріжки виймаємо з духовки і прикриваємо рушником на двадцять хвилин.
Рецепт смажених пиріжків з рисом і яйцем
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Свіжі дріжджі розчиняємо в підігрітому молоці, кидаємо сіль, цукровий пісок та яйця і перемішуємо. Тепер малими порціями підсипаємо просіяне борошно і заводимо тісто. По завершенню замісу додаємо розтоплене вершкове масло або маргарин. Вимішуємо масу ще хвилин сім-десять. Тісто повинне вийти м'яким і відлипати від рук. Поміщаємо його в глибоку ємність, прикриваємо чистою тканиною і поміщаємо в тепле, захищене від протягів, місце приблизно на три години. У протягом цього часу, по мірі підйому тіста, обомнем його руками два-три рази.
Рис відварюємо у достатній кількості води і зливаємо на друшляк. При необхідності промиваємо його кип'яченою водою. Відварюємо круто, очищаємо і нарізаємо або натираємо на терці яйця і з'єднуємо їх з відварним рисом. Додаємо за бажанням і смаком зелену цибулю і порізану зелень кропу, досолює за смаком і перемішуємо.
З тіста формуємо коржі, на кожну з яких накладаємо столовою ложкою начинку і защипуємо краю.
Обсмажуємо пиріжечки у великій кількості прогрітого олії до рум'яності з двох сторін.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з печінкою в духовці
Печінка — найпопулярніша начинка для випікання. А якщо додати до неї картоплю або рис, вийде ще смачніше. Далі в статті ми розповімо вам, як
Смажені пиріжки з яйцем і зеленою цибулею
Смажені пиріжки з яйцем і цибулею – улюблені ласощі багатьох. Безсумнівно, вони вам сподобаються, адже рецепт простий, а результат перевершить
Пиріжки з яйцем
Пиріжки з яйцем завжди збирають сім'ю біля столу. А ще вони дуже швидко закінчуються, адже така смакота не може довго лежати на блюді. Пропонуємо вам
Пиріжки з печінкою
Пиріжки з печінкою - чудове ласощі для вихідного дня. Готувати їх не так довго, як думають деякі, що є ще одним плюсом на користь даної страви. Про
Пиріжки з рисом
Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам