Слойки з яблуками з листкового тіста
Навіть тим, хто жорстко стежить за своєю фігурою, іноді хочеться ароматної, смачної домашньої випічки, не кажучи вже про ласунів. Слойки з яблуками з листкового тесту будуть прекрасним варіантом для тих і інших. Крім того, можна регулювати кількість цукру, що використовується для їх приготування, зменшуючи або збільшуючи таким чином калорійність продукту.
Інгредієнти:
тісто листкове – 490 г;
яблука – 425 г;
лимонний сік – 15 мл;
цукровий пісок – за смаком;
вершкове масло – 55 г;
картопляний крохмаль – 30 г;
кориця або ванільний цукор – за смаком;
родзинки (за бажанням) – за смаком;
яйце – 1 шт.;
борошно.
Приготування
Готовому листковому тесту даємо повністю розморозитися, трохи розкачуємо його на столі, притрушенном борошном, і розрізаємо на квадрати, скориставшись гострим ножем або ножем для піци.
Вимиті яблучка витираємо насухо, позбавляє їх від серцевини і шкірки і нарізаємо кубиками і припускаємо на вершковому маслі на сковорідці або сотейнику. Додаємо за смаком цукровий пісок, лимонний сік, корицю або ванільний цукор і витримуємо на помірному вогні до м'якості, помішуючи. При бажанні додаємо трохи відпарений в гарячій воді родзинки. Готову начинку трохи охолоджуємо, додаємо крохмаль і перемішуємо.
При бажанні можна не піддавати яблучка термічній обробці, а використовувати сирі, приправивши тими ж компонентами за смаком.
На кожному квадратику тесту на одній із сторін робимо ножем кілька розрізів, промазуємо краю білком, а на другу сторону викладаємо ложкою начинку і прикриваємо стороною з розрізами. Защипуємо краї пальцями і притискаємо зубцями виделки. Виходить надійно і красиво.
Тепер змащуємо слоечки жовтком, розкладаємо на промаслений лист, і визначаємо в заздалегідь прогріту до 220-230 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин.
Інгредієнти:
тісто листкове – 490 г;
яблука – 420 г;
абрикосовий джем – за смаком;
лимон – 1/2 шт.;
цукровий пісок – 75 г;
кориця – 7-12 м;
масло вершкове – 65 г;
мигдальні пелюстки – 55 р.
Приготування
Листкове тісто розморожуємо, розрізаємо на квадрати 8х8 сантиметрів. Складаємо навпіл трикутником і паралельно кожній його стороні, відступивши від краю приблизно по одному сантиметру, робимо два розрізи, не дорізуючи до краю по півтора сантиметра. Розгортаємо тісто і складаємо тепер вже ромбом, накриваючи протилежними кутами кути внутрішнього утворився ромбика, і трохи притискаємо. Отримуємо як би ромбик з бортиками. Промазуємо його всередині абрикосовим джемом. Яблука очищаємо, нарізаємо часточками, скроплюємо соком лимона і розкладаємо поверх джему. Промазуємо їх розтопленим вершковим маслом і присипаємо сумішшю цукру і кориці і мигдалевими пелюстками. Визначаємо слойки на промаслений лист і витримуємо в розігрітій до 220 градусів духовці двадцять-тридцять хвилин.
Інгредієнти:
тісто листкове – 260 г;
яблука червоні середнього розміру – 2 шт.;
цукровий пісок – 75 г;
цукрова пудра – за смаком.
Приготування
Яблука промиваємо, витираємо насухо, розрізаємо на чотири частини і отримуємо акуратно серцевину. Потім нарізаємо їх часточками товщиною два міліметри. Склянку води прогріваємо до кипіння, розчиняємо в ній цукровий пісок і занурюємо підготовлені часточки яблук. Проварюємо дві-три хвилини і рідину зливаємо. В результаті отримуємо гнучкі яблучні скибочки.
Тісто розгортаємо в пласт товщиною півтора сантиметра і нарізаємо на довгі смужки шириною три сантиметри. На кожну викладаємо по п'ять-шість шматочків яблук трохи внахлест, розкладаючи їх так, щоб край зі шкіркою на одну третину виступав поверх тіста. Акуратно згортаємо смужку рулетиком і підверніть нижній край тіста під низ. Отримуємо симпатичну «трояндочку». Викладаємо слойки на промаслений лист і визначаємо в прогріту до 220 градусів духовку на тридцять хвилин.
Готові слойки «Трояндочки» остуджуємо і присипаємо за бажанням і смаком цукровою пудрою, кількістю якій регулюємо солодкість десерту.
