Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з листкового тіста з яблуками

Пиріжки з листкового тіста з яблуками

18-09-2015, 20:36
1 493
Пиріжки з листкового тіста з яблуками
Сьогодні ми з вами приготуємо пиріжки з листкового тіста з яблуками. Це проста класика, яка ніколи не набридне і завжди порадує своїм смаком і підніме настрій.

Пиріжки з яблуками з листкового бездріжджового тіста – рецепт


Інгредієнти:

  • тісто листкове – 490 г;

  • яблука – 350 г;

  • цукровий пісок – за смаком;

  • вершкове масло – 55 г;

  • лимонна цедра – 5 г;

  • жовток – 1 шт.;

  • борошно;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Готове листкове бездріжджове тісто попередньо розморожуємо, злегка розкачуємо на поверхні, притрушенной борошном, і ділимо на квадрати.
    Вимиті яблучка позбавляємо від серцевини і шкірки і нарізаємо кубиками. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і закладаємо в нього подрібнені яблучка. Додаємо за смаком цукровий пісок і цедру лимона і витримуємо на середньому вогні до м'якості приблизно десять хвилин, помішуючи. Готової начинки даємо охолонути.
    Ложкою накладаємо яблучну масу на кожен квадратик, складаємо тісто навпіл, надаючи форму трикутника або прямокутника, і притискаємо краю зубцями виделки. Зверху по центру кожного виробу робимо кілька надрізів для виходу пари.
    Тепер промазуємо пиріжки збитим жовтком, визначаємо на промаслений лист, і поміщаємо в заздалегідь прогрітий до 220 градусів духовку на двадцять п'ять-тридцять хвилин.
    Готові охолоджені пиріжки притрушиваем цукровою пудрою.

    Пиріжки з готового листкового дріжджового тіста з яблуками


    Інгредієнти:

  • тісто листкове – 490 г;

  • яблука – 420 г;

  • крохмаль кукурудзяний – 30 г;

  • цукровий пісок – 185 г;

  • ванільний екстракт – 20 мл;

  • масло вершкове – 65 г;

  • вершки – 50 мл;

  • борошно.


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо наповнення для наших пиріжків. Промиваємо яблучка, видаляємо з них серцевину і зчищаємо шкурки. Тепер ріжемо їх кубиками і обсмажуємо на сковороді з розтопленим вершковим маслом протягом п'яти хвилин. Потім додаємо цукровий пісок і змішаний з водою крохмаль і ванільний екстракт. Коли яблучна маса трохи загусне, вимикаємо плиту і даємо начинці охолонути.
    Пиріжки з листкового тіста з яблуками

    Тим часом готове листкове дріжджове тісто розморожуємо і розкладаємо на присипаної борошном поверхні. Розкачуємо його за допомогою качалки. Розрізаємо на квадратики з довжиною сторони приблизно сім-дев'ять сантиметрів. За допомогою чайної ложки накладаємо начинку, трохи відступивши від центру з одного боку. Стуляємо протилежні кути або сторони тіста і защипуємо краю. Можна придавити їх зубцями виделки.
    Промазуємо пиріжки вершками, присипаємо цукром-піском і поміщаємо на промаслений лист на деякій відстані один від одного. Витримуємо в попередньо прогрітій до 175 градусів духовці тридцять-тридцять п'ять хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з полуницею
    Пиріжки з полуницею
    Домашня випічка варто кожної витраченої секунди на її створення. Цей непередаваний аромат, разносящийся по всьому будинку, не залишить байдужим ні
    Пиріжки з листкового дріжджового тіста
    Пиріжки з листкового дріжджового тіста
    Сьогодні зовсім не проблема побалувати рідних домашньою випічкою. Купивши завчасно пачку дріжджового листкового тіста можна випікати різні ласощі,
    Пиріжки з вишнею з листкового тіста
    Пиріжки з вишнею з листкового тіста
    Пиріжки - це не самий простий спосіб порадувати рідних улюбленої випічкою. Проте, є винятки, коли не потрібно возитися з приготуванням тесту - це
    Слойки з яблуками з листкового тіста
    Слойки з яблуками з листкового тіста
    Домашні слойки завжди виручають, якщо несподівано прийшли гості або просто захотілося приготувати швидко щось новеньке на сніданок. Існує безліч
    Пиріжки з листкового тіста з м'ясом
    Пиріжки з листкового тіста з м'ясом
    Найпростіший спосіб нагодувати сім'ю або нежданих гостей домашньою випічкою - це спекти пиріжки з готового листкового тіста. Вони виходять смачними,
    Пиріжки з листкового тіста з малиною
    Пиріжки з листкового тіста з малиною
    М'яке хрустке і розсипчасте тісто неймовірно гармонійно поєднується з соковитою ягідною начинкою. Аромат свіжої випічки, поширюється на весь будинок