Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з чорницею на сковороді

Пиріжки з чорницею на сковороді

18-09-2015, 20:34
1 271
Пиріжки з чорницею на сковороді
Пиріжки можна приготувати з чим тільки душа забажає – можна використовувати овочі, м'ясо, ягоди, фрукти. Загалом, з начинкою можна експериментувати, скільки завгодно. А ми вам зараз розповімо про приготування смажених пиріжків з чорницею.

Пиріжки з чорницею з дріжджового тіста смажені


Інгредієнти:

  • борошно – 750 г;

  • молоко – 250 г;

  • вода – 250 мл;

  • дріжджі – 30 г;

  • коньяк – 1 ст. ложка;

  • цукор – 125 г;

  • чорниця – 600 г;

  • олія соняшникова без запаху – 110 мл;

  • крохмаль – 5 ст. ложок.


  • Приготування
    У мисочку вливаємо тепле молоко і воду. В отриманій суміші розводимо дріжджі, всипаємо цукор, масло вливаємо і коньяк. Добре все перемішуємо і прямо в цю масу просіваємо борошно. Якщо залишити тісто в теплому місці, приблизно через годину воно підніметься, після чого його можна обім'яти. Викладаємо тісто на стіл, ділимо його на кульки і залишаємо на робочій поверхні. Коли тісто підніметься ще раз, можна братися за пиріжки. Шматочки тіста розрівнюємо руками. Якщо тісто липне, притрушиваем його трохи борошном і розкачуємо тоненьким шаром. На кожен такий пласт кладемо ягоди чорниці, притрушиваем цукром і крохмалем і формуємо пиріжок. У сковороду (краще, щоб вона була з високими бортиками) наливаємо олію на рівень близько 1 см, добре прогріваємо його, викладаємо в неї наші заготовки і смажимо до красивого золотистого кольору. Пиріжки з чорницею, смажені в маслі, можна подавати відразу ж ще гарячими. Хоча і в холодному вигляді вони не менш смачні.

    Пиріжки з чорницею на сковороді без дріжджів


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 900 г;

  • цукор – 25 г;

  • рослинне масло – 20 мл;

  • молоко – 450 мл;

  • сода – 05 ч. ложки;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Для начинки:

  • ягоди чорниці – 650 г;

  • цукор.


  • Приготування
    У миску вливаємо молоко, додаємо цукор, соду і сіль. Вливаємо олію і поступово всипаємо борошно. Тісто
    Пиріжки з чорницею на сковороді
    повинно вийти не занадто крутим, але при цьому і до рук воно не повинно липнути. Поміщаємо його на припыленную борошном робочу поверхню і ділимо на шматочки. Розмір пиріжків може бути самим різним, тому тут справа смаку. З шматочків тіста скачуємо кульки, а потім їх тоненько розкачуємо. У центр покласти начинку з ягід чорниці з цукром і акуратненько скріплюємо краю. Вливаємо в сковороду масло, гарненько його раскаливаем і опускаємо в нього пиріжки. Доводимо їх до готовності, а потім, щоб усунути зайвий жир, можна помістити їх на паперові рушники або серветки. Смажені пиріжки з чорницею будуть відмінним доповненням до чаю, компоту або молока. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажені пиріжки з сиром
    Смажені пиріжки з сиром
    Якщо у вас домашня випічка в пошані, але до духовці не хочеться підходити, то ця стаття точно вам доведеться по душі. Пропонуємо два чудових варіанти
    Пиріжки з абрикосами на сковороді
    Пиріжки з абрикосами на сковороді
    Ідеальний варіант домашнього ласощі - це випічка з сезонними фруктами. Пропонуємо приготувати пиріжки з абрикосами, смажені на сковороді. Це простий
    Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
    Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
    Неспроста всі люблять домашню випічку. Адже вона приготовлена з душею і завжди виходить смачною. Пиріжки з сиром люблять всі діти і багато дорослих.
    Пиріжки з чорницею
    Пиріжки з чорницею
    Пиріжки з чорницею виходять дивно ароматними та смачними! Не кажучи вже про те, що чорниця дуже корисна для здоров'я. Якщо у вас є трохи чорниці і
    Пиріжки на кисляку
    Пиріжки на кисляку
    Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
    Пиріжки з родзинками
    Пиріжки з родзинками
    Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам