» » Пиріжки з рисом і яйцем

Пиріжки з рисом і яйцем

Пиріжки з рисом і яйцем
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити пиріжки з рисом і яйцем. Це класичне наповнення чудово підійде як для пиріжків, смажених у маслі, так і для виробів, приготованих в духовці.

Пиріжки з рисом і яйцем - рецепт в духовці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно пшеничне – 640 г;

  • молоко – 250 мл;

  • маргарин вершковий – 125 г;

  • сіль – щіпка;

  • цукровий пісок – 65 г;

  • дріжджі пресовані – 25-30 г;

  • яйце куряче – 1 шт.;


  • Для начинки:

  • крупа рисова – 200 г;

  • яйця курячі – 2-3 шт.;

  • цибуля зелена (за бажанням) – 3-4 пера;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • сіль;

  • мелений чорний перець;


  • Для змащування верху пиріжків:

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • вода – 1 ч. ложка;

  • ванілін – за смаком.


  • Приготування
    Пресовані дріжджі розчиняємо в молоці, прогрітому до приємної теплоти рук. Окремо збиваємо яйце з сіллю і цукром-піском, виливаємо в молоко і перемішуємо. Потроху підсипаючи просіяне пшеничне борошно, заводимо м'яке пластичне тісто. В середині замісу додаємо розтоплений маргарин. Прикриваємо ємність з тістом чистим рушником і визначаємо в тепле місце приблизно на півтори години. Обминаємо тісто руками і даємо йому ще раз піднятися.
    Тим часом приготуємо смачну начинку для пиріжків з рисом і яйцем. У підсоленій воді відварюємо рисову крупу до готовності, потім воду зливаємо, а рис промиваємо холодною водою. Також відварюємо курячі яйця круто. Для цього прокипячиваем їх після закипання десять хвилин, і виймаємо в ємність з крижаною водою. Потім позбавляємо їх від шкаралупи, нарізаємо кубиками і змішати з відвареним рисом. Додаємо за смаком мелений чорний перець, сіль, дрібно порізану зелену цибулю, свіжу зелень і перемішуємо.
    З тіста скачуємо кульки і укладаємо на присипану борошном поверхню. Кожен кульку перетворюємо за допомогою пальців в коржик, накладаємо ложкою в центр приготовану начинку і формуємо пиріжки. Визначаємо їх на промаслений лист, відступаючи, потроху, один від одного, і залишаємо для расстойки приблизно на тридцять-сорок хвилин. Потім кожен пирожочек акуратно промазуємо жовтками, змішаними з водою і щіпку ваніліну, і поміщаємо в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин.
    Рум'яні пиріжки виймаємо з духовки і прикриваємо рушником на двадцять хвилин.

    Рецепт смажених пиріжків з рисом і яйцем


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно пшеничне – 790 г;

  • молоко – 500 мл;

  • масло вершкове або маргарин – 90 г;

  • сіль – 5 р;

  • цукровий пісок – 65 г;

  • дріжджі пресовані – 45 г;

  • яйце куряче – 1-2 шт.;

  • рослинна рафінована олія для смаження;


  • Для начинки:

  • крупа рисова – 300 г;

  • яйця курячі – 3-4 шт.;

  • цибуля зелена (за бажанням) – за смаком;

  • свіжа зелень кропу – за смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    Свіжі дріжджі розчиняємо в підігрітому молоці, кидаємо сіль, цукровий пісок та яйця і перемішуємо. Тепер малими порціями підсипаємо просіяне борошно і заводимо тісто. По завершенню замісу додаємо розтоплене вершкове масло або маргарин. Вимішуємо масу ще хвилин сім-десять. Тісто повинне вийти м'яким і відлипати від рук. Поміщаємо його в глибоку ємність, прикриваємо чистою тканиною і поміщаємо в тепле, захищене від протягів, місце приблизно на три години. У
    Пиріжки з рисом і яйцем
    протягом цього часу, по мірі підйому тіста, обомнем його руками два-три рази.
    Рис відварюємо у достатній кількості води і зливаємо на друшляк. При необхідності промиваємо його кип'яченою водою. Відварюємо круто, очищаємо і нарізаємо або натираємо на терці яйця і з'єднуємо їх з відварним рисом. Додаємо за бажанням і смаком зелену цибулю і порізану зелень кропу, досолює за смаком і перемішуємо.
    З тіста формуємо коржі, на кожну з яких накладаємо столовою ложкою начинку і защипуємо краю.
    Обсмажуємо пиріжечки у великій кількості прогрітого олії до рум'яності з двох сторін.
    Додав: admin | 15-09-2015, 20:40
    Переглядів: 739