Пиріжки з чорницею на сковороді
Пиріжки можна приготувати з чим тільки душа забажає – можна використовувати овочі, м'ясо, ягоди, фрукти. Загалом, з начинкою можна експериментувати, скільки завгодно. А ми вам зараз розповімо про приготування смажених пиріжків з чорницею.
Інгредієнти:
борошно – 750 г;
молоко – 250 г;
вода – 250 мл;
дріжджі – 30 г;
коньяк – 1 ст. ложка;
цукор – 125 г;
чорниця – 600 г;
олія соняшникова без запаху – 110 мл;
крохмаль – 5 ст. ложок.
Приготування
У мисочку вливаємо тепле молоко і воду. В отриманій суміші розводимо дріжджі, всипаємо цукор, масло вливаємо і коньяк. Добре все перемішуємо і прямо в цю масу просіваємо борошно. Якщо залишити тісто в теплому місці, приблизно через годину воно підніметься, після чого його можна обім'яти. Викладаємо тісто на стіл, ділимо його на кульки і залишаємо на робочій поверхні. Коли тісто підніметься ще раз, можна братися за пиріжки. Шматочки тіста розрівнюємо руками. Якщо тісто липне, притрушиваем його трохи борошном і розкачуємо тоненьким шаром. На кожен такий пласт кладемо ягоди чорниці, притрушиваем цукром і крохмалем і формуємо пиріжок. У сковороду (краще, щоб вона була з високими бортиками) наливаємо олію на рівень близько 1 см, добре прогріваємо його, викладаємо в неї наші заготовки і смажимо до красивого золотистого кольору. Пиріжки з чорницею, смажені в маслі, можна подавати відразу ж ще гарячими. Хоча і в холодному вигляді вони не менш смачні.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 900 г;
цукор – 25 г;
рослинне масло – 20 мл;
молоко – 450 мл;
сода – 05 ч. ложки;
сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
ягоди чорниці – 650 г;
цукор.
Приготування
У миску вливаємо молоко, додаємо цукор, соду і сіль. Вливаємо олію і поступово всипаємо борошно. Тісто повинно вийти не занадто крутим, але при цьому і до рук воно не повинно липнути. Поміщаємо його на припыленную борошном робочу поверхню і ділимо на шматочки. Розмір пиріжків може бути самим різним, тому тут справа смаку. З шматочків тіста скачуємо кульки, а потім їх тоненько розкачуємо. У центр покласти начинку з ягід чорниці з цукром і акуратненько скріплюємо краю. Вливаємо в сковороду масло, гарненько його раскаливаем і опускаємо в нього пиріжки. Доводимо їх до готовності, а потім, щоб усунути зайвий жир, можна помістити їх на паперові рушники або серветки. Смажені пиріжки з чорницею будуть відмінним доповненням до чаю, компоту або молока. Приємного апетиту!
Пиріжки з чорницею з дріжджового тіста смажені
Інгредієнти:
Приготування
У мисочку вливаємо тепле молоко і воду. В отриманій суміші розводимо дріжджі, всипаємо цукор, масло вливаємо і коньяк. Добре все перемішуємо і прямо в цю масу просіваємо борошно. Якщо залишити тісто в теплому місці, приблизно через годину воно підніметься, після чого його можна обім'яти. Викладаємо тісто на стіл, ділимо його на кульки і залишаємо на робочій поверхні. Коли тісто підніметься ще раз, можна братися за пиріжки. Шматочки тіста розрівнюємо руками. Якщо тісто липне, притрушиваем його трохи борошном і розкачуємо тоненьким шаром. На кожен такий пласт кладемо ягоди чорниці, притрушиваем цукром і крохмалем і формуємо пиріжок. У сковороду (краще, щоб вона була з високими бортиками) наливаємо олію на рівень близько 1 см, добре прогріваємо його, викладаємо в неї наші заготовки і смажимо до красивого золотистого кольору. Пиріжки з чорницею, смажені в маслі, можна подавати відразу ж ще гарячими. Хоча і в холодному вигляді вони не менш смачні.
Пиріжки з чорницею на сковороді без дріжджів
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У миску вливаємо молоко, додаємо цукор, соду і сіль. Вливаємо олію і поступово всипаємо борошно. Тісто повинно вийти не занадто крутим, але при цьому і до рук воно не повинно липнути. Поміщаємо його на припыленную борошном робочу поверхню і ділимо на шматочки. Розмір пиріжків може бути самим різним, тому тут справа смаку. З шматочків тіста скачуємо кульки, а потім їх тоненько розкачуємо. У центр покласти начинку з ягід чорниці з цукром і акуратненько скріплюємо краю. Вливаємо в сковороду масло, гарненько його раскаливаем і опускаємо в нього пиріжки. Доводимо їх до готовності, а потім, щоб усунути зайвий жир, можна помістити їх на паперові рушники або серветки. Смажені пиріжки з чорницею будуть відмінним доповненням до чаю, компоту або молока. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажені пиріжки з сиром
Якщо у вас домашня випічка в пошані, але до духовці не хочеться підходити, то ця стаття точно вам доведеться по душі. Пропонуємо два чудових варіанти
Пиріжки з абрикосами на сковороді
Ідеальний варіант домашнього ласощі - це випічка з сезонними фруктами. Пропонуємо приготувати пиріжки з абрикосами, смажені на сковороді. Це простий
Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
Неспроста всі люблять домашню випічку. Адже вона приготовлена з душею і завжди виходить смачною. Пиріжки з сиром люблять всі діти і багато дорослих.
Пиріжки з чорницею
Пиріжки з чорницею виходять дивно ароматними та смачними! Не кажучи вже про те, що чорниця дуже корисна для здоров'я. Якщо у вас є трохи чорниці і
Пиріжки на кисляку
Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам