Пиріжки з листкового тіста з яблуками
Сьогодні ми з вами приготуємо пиріжки з листкового тіста з яблуками. Це проста класика, яка ніколи не набридне і завжди порадує своїм смаком і підніме настрій.
Інгредієнти:
тісто листкове – 490 г;
яблука – 350 г;
цукровий пісок – за смаком;
вершкове масло – 55 г;
лимонна цедра – 5 г;
жовток – 1 шт.;
борошно;
цукрова пудра.
Приготування
Готове листкове бездріжджове тісто попередньо розморожуємо, злегка розкачуємо на поверхні, притрушенной борошном, і ділимо на квадрати.
Вимиті яблучка позбавляємо від серцевини і шкірки і нарізаємо кубиками. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і закладаємо в нього подрібнені яблучка. Додаємо за смаком цукровий пісок і цедру лимона і витримуємо на середньому вогні до м'якості приблизно десять хвилин, помішуючи. Готової начинки даємо охолонути.
Ложкою накладаємо яблучну масу на кожен квадратик, складаємо тісто навпіл, надаючи форму трикутника або прямокутника, і притискаємо краю зубцями виделки. Зверху по центру кожного виробу робимо кілька надрізів для виходу пари.
Тепер промазуємо пиріжки збитим жовтком, визначаємо на промаслений лист, і поміщаємо в заздалегідь прогрітий до 220 градусів духовку на двадцять п'ять-тридцять хвилин.
Готові охолоджені пиріжки притрушиваем цукровою пудрою.
Інгредієнти:
тісто листкове – 490 г;
яблука – 420 г;
крохмаль кукурудзяний – 30 г;
цукровий пісок – 185 г;
ванільний екстракт – 20 мл;
масло вершкове – 65 г;
вершки – 50 мл;
борошно.
Приготування
Першим ділом приготуємо наповнення для наших пиріжків. Промиваємо яблучка, видаляємо з них серцевину і зчищаємо шкурки. Тепер ріжемо їх кубиками і обсмажуємо на сковороді з розтопленим вершковим маслом протягом п'яти хвилин. Потім додаємо цукровий пісок і змішаний з водою крохмаль і ванільний екстракт. Коли яблучна маса трохи загусне, вимикаємо плиту і даємо начинці охолонути.
Тим часом готове листкове дріжджове тісто розморожуємо і розкладаємо на присипаної борошном поверхні. Розкачуємо його за допомогою качалки. Розрізаємо на квадратики з довжиною сторони приблизно сім-дев'ять сантиметрів. За допомогою чайної ложки накладаємо начинку, трохи відступивши від центру з одного боку. Стуляємо протилежні кути або сторони тіста і защипуємо краю. Можна придавити їх зубцями виделки.
Промазуємо пиріжки вершками, присипаємо цукром-піском і поміщаємо на промаслений лист на деякій відстані один від одного. Витримуємо в попередньо прогрітій до 175 градусів духовці тридцять-тридцять п'ять хвилин.
Пиріжки з яблуками з листкового бездріжджового тіста – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Готове листкове бездріжджове тісто попередньо розморожуємо, злегка розкачуємо на поверхні, притрушенной борошном, і ділимо на квадрати.
Вимиті яблучка позбавляємо від серцевини і шкірки і нарізаємо кубиками. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і закладаємо в нього подрібнені яблучка. Додаємо за смаком цукровий пісок і цедру лимона і витримуємо на середньому вогні до м'якості приблизно десять хвилин, помішуючи. Готової начинки даємо охолонути.
Ложкою накладаємо яблучну масу на кожен квадратик, складаємо тісто навпіл, надаючи форму трикутника або прямокутника, і притискаємо краю зубцями виделки. Зверху по центру кожного виробу робимо кілька надрізів для виходу пари.
Тепер промазуємо пиріжки збитим жовтком, визначаємо на промаслений лист, і поміщаємо в заздалегідь прогрітий до 220 градусів духовку на двадцять п'ять-тридцять хвилин.
Готові охолоджені пиріжки притрушиваем цукровою пудрою.
Пиріжки з готового листкового дріжджового тіста з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом приготуємо наповнення для наших пиріжків. Промиваємо яблучка, видаляємо з них серцевину і зчищаємо шкурки. Тепер ріжемо їх кубиками і обсмажуємо на сковороді з розтопленим вершковим маслом протягом п'яти хвилин. Потім додаємо цукровий пісок і змішаний з водою крохмаль і ванільний екстракт. Коли яблучна маса трохи загусне, вимикаємо плиту і даємо начинці охолонути.
Тим часом готове листкове дріжджове тісто розморожуємо і розкладаємо на присипаної борошном поверхні. Розкачуємо його за допомогою качалки. Розрізаємо на квадратики з довжиною сторони приблизно сім-дев'ять сантиметрів. За допомогою чайної ложки накладаємо начинку, трохи відступивши від центру з одного боку. Стуляємо протилежні кути або сторони тіста і защипуємо краю. Можна придавити їх зубцями виделки.
Промазуємо пиріжки вершками, присипаємо цукром-піском і поміщаємо на промаслений лист на деякій відстані один від одного. Витримуємо в попередньо прогрітій до 175 градусів духовці тридцять-тридцять п'ять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з полуницею
Домашня випічка варто кожної витраченої секунди на її створення. Цей непередаваний аромат, разносящийся по всьому будинку, не залишить байдужим ні
Пиріжки з листкового дріжджового тіста
Сьогодні зовсім не проблема побалувати рідних домашньою випічкою. Купивши завчасно пачку дріжджового листкового тіста можна випікати різні ласощі,
Пиріжки з вишнею з листкового тіста
Пиріжки - це не самий простий спосіб порадувати рідних улюбленої випічкою. Проте, є винятки, коли не потрібно возитися з приготуванням тесту - це
Слойки з яблуками з листкового тіста
Домашні слойки завжди виручають, якщо несподівано прийшли гості або просто захотілося приготувати швидко щось новеньке на сніданок. Існує безліч
Пиріжки з листкового тіста з м'ясом
Найпростіший спосіб нагодувати сім'ю або нежданих гостей домашньою випічкою - це спекти пиріжки з готового листкового тіста. Вони виходять смачними,
Пиріжки з листкового тіста з малиною
М'яке хрустке і розсипчасте тісто неймовірно гармонійно поєднується з соковитою ягідною начинкою. Аромат свіжої випічки, поширюється на весь будинок