Смажені пиріжки з сиром прекрасно доповнять святковий стіл і урізноманітнюють звичне буденне меню. Ніжна сирна начинка у поєднанні з пишним тестом створюють неперевершене кулінарне сусідство, привертає до себе масу шанувальників.
Смажені пиріжки з сиром з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 800 г; вода – 500 мл; масло рослинне – 35 мл; дріжджі пресовані – 50 г; цукровий пісок – 50 г; сіль – 3-5 м; рослинна олія для смаження; Для начинки:
сир – 500 г; цукровий пісок – 150 г; ванільний цукор – 7-10 р. Приготування У миску наливаємо злегка підігріту воду і розчиняємо у ній дріжджі. Додаємо цукровий пісок, сіль і перемішуємо до розчинення. Тепер вливаємо олію, всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно виходить м'яке і липке. Накриваємо посуд чистою тканиною або рушником і визначаємо в холодильник.
Таке тісто підходить від одного до трьох годин, а можна завести його ввечері, а готувати пиріжки вранці. Крім того, воно прекрасно зберігається в харчовій плівці в холодильнику кілька днів.
Для начинки сир змішуємо з цукровим піском і ванільним цукром.
З тіста формуємо кульки, які перетворюємо руками в коржик. Ложкою накладаємо в центр начинку і, стуляючи протилежні краї, формуємо пиріжок.
Тут же відправляємо його в розпечене масло, налите в сковороду або сотейник. Витримуємо до рум'яності з двох сторін і виймаємо шумівкою на серветки або паперовий рушник.
В начинку можна за бажанням додати родзинки, а охолоджені вироби присипати цукровою пудрою.
Нижче пропонуємо варіант смажених несолодких пиріжків з сиром. Вони будуть чудовою закускою або прекрасним доповненням до перших страв.
Рецепт смажених пиріжків з сиром і зеленню на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 350 г; кефір – 250 мл; твердий сир – 120 г; сода – 10 г; цукровий пісок – 10 г; сіль – 5 р; рослинна олія для смаження; Для начинки:
сир середньої вологості – 420 г; кріп – за смаком; сіль – за смаком. Приготування У кефір додаємо цукровий пісок, сіль і соду, додаємо пропущений через тертку сир, борошно і заводимо м'яке тісто. Воно повинно залишитися пишним, але не липнути до рук.
Для начинки дрібно рубаємо вимиту і просушену зелень кропу, додаємо її в сир, додаємо сіль і гарненько перемішуємо.
Від тесту відщипуємо невелика його кількість, формуємо коржик, на яку укладаємо начинку. Запечатуємо пиріжок і поміщаємо на прогріту з олією сковорідку. Даємо пирожочкам підрум'янитися з двох сторін до готовності.