» » Смажені пиріжки з сиром

Смажені пиріжки з сиром

Смажені пиріжки з сиром
Смажені пиріжки з сиром прекрасно доповнять святковий стіл і урізноманітнюють звичне буденне меню. Ніжна сирна начинка у поєднанні з пишним тестом створюють неперевершене кулінарне сусідство, привертає до себе масу шанувальників.

Смажені пиріжки з сиром з дріжджового тіста


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 800 г;

  • вода – 500 мл;

  • масло рослинне – 35 мл;

  • дріжджі пресовані – 50 г;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • сіль – 3-5 м;

  • рослинна олія для смаження;


  • Для начинки:

  • сир – 500 г;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • ванільний цукор – 7-10 р.


  • Приготування
    У миску наливаємо злегка підігріту воду і розчиняємо у ній дріжджі. Додаємо цукровий пісок, сіль і перемішуємо до розчинення. Тепер вливаємо олію, всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно виходить м'яке і липке. Накриваємо посуд чистою тканиною або рушником і визначаємо в холодильник.
    Таке тісто підходить від одного до трьох годин, а можна завести його ввечері, а готувати пиріжки вранці. Крім того, воно прекрасно зберігається в харчовій плівці в холодильнику кілька днів.
    Для начинки сир змішуємо з цукровим піском і ванільним цукром.
    З тіста формуємо кульки, які перетворюємо руками в коржик. Ложкою накладаємо в центр начинку і, стуляючи протилежні краї, формуємо пиріжок.
    Тут же відправляємо його в розпечене масло, налите в сковороду або сотейник. Витримуємо до рум'яності з двох сторін і виймаємо шумівкою на серветки або паперовий рушник.
    В начинку можна за бажанням додати родзинки, а охолоджені вироби присипати цукровою пудрою.
    Нижче пропонуємо варіант смажених несолодких пиріжків з сиром. Вони будуть чудовою закускою або прекрасним доповненням до перших страв.

    Рецепт смажених пиріжків з сиром і зеленню на кефірі


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 350 г;

  • кефір – 250 мл;

  • твердий сир – 120 г;

  • сода – 10 г;

  • цукровий пісок – 10 г;

  • сіль – 5 р;

  • рослинна олія для смаження;


  • Для начинки:

  • сир середньої вологості – 420 г;

  • кріп – за смаком;

  • сіль – за смаком.
  • Смажені пиріжки з сиром


    Приготування
    У кефір додаємо цукровий пісок, сіль і соду, додаємо пропущений через тертку сир, борошно і заводимо м'яке тісто. Воно повинно залишитися пишним, але не липнути до рук.
    Для начинки дрібно рубаємо вимиту і просушену зелень кропу, додаємо її в сир, додаємо сіль і гарненько перемішуємо.
    Від тесту відщипуємо невелика його кількість, формуємо коржик, на яку укладаємо начинку. Запечатуємо пиріжок і поміщаємо на прогріту з олією сковорідку. Даємо пирожочкам підрум'янитися з двох сторін до готовності.
    Додав: admin | 18-09-2015, 20:35
    Переглядів: 1320