Вернуться назад Распечатать

Пиріжки з полуницею

Пиріжки з полуницею
Пиріжки з полуницею – справжні ласощі для любителів солодкої випічки, яким можна ласувати круглий рік. Для їх приготування використовують як свіжі, так і заморожені ягоди, і абсолютно будь-тісто. А додавши в начинку трохи вершкового сиру або сиру , отримаємо справжній кулінарний шедевр.

Пиріжки з полуницею з дріжджового тіста в духовці


Інгредієнти:

  • борошно – 490 г;

  • сухі дріжджі – 12 м;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • кефір – 250 мл;

  • рослинна рафінована олія – 125 мл;

  • сіль – 7 г;


  • Для начинки:

  • полуниця – 550 г;

  • цукровий пісок – 155 г;

  • крохмаль картопляний – 45 г;


  • Для змащування верху:

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • ванілін – 1 г;

  • вода – 7 мл


  • Приготування
    Змішуємо в мисці або каструльці кефір, рослинне масло, сіль та цукровий пісок, перемішуємо і підігріваємо до приємної руці теплоти. Потім всипаємо змішану з сухими дріжджами просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто. Визначаємо його в тепле місце на тридцять-сорок хвилин.
    Поки тісто підходить, промиємо полуницю і залишимо в друшляку на деякий час, щоб вода гарненько скла. Потім наріжемо ягідки кубиками або часточками.
    Коли тісто збільшиться приблизно в два рази, відщипуємо від нього потроху, скачуємо кульки і укладаємо на присипану борошном поверхню.
    З кожної кульки формуємо руками або качалкою корж, чайною ложкою насипаємо в центр трохи цукрового піску, зверху присипану крохмалем нарізану полуницю і з'єднуємо протилежні краї тіста. Надаємо пиріжку бажану форму і викладаємо на промаслений лист.
    Прогріваємо духовку до 190 градусів, промазуємо поверхню пиріжків, збитим з водою і щіпка ваніліну жовтком, і відправляємо їх випікатися на п'ятнадцять-двадцять хвилин.

    Пиріжки з листкового тіста з полуницею і вершковим сиром


    Інгредієнти:

  • тісто листкове – 480 м;

  • полуниця – 375 г;

  • вершковий сир – 200 г;

  • цукровий пісок – 175 г;

  • крохмаль картопляний – 90 г;

  • ванільний цукор – за смаком;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Пиріжки з полуницею

    Розморожуємо листкове тісто, розкачуємо і нарізаємо квадратиками. Кожен квадратик промазуємо вершковим сиром, відступаючи від країв по одному сантиметру, чайною ложкою насипаємо по центру цукровий пісок, змішаний з ванільним цукром і укладаємо попередньо помиті і нарізані ягоди. Для того щоб начинка з полуниці не витікала з пиріжків, присыплем полуничні ягідки невеликою кількістю крохмалю.
    З'єднуємо протилежні краї тіста і запечатуємо пиріжок за допомогою зубців вилки. Робимо зверху пиріжків кілька надрізів для виходу пари, укладаємо на промаслений лист на деякій відстані один від одного і відправляємо в духовку на двадцять-тридцять хвилин, розігрів її заздалегідь до 220 градусів.