Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Слойки з яблуками

Слойки з яблуками

18-01-2015, 12:10
2 364
Слойки з яблуками
Що може бути краще неспішним недільним ранком, ніж чашка кави зі свіжою випічкою? І зовсім не обов'язково бігти за булочками і круасанами в магазин. Приготувати самостійно слойки з яблуками, тим більше з готового тіста, не складе особливих труднощів навіть для початківця кулінара. На сторінках нашого сайту ви вже зустрічали рецепт листкових булочок-«трояндочок» , але велика тема яблучних шарувань не була, безумовно, розкрита повністю. Сьогодні ми виправимо це упущення!

Рецепт слойок з яблуком і корицею


Інгредієнти:

  • тісто листкове - 275 г;

  • яблука - 2 шт.;

  • цукор ванільний - 1 упаковка;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • сік лимона - 1 ч. ложка;

  • жовток яєчний - 1 шт.;

  • сік яблучний - 1 ст. ложка;

  • пудра цукрова - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо невеликими кубиками і складаємо в сотейник. Поливаємо лимонним соком, посипаємо ванільним цукром і ставимо на маленький вогонь. Тушкуємо, помішуючи, поки яблука не пустять сік. Додаємо крохмаль, перемішуємо і знімаємо з плити.
    Пласт тесту ділимо на 6 прямокутників. У кожного, по довгій стороні, робимо горизонтальні надрізи, доходять до середини ширини прямокутників. На цілу половину заготовок викладаємо остигнула начинку. Краї тіста змащуємо жовтком і загортаємо «бахрому» поверх начинки, ретельно защепляя краю. Викладаємо слойки на застелений пергаментом деко і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів підрум'янитися.
    Тим часом цукрову пудру змішуємо з яблучним соком і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо помадку буквально кілька хвилин. Змащуємо цим сиропом готові, ще гарячі слойки.

    Як приготувати слойки з яблуками «Спрайте»?


    Інгредієнти:

  • тісто листкове бездріжджове - 2 уп.;

  • яблука - 2 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • масло вершкове - 200 г;

  • вода газована «Спрайт» - 05 л;

  • кориця - 15 ч. ложки;

  • ванілін - 1 упаковка.


  • Приготування
    Тісто розділяємо на пласти, кожен з яких розрізаємо по діагоналі. На отримані трикутнички викладаємо по часточці очищеного яблука і звертаємо рулетики. Викладаємо їх у глибоку форму для запікання. Цукор розчиняємо в розтопленому вершковому маслі і додаємо ванілін. Заливаємо цією сумішшю слойки, додаємо «Спрайт» і посипаємо зверху корицею. Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Приблизно через півгодини хрусткі і ароматні слоечки готові!

    Слойки з сиром і яблуками


    Інгредієнти:

  • тісто листкове - 250 г;

  • яблуко - 1 шт.;

  • сир - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор коричневий - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Для цих слойок потрібно самостійно виготовити шаблон у вигляді яблука. З його допомогою з пласта тіста вирізаємо 4 заготовки, а залишки звертаємо в тонкий джгутик і викладаємо по контуру «яблучок», злегка притискаючи краю. Сир розминаємо з половиною цукру і рівномірно розподіляємо по заготівлях. Очищені яблука нарізаємо тонкими часточками і внахлест, як черепицю, викладаємо поверх сиру. Змащуємо слойки злегка збитим яйцем, присипаємо цукром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. А вже через 20 хвилин виймаємо рум'яні, золотисті «яблучка».

    Як зробити слойки з яблуками в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • тісто листкове - 1 упаковка;

  • сир - 250 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • родзинки - 1 ст. ложка;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • кунжут - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Родзинки промиваємо і на пару хвилин заливаємо окропом. Після відкидаємо на друшляк і обсушуємо паперовим рушником. Змішуємо його з сиром і натертим на крупній тертці яблуком.
    Слойки з яблуками
    Додаємо цукор і яйце. Начинка готова.
    Чверть тесту досить тонко розкачуємо на присипаному борошном столі. Розрізаємо його на невеликі квадрати. Посередині кожного викладаємо трохи начинки і збираємо краю у вигляді конвертика. Зверху слойки посипаємо кунжутом. Викладаємо їх у попередньо змащену маслом чашу мультиварки. Готуємо на режимі «Випічка» близько півгодини. І поки ваші домашні будуть знищувати першу партію яблучних слойок, з залишився тесту ви встигнете зробити ще!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Слойки з сиром
    Слойки з сиром
    Слойки з сиром дозволяють нагодувати навіть самого перебірливого їдця, не тільки смачно, але і корисно. Кілька ароматних слойок, і половина добової
    Слойки з сиром і шинкою
    Слойки з сиром і шинкою
    Слойки з сиром - це, звичайно ж, класика кулінарного жанру, з яким знайомі багато. І в нашій статті ми зібрали деякі оригінальні і смачні рецепти
    Слойки з м'ясом
    Слойки з м'ясом
    Слойки з м'ясом - це простий і швидкий варіант обіду або ланчу, коли зовсім немає часу на готування. Така випічка сподобається вашим близьким і
    Слойки з бананом
    Слойки з бананом
    Слойки з бананом - це смачна випічка, яка сподобається і дітям і дорослим. І сьогодні ми поділимося з вами простими, але в теж час оригінальними
    Слойки з джемом
    Слойки з джемом
    Любите домашню випічку? Тоді пропонуємо вам смачні рецепти створення слойок з джемом. Таке ласощі сподобається і дітям і дорослим і чудово підійде
    Слойки з вишнею
    Слойки з вишнею
    Слойки - дивовижна ароматна випічка для вечірніх посиденьок за чашкою чаю в колі сім'ї та друзів. І зараз ми вам розповімо, як зробити чудові слойки