Навіть тим, хто жорстко стежить за своєю фігурою, іноді хочеться ароматної, смачної домашньої випічки, не кажучи вже про ласунів. Слойки з яблуками з листкового тесту будуть прекрасним варіантом для тих і інших. Крім того, можна регулювати кількість цукру, що використовується для їх приготування, зменшуючи або збільшуючи таким чином калорійність продукту.
Слойки з яблуками з листкового бездріжджового тіста - рецепт
Інгредієнти: тісто листкове – 490 г; яблука – 425 г; лимонний сік – 15 мл; цукровий пісок – за смаком; вершкове масло – 55 г; картопляний крохмаль – 30 г; кориця або ванільний цукор – за смаком; родзинки (за бажанням) – за смаком; яйце – 1 шт.; борошно. Приготування Готовому листковому тесту даємо повністю розморозитися, трохи розкачуємо його на столі, притрушенном борошном, і розрізаємо на квадрати, скориставшись гострим ножем або ножем для піци.
Вимиті яблучка витираємо насухо, позбавляє їх від серцевини і шкірки і нарізаємо кубиками і припускаємо на вершковому маслі на сковорідці або сотейнику. Додаємо за смаком цукровий пісок, лимонний сік, корицю або ванільний цукор і витримуємо на помірному вогні до м'якості, помішуючи. При бажанні додаємо трохи відпарений в гарячій воді родзинки. Готову начинку трохи охолоджуємо, додаємо крохмаль і перемішуємо.
При бажанні можна не піддавати яблучка термічній обробці, а використовувати сирі, приправивши тими ж компонентами за смаком.
На кожному квадратику тесту на одній із сторін робимо ножем кілька розрізів, промазуємо краю білком, а на другу сторону викладаємо ложкою начинку і прикриваємо стороною з розрізами. Защипуємо краї пальцями і притискаємо зубцями виделки. Виходить надійно і красиво.
Тепер змащуємо слоечки жовтком, розкладаємо на промаслений лист, і визначаємо в заздалегідь прогріту до 220-230 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин.
Слойки з готового листкового дріжджового тіста з яблуками
Інгредієнти: тісто листкове – 490 г; яблука – 420 г; абрикосовий джем – за смаком; лимон – 1/2 шт.; цукровий пісок – 75 г; кориця – 7-12 м; масло вершкове – 65 г; мигдальні пелюстки – 55 р. Приготування Листкове тісто розморожуємо, розрізаємо на квадрати 8х8 сантиметрів. Складаємо навпіл трикутником і паралельно кожній його стороні, відступивши від краю приблизно по одному сантиметру, робимо два розрізи, не дорізуючи до краю по півтора сантиметра. Розгортаємо тісто і складаємо тепер вже ромбом, накриваючи протилежними кутами кути внутрішнього утворився ромбика, і трохи притискаємо. Отримуємо як би ромбик з бортиками. Промазуємо його всередині абрикосовим джемом. Яблука очищаємо, нарізаємо часточками, скроплюємо соком лимона і розкладаємо поверх джему. Промазуємо їх розтопленим вершковим маслом і присипаємо сумішшю цукру і кориці і мигдалевими пелюстками. Визначаємо слойки на промаслений лист і витримуємо в розігрітій до 220 градусів духовці двадцять-тридцять хвилин.
Рецепт несолодких слойок з яблуками «Трояндочки» з листкового тіста
Інгредієнти: тісто листкове – 260 г; яблука червоні середнього розміру – 2 шт.; цукровий пісок – 75 г; цукрова пудра – за смаком. Приготування Яблука промиваємо, витираємо насухо, розрізаємо на чотири частини і отримуємо акуратно серцевину. Потім нарізаємо їх часточками товщиною два міліметри. Склянку води прогріваємо до кипіння, розчиняємо в ній цукровий пісок і занурюємо підготовлені часточки яблук. Проварюємо дві-три хвилини і рідину зливаємо. В результаті отримуємо гнучкі яблучні скибочки.
Тісто розгортаємо в пласт товщиною півтора сантиметра і нарізаємо на довгі смужки шириною три сантиметри. На кожну викладаємо по п'ять-шість шматочків яблук трохи внахлест, розкладаючи їх так, щоб край зі шкіркою на одну третину виступав поверх тіста. Акуратно згортаємо смужку рулетиком і підверніть нижній край тіста під низ. Отримуємо симпатичну «трояндочку». Викладаємо слойки на промаслений лист і визначаємо в прогріту до 220 градусів духовку на тридцять хвилин.
Готові слойки «Трояндочки» остуджуємо і присипаємо за бажанням і смаком цукровою пудрою, кількістю якій регулюємо солодкість десерту.