Пиріжки з полуницею – справжні ласощі для любителів солодкої випічки, яким можна ласувати круглий рік. Для їх приготування використовують як свіжі, так і заморожені ягоди, і абсолютно будь-тісто. А додавши в начинку трохи вершкового сиру або сиру , отримаємо справжній кулінарний шедевр.
Пиріжки з полуницею з дріжджового тіста в духовці
Інгредієнти: борошно – 490 г; сухі дріжджі – 12 м; цукровий пісок – 75 г; кефір – 250 мл; рослинна рафінована олія – 125 мл; сіль – 7 г; Для начинки:
полуниця – 550 г; цукровий пісок – 155 г; крохмаль картопляний – 45 г; Для змащування верху:
яєчний жовток – 1 шт.; ванілін – 1 г; вода – 7 мл Приготування Змішуємо в мисці або каструльці кефір, рослинне масло, сіль та цукровий пісок, перемішуємо і підігріваємо до приємної руці теплоти. Потім всипаємо змішану з сухими дріжджами просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто. Визначаємо його в тепле місце на тридцять-сорок хвилин.
Поки тісто підходить, промиємо полуницю і залишимо в друшляку на деякий час, щоб вода гарненько скла. Потім наріжемо ягідки кубиками або часточками.
Коли тісто збільшиться приблизно в два рази, відщипуємо від нього потроху, скачуємо кульки і укладаємо на присипану борошном поверхню.
З кожної кульки формуємо руками або качалкою корж, чайною ложкою насипаємо в центр трохи цукрового піску, зверху присипану крохмалем нарізану полуницю і з'єднуємо протилежні краї тіста. Надаємо пиріжку бажану форму і викладаємо на промаслений лист.
Прогріваємо духовку до 190 градусів, промазуємо поверхню пиріжків, збитим з водою і щіпка ваніліну жовтком, і відправляємо їх випікатися на п'ятнадцять-двадцять хвилин.
Пиріжки з листкового тіста з полуницею і вершковим сиром
Інгредієнти: тісто листкове – 480 м; полуниця – 375 г; вершковий сир – 200 г; цукровий пісок – 175 г; крохмаль картопляний – 90 г; ванільний цукор – за смаком; цукрова пудра. Приготування Розморожуємо листкове тісто, розкачуємо і нарізаємо квадратиками. Кожен квадратик промазуємо вершковим сиром, відступаючи від країв по одному сантиметру, чайною ложкою насипаємо по центру цукровий пісок, змішаний з ванільним цукром і укладаємо попередньо помиті і нарізані ягоди. Для того щоб начинка з полуниці не витікала з пиріжків, присыплем полуничні ягідки невеликою кількістю крохмалю.
З'єднуємо протилежні краї тіста і запечатуємо пиріжок за допомогою зубців вилки. Робимо зверху пиріжків кілька надрізів для виходу пари, укладаємо на промаслений лист на деякій відстані один від одного і відправляємо в духовку на двадцять-тридцять хвилин, розігрів її заздалегідь до 220 градусів.