Слойки з яблуками з листкового бездріжджового тіста - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Готовому листковому тесту даємо повністю розморозитися, трохи розкачуємо його на столі, притрушенном борошном, і розрізаємо на квадрати, скориставшись гострим ножем або ножем для піци.
Вимиті яблучка витираємо насухо, позбавляє їх від серцевини і шкірки і нарізаємо кубиками і припускаємо на вершковому маслі на сковорідці або сотейнику. Додаємо за смаком цукровий пісок, лимонний сік, корицю або ванільний цукор і витримуємо на помірному вогні до м'якості, помішуючи. При бажанні додаємо трохи відпарений в гарячій воді родзинки. Готову начинку трохи охолоджуємо, додаємо крохмаль і перемішуємо.
При бажанні можна не піддавати яблучка термічній обробці, а використовувати сирі, приправивши тими ж компонентами за смаком.
На кожному квадратику тесту на одній із сторін робимо ножем кілька розрізів, промазуємо краю білком, а на другу сторону викладаємо ложкою начинку і прикриваємо стороною з розрізами. Защипуємо краї пальцями і притискаємо зубцями виделки. Виходить надійно і красиво.
Тепер змащуємо слоечки жовтком, розкладаємо на промаслений лист, і визначаємо в заздалегідь прогріту до 220-230 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин.
Слойки з готового листкового дріжджового тіста з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Листкове тісто розморожуємо, розрізаємо на квадрати 8х8 сантиметрів. Складаємо навпіл трикутником і паралельно кожній його стороні, відступивши від краю приблизно по одному сантиметру, робимо два розрізи, не дорізуючи до краю по півтора сантиметра. Розгортаємо тісто і складаємо тепер вже ромбом, накриваючи протилежними кутами кути внутрішнього утворився ромбика, і трохи притискаємо. Отримуємо як би ромбик з бортиками. Промазуємо його всередині абрикосовим джемом. Яблука очищаємо, нарізаємо часточками, скроплюємо соком лимона і розкладаємо поверх джему. Промазуємо їх розтопленим вершковим маслом і присипаємо сумішшю цукру і кориці і мигдалевими пелюстками. Визначаємо слойки на промаслений лист і витримуємо в розігрітій до 220 градусів духовці двадцять-тридцять хвилин.
Рецепт несолодких слойок з яблуками «Трояндочки» з листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Яблука промиваємо, витираємо насухо, розрізаємо на чотири частини і отримуємо акуратно серцевину. Потім нарізаємо їх часточками товщиною два міліметри. Склянку води прогріваємо до кипіння, розчиняємо в ній цукровий пісок і занурюємо підготовлені часточки яблук. Проварюємо дві-три хвилини і рідину зливаємо. В результаті отримуємо гнучкі яблучні скибочки.
Тісто розгортаємо в пласт товщиною півтора сантиметра і нарізаємо на довгі смужки шириною три сантиметри. На кожну викладаємо по п'ять-шість шматочків яблук трохи внахлест, розкладаючи їх так, щоб край зі шкіркою на одну третину виступав поверх тіста. Акуратно згортаємо смужку рулетиком і підверніть нижній край тіста під низ. Отримуємо симпатичну «трояндочку». Викладаємо слойки на промаслений лист і визначаємо в прогріту до 220 градусів духовку на тридцять хвилин.
Готові слойки «Трояндочки» остуджуємо і присипаємо за бажанням і смаком цукровою пудрою, кількістю якій регулюємо солодкість десерту.
Рекомендуємо добрі рецепти
Слойки з листкового дріжджового тіста
Напевно не буває рецептів випічки швидше, ніж слойки, приготовані з готового листкового тіста. Використовуючи листи дріжджового тесту, у вас вийде
Пиріжки з листкового тіста з яблуками
Щоб побалувати себе і рідню домашньою випічкою не потрібно бути віртуозним кулінаром. В будь-якому магазині представлений великий асортимент різного
Слойки з джемом
Любите домашню випічку? Тоді пропонуємо вам смачні рецепти створення слойок з джемом. Таке ласощі сподобається і дітям і дорослим і чудово підійде
Слойки з яблуками
Що може бути краще у вихідний день, ніж чашка кави або чаю з свіжоприготованою випічкою? І сьогодні ми з вами поговоримо про слойках з яблуками.
Слойки з вишнею
Слойки - дивовижна ароматна випічка для вечірніх посиденьок за чашкою чаю в колі сім'ї та друзів. І зараз ми вам розповімо, як зробити чудові слойки
Слойки з полуницею
Любите посидіти у вихідний день в компанії друзів за чашкою з домашньою випічкою, тоді пропонуємо вам зробити ніжні і тануть у роті слоечки з