Що може бути краще неспішним недільним ранком, ніж чашка кави зі свіжою випічкою? І зовсім не обов'язково бігти за булочками і круасанами в магазин. Приготувати самостійно слойки з яблуками, тим більше з готового тіста, не складе особливих труднощів навіть для початківця кулінара. На сторінках нашого сайту ви вже зустрічали рецепт листкових булочок-«трояндочок» , але велика тема яблучних шарувань не була, безумовно, розкрита повністю. Сьогодні ми виправимо це упущення!
Рецепт слойок з яблуком і корицею
Інгредієнти: тісто листкове - 275 г; яблука - 2 шт.; цукор ванільний - 1 упаковка; кориця - 1 ч. ложка; крохмаль - 1 ст. ложка; сік лимона - 1 ч. ложка; жовток яєчний - 1 шт.; сік яблучний - 1 ст. ложка; пудра цукрова - 2 ст. ложки. Приготування Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо невеликими кубиками і складаємо в сотейник. Поливаємо лимонним соком, посипаємо ванільним цукром і ставимо на маленький вогонь. Тушкуємо, помішуючи, поки яблука не пустять сік. Додаємо крохмаль, перемішуємо і знімаємо з плити.
Пласт тесту ділимо на 6 прямокутників. У кожного, по довгій стороні, робимо горизонтальні надрізи, доходять до середини ширини прямокутників. На цілу половину заготовок викладаємо остигнула начинку. Краї тіста змащуємо жовтком і загортаємо «бахрому» поверх начинки, ретельно защепляя краю. Викладаємо слойки на застелений пергаментом деко і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів підрум'янитися.
Тим часом цукрову пудру змішуємо з яблучним соком і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо помадку буквально кілька хвилин. Змащуємо цим сиропом готові, ще гарячі слойки.
Як приготувати слойки з яблуками «Спрайте»?
Інгредієнти: тісто листкове бездріжджове - 2 уп.; яблука - 2 шт.; цукор - 1 ст.; масло вершкове - 200 г; вода газована «Спрайт» - 05 л; кориця - 15 ч. ложки; ванілін - 1 упаковка. Приготування Тісто розділяємо на пласти, кожен з яких розрізаємо по діагоналі. На отримані трикутнички викладаємо по часточці очищеного яблука і звертаємо рулетики. Викладаємо їх у глибоку форму для запікання. Цукор розчиняємо в розтопленому вершковому маслі і додаємо ванілін. Заливаємо цією сумішшю слойки, додаємо «Спрайт» і посипаємо зверху корицею. Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Приблизно через півгодини хрусткі і ароматні слоечки готові!
Слойки з сиром і яблуками
Інгредієнти: тісто листкове - 250 г; яблуко - 1 шт.; сир - 100 г; яйце - 1 шт.; цукор коричневий - 1 ст. ложка. Приготування Для цих слойок потрібно самостійно виготовити шаблон у вигляді яблука. З його допомогою з пласта тіста вирізаємо 4 заготовки, а залишки звертаємо в тонкий джгутик і викладаємо по контуру «яблучок», злегка притискаючи краю. Сир розминаємо з половиною цукру і рівномірно розподіляємо по заготівлях. Очищені яблука нарізаємо тонкими часточками і внахлест, як черепицю, викладаємо поверх сиру. Змащуємо слойки злегка збитим яйцем, присипаємо цукром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. А вже через 20 хвилин виймаємо рум'яні, золотисті «яблучка».
Як зробити слойки з яблуками в мультиварці?
Інгредієнти: тісто листкове - 1 упаковка; сир - 250 г; яйце - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; родзинки - 1 ст. ложка; цукор - 2 ст. ложки; борошно - 1 ст. ложка; кунжут - 2 ст. ложки. Приготування Родзинки промиваємо і на пару хвилин заливаємо окропом. Після відкидаємо на друшляк і обсушуємо паперовим рушником. Змішуємо його з сиром і натертим на крупній тертці яблуком.
Додаємо цукор і яйце. Начинка готова.
Чверть тесту досить тонко розкачуємо на присипаному борошном столі. Розрізаємо його на невеликі квадрати. Посередині кожного викладаємо трохи начинки і збираємо краю у вигляді конвертика. Зверху слойки посипаємо кунжутом. Викладаємо їх у попередньо змащену маслом чашу мультиварки. Готуємо на режимі «Випічка» близько півгодини. І поки ваші домашні будуть знищувати першу партію яблучних слойок, з залишився тесту ви встигнете зробити ще!