Сьогодні ми з вами приготуємо пиріжки з листкового тіста з яблуками. Це проста класика, яка ніколи не набридне і завжди порадує своїм смаком і підніме настрій.
Пиріжки з яблуками з листкового бездріжджового тіста – рецепт
Інгредієнти: тісто листкове – 490 г; яблука – 350 г; цукровий пісок – за смаком; вершкове масло – 55 г; лимонна цедра – 5 г; жовток – 1 шт.; борошно; цукрова пудра. Приготування Готове листкове бездріжджове тісто попередньо розморожуємо, злегка розкачуємо на поверхні, притрушенной борошном, і ділимо на квадрати.
Вимиті яблучка позбавляємо від серцевини і шкірки і нарізаємо кубиками. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і закладаємо в нього подрібнені яблучка. Додаємо за смаком цукровий пісок і цедру лимона і витримуємо на середньому вогні до м'якості приблизно десять хвилин, помішуючи. Готової начинки даємо охолонути.
Ложкою накладаємо яблучну масу на кожен квадратик, складаємо тісто навпіл, надаючи форму трикутника або прямокутника, і притискаємо краю зубцями виделки. Зверху по центру кожного виробу робимо кілька надрізів для виходу пари.
Тепер промазуємо пиріжки збитим жовтком, визначаємо на промаслений лист, і поміщаємо в заздалегідь прогрітий до 220 градусів духовку на двадцять п'ять-тридцять хвилин.
Готові охолоджені пиріжки притрушиваем цукровою пудрою.
Пиріжки з готового листкового дріжджового тіста з яблуками
Інгредієнти: тісто листкове – 490 г; яблука – 420 г; крохмаль кукурудзяний – 30 г; цукровий пісок – 185 г; ванільний екстракт – 20 мл; масло вершкове – 65 г; вершки – 50 мл; борошно. Приготування Першим ділом приготуємо наповнення для наших пиріжків. Промиваємо яблучка, видаляємо з них серцевину і зчищаємо шкурки. Тепер ріжемо їх кубиками і обсмажуємо на сковороді з розтопленим вершковим маслом протягом п'яти хвилин. Потім додаємо цукровий пісок і змішаний з водою крохмаль і ванільний екстракт. Коли яблучна маса трохи загусне, вимикаємо плиту і даємо начинці охолонути.
Тим часом готове листкове дріжджове тісто розморожуємо і розкладаємо на присипаної борошном поверхні. Розкачуємо його за допомогою качалки. Розрізаємо на квадратики з довжиною сторони приблизно сім-дев'ять сантиметрів. За допомогою чайної ложки накладаємо начинку, трохи відступивши від центру з одного боку. Стуляємо протилежні кути або сторони тіста і защипуємо краю. Можна придавити їх зубцями виделки.
Промазуємо пиріжки вершками, присипаємо цукром-піском і поміщаємо на промаслений лист на деякій відстані один від одного. Витримуємо в попередньо прогрітій до 175 градусів духовці тридцять-тридцять п'ять хвилин